• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

13.02.2021

12:33

KINEZI NAMERNO MINIRAJU PIKSIJA! Saga se nastavlja, Stojković još nije slobodan!

Fudbal

KINEZI NAMERNO MINIRAJU PIKSIJA! Saga se nastavlja, Stojković još nije slobodan!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi još nije sporazumno raskinuo ugovor sa Gvangžuom, čiji vlasnici namerno odugovlače pregovore jer su svesni da se srpskom treneru žuri i žele da mu isplate što manje novca * Oni su kivni na Piksija što nije ranije pristao na raskid ugovora ili da se vrati na klupu Gvangžua

Dragan Stojković Piksi moraće da sačeka još najmanje četiri ili pet dana da bi postao selektor Srbije!

Vlasnici njegovog bivšeg kluba Gvangžua RF i dalje odbijaju da pronađu kompromisno rešenje za raskid ugovora, kojim je Piksi vezan za ovaj kineski klub do kraja godine.

Ima svoje ljude

Piksi i Kokeza uopšte nisu pričali o kadrovskim rešenjima u stručnom štabu, jer je budućem selektoru ostavljena sva sloboda da izabere saradnike po želji
Izvor Informera


Problem su, naravno, finansije, a obe strane su vrlo teški pregovarači.

- Kinezi sad namerno buše Piksija. Svesni su da se njemu i Fudbalskom savezu Srbije žuri, jer su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo pred vratima. Kivni su na Piksija što nije želeo ranije da pristane na raskid ugovora, a u međuvremenu je odbio i da ponovo sedne na klupu Gvangžua. U obe varijante bi pomogao klubu da smanji troškove. On je pre tačno godinu dana smenjen s mesta šefa stručnog štaba, ali je nastavio da prima višemilionsku platu. Kad se odbiju svi porezi, Stojkoviću ostaje oko šest miliona evra godišnje. Gvangžu trenutno ne želi da mu isplati ni polovinu tog novca, a Piksi navodno neće da pristane na manje i oko toga se lome koplja - kaže naš sagovornik blizak Stojkoviću.

Praznici nisu problem

Foto: Starsportphoto

"Orlovi" i dalje čekaju selektora

Kinezi su u petak proslavili svoju Novu godinu i nastupili su dani praznovanja. Ponedeljak i utorak biće neradni dani u Srbiji zbog Dana državnosti i sve to dodatno otežava posao.

- Čelnici FSS su u pripravnosti i spremni su da sednu s Piksijem na završne pregovore čim on postane slobodan. Dakle, to bi u teoriji moglo da se dogodi već u ponedeljak ujutro ili u utorak, bez obzira na neradne dane kod nas. Pitanje je samo hoće li Piksi uspeti već početkom nedelje da raskine ugovor. On se u načelu dogovorio sve sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom, ali ostalo je da se precizira za koju bi platu radio i koja će biti dužina ugovora. O sastavu stručnog štaba nisu pričali, jer je Piksiju ostavljena maksimalna sloboda da izabere koga god želi za saradnika. On je rekao da ima svoje ljude s kojima će se dogovoriti za dan, ali da nikome još nije ponudio saradnju jer nije rešio ni svoj status - objašnjava naš izvor.

Sprema se za martovske mečeve

 

Dragan Stojković se ponaša kao da će već za koji dan preuzeti "orlove" i uveliko radi na pripremi utakmica koje Srbiju očekuju u martu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.
- Piksi je već pogledao po pet ili šest utakmica Republike Irske i Portugala, a upoznaje se i sa selekcijom Azerbejdžana. Akcenat je stavio na Irce i baš ih je prostudirao do detalja, jer će mu to biti debi. Naravno, ako se sve reši u narednim danima i on postane selektor. Poslednjih dana Piksija hvata nervoza zbog očigledne nezainteresovanosti Kineza da se što pre pronađe način da se raskine ugovor - otkriva nam izvor blizak Stojkoviću.

Javna je tajna da Piksi za pomoćnike planira da pozove Bratislava Živkovića i Marka Perovića, kog je trenirao u Gvangžuu, dok bi Aleksandar Kocić mogao da bude novi trener golmana. Izvesno je i da bi s Piksijem u paketu u FSS došao i Stevan Dika Stojanović, koji bi radio u sportskom sektoru, a još nije precizirano da li kao sportski direktor ili direktor A reprezentacije.

Piksi ima rok do kraja nedelje

Sve će to važiti, naravno, pod uslovom da nekadašnji kapiten reprezentacije konačno reši problem sa Kinezima. Rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije imali su dosad mnogo strpljenja za Stojkovića, ali to neće moći da traje još dugo.

- Baš su u petak najviši čelnici FSS obavili telefonske konsultacije i konstatovali su da je kraj sledeće nedelje poslednji rok do kog mogu da čekaju Piksija. Već su dva puta prolongirali izbor selektora, jer su apsolutno svi za to da vredi biti strpljiv kad je reč o Stojkoviću. I svake nedelje su konstatovali: "Ako smo ga čekali dosad, možemo i još sedam dana". Međutim, ako do kraja sledeće nedelje Piksi ne bude slobodan, onda će FSS morati da se okrene nekom drugom rešenju i to je jedinstven stav najužeg rukovodstva - kaže izvor Informera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija