• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2021

13:13

BURA U SRBIJI ZBOG STRANACA! Evo koliko Zvezda ima igrača sa EU pasošem, a koliko Partizan!

Fudbal

BURA U SRBIJI ZBOG STRANACA! Evo koliko Zvezda ima igrača sa EU pasošem, a koliko Partizan!

Podeli vest

Izjava sportskog direktora FSS Vladimira Matijaševića da se igraču iz zemalja EU u Superligi više neće smatrati strancima podigla je prašinu u Srbiji

To je razbesnelo trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, a brzo je stigao odgovor od  generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. 

Ali, izvesno je da će timovi iz Superlige i naredne sezone moći da imaju četiri stranca na terenu - ali će oni biti drugačije definisani. Svi igrači iz 28 zemalja Evropske unije računaće se kao domaći fudbaleri, za šta je Matijašević kao razlog naveo da je Srbija potpisala ugovor o pridruživanju EU i da to mora da se sprovede. 

Foto: Starsportphoto

 

Crvena zvezda tako ima četiri igrača sa EU pasošem: Dijego Falćineli, El Fardu Ben, Aksel Bakajoko i od nedavno Filipo Falko. Tu su još Seku Sanogo, Gelor Kanga i Ričard Odada i njih trojica bi bili jedini "pravi stranci" u timu Zvezde po tim novim pravilima. Vredi napomenuti i da bi Odada uskoro mogao da dobije srpski pasoš.

Parizan ima petoricu stranaca, s tim što je u finišu letnjeg prelaznog roka bila načinjena mala rokada, pa je Umara Sadika zamenio Žan Kristof Bajbek. I upravo ta rokada bi učinila da pravilo o EU strancima ima uticaja i na crno-bele. Partizan je u dosadašnjem delu sezone uvek jednog stranca morao da ostavlja na klupi.

Foto: partizan.rs

 

Kako Bajbek ima francusko državljanstvo, sa novim pravilom bi se on računao kao domaći igrač. Tako bi u istom trenutku na terenu mogli da budu i on i Takuma Asano, Bibars Natho, Maki Banjak i Sejduba Suma.

Što se tiče ostalih klubova njima sve ovo ne znači mnogo. Do sada su uglavnom dovodili Afrikance, uz ponekog Južnoamerikanca ili čak fudbalera sa Dalekog istoka. Možda će sada više obratiti pažnju na evropsko tržište. 

Najava promene pravila podigla je buru, koja se sigurno neće stišati ako bude promena usred sezone, a ukoliko ono bude bilo na snazi od početka sezone 2021/22, činjenica je da će najviše pogodovati Zvezdi koja ima najviše igrača iz Evropske Unije.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17