• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.02.2021

10:15

NEĆE BITI OBILAZAKA LJUBAVNICA I SPLAVOVA! Genije bez dlake na jeziku! Kod Piksija nema " Ovaj mora da igra zbog menadžera"!

Fudbal

NEĆE BITI OBILAZAKA LJUBAVNICA I SPLAVOVA! Genije bez dlake na jeziku! Kod Piksija nema " Ovaj mora da igra zbog menadžera"!

Podeli vest

Dejan Savićević veruje da će Dragan Stojković zavesti čvrstu disciplinu među "orlove", a menadžerima poručuje da ni ne pokušavaju da mu se mešaju u posao * Probudiće patriotizam kod srpskih igrača, dodaje Genije

Piksija bi menadžeri trebalo da zaobiđu u širokom luku, jer on neće dozvoliti da mu se iko meša u sastavljanje tima, tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Popularni Genije, koji je godinama igrao sa Draganom Stojkovićem i poznaje njegove ljudske kvalitete, veruje da će novi selektor Srbije zavesti red među "orlove".
Mač s dve oštrice

Ako bude išlo dobro, Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ništa ne valja
Dejan Savićević

Piksi odličan u svom poslu

Savićević tvrdi da je Piksi posebno netolerantan na nedisciplinu i kad mu se neko meša u posao.

- Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da Srbija to sad nema. Jer da ima, uz kvalitet koji poseduju njeni igrači, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem srpske reprezentacije. Ako Piksi ne može da se nametne kao autoritet i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: "Ovaj mora da igra zbog menadžera" - kaže Savićević.

Foto: Starsportphoto

Dejan Savićević bez dlake na jeziku



Piksi je bio kapiten reprezentacije i apsolutni lider na terenu. Međutim, mnogi aktuelni reprezentativci ne pamte njegove majstorije, a neki nisu bili ni rođeni kad je Stojković predvodio naš nacionalni tim.

 

Foto: Informer

 



Savićević, međutim, veruje da to neće biti prepreka da novi selektor bude autoritet svim igračima.


Najvažniji je start kvalifikacija


Dejan Savićević kaže da će Piksiju biti veoma važno da dobro počne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pogotovo što već u martu ima čak tri utakmice. "Orlovi" će najpre 24. marta dočekati Republiku Irsku, pa 27. marta Portugal, a onda će 30. marta gostovati Azerbejdžanu.
- Uveren sam da će Piksi uspeti brzo da se uklopi, nema veze što je dugo živeo van Srbije. Pratio je sve utakmice reprezentacije, upućen je, poznaje igrače, zna čime raspolaže. Jedino je malo problem što će u sedam dana imati tri utakmice. Vrlo je važan dobar start kvalifikacija, jer retko kad se dešavalo da počne loše a da se dobro završi. Nadam se da će Piksi do tada složiti sve kako treba - ocenio je Savićević.

 

- Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red, jer si svaki dan sa igračima, znaš šta od koga možeš da očekuješ. Onoga koji nije dobar jednostavno prodaš i dovedeš drugog. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekad gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice - slikovito je objasnio Savićević za Informer.

Potrebna je podrška

Piksi je godinama živeo u Aziji, prvo u Japanu, pa u Kini. Njegov povratak u Srbiju bio je okidač da svi domaći mediji počnu opet da pretresaju njegov privatni život i da prate svaki korak novog selektora.


Savićević veruje da će Piksi znati da se nosi s pritiskom javnosti i da ga bilo kakvi medijski natpisi neće pokolebati.

- Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dve oštrice. Ako bude išlo dobro, Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ništa ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće - zaključio je Savićević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailocupkovic

pre 3 godine

Ako uspiješ da ih odvratiš od splavova ti si kralj,ama bas ''KRALJ''

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija