• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2021

18:30 >> 22:54

ORLOVI SE VRATILI ZA 15 MINUTA! BRAVO SRBI, LIDERI SMO GRUPE! Spas u FINIŠU MEČA! Ronaldo pobegao sa terena pre kraja utakmice! /VIDEO/

Fudbal

ORLOVI SE VRATILI ZA 15 MINUTA! BRAVO SRBI, LIDERI SMO GRUPE! Spas u FINIŠU MEČA! Ronaldo pobegao sa terena pre kraja utakmice! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Portugalom 2:2 u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine! Veliki bod za Piksijeve izabranike koji su bili fenomenalni u drugom poluvremenu protiv prvaka Evrope i nakon šok završnice uspeli su da se raduju!

Došao je i taj dan! Navijači su sa nestrpljenjem iščekivali meč u kome su srpski reprepreznativci ukrstiti koplja sa evropskom velesilom!

Srbija je golovima Aleksandra Mitrovića u 46. i Filipa Kostića u 60. minutu anulirala prednost Portugala, koju im je doneo Žota u 11. i 36 minutu!

Neverovatni Nemanja Radonjić je bio asistent kod oba gola i dokazao da je Dragan Stojković imao fenomenalan osećaj kada ga je uveo u igru na početku drugog poluvremena!

Portugal je bio favorit, Ronaldo i drugovi su vladari Starog kontinenta, ali pitala se i Srbija! Novi selektor, nova energija, start pobedom i igrači koji su u sjajnoj formi u svojim klubovima dali su nam za pravo da se nadamo da možemo da izborimo povoljan rezultat!

I jesmo! Srećno, ali jesmo! Završili smo meč sa 10 igrača, jer je u poslednjim minutima iksljučen Nikola Milenković! Gostima nije priznat gol u poslednjim sekundama, iako je ruku na srce trebao, a Stefan Mitrović je sa gol linije spasio vec u narednom trenutku veliki bod Srbije! Ronaldo je bio izrevoltiran i bacio je kapitensku traku na zemlju!  Odmah je krenuo da napušta teren nakon što mu nije priznat pogodak, nije želeo ni da čeka sudijski zvižduk!

Sreća prati hrabre, a "orlovi" su to bili u drugom delu susreta! 

Ovu utakmicu će posebno pamtiti Aleksandar Mitrović, koji je postao rekorder reprezentacije naše zemlje po broju golova! Sjajni golgeter je zaplakao dok je davao izjavu nakon meča, jer su mu proradile emocije!

Javnost veruje u Piksija i "orlove", odavno nije nacionalni tim imao ovoliku podršku i svi priželjkuju dobro izdanje naših reprezentativaca! 

 

 

SRBIJA - PORTUGAL 2:2 (0:2)

Stadion: "Rajko Mitić"                 Sudija: Dani Makijeli (Holandija)

Bez prisustva publike

Strelac: Žota 11,36, Mitrović 46, Kostić 60

Srbija: Dmitrović, Milenković, S. Mitrović, Pavlović, Lazović (od 46. Maksimović), Milinković - Savić, Gudelj, Kostić (od 71. Ristić), Tadić (od 81. Đuričić), Vlahović (od 46. Radonjić), A. Mitrović

Portugal: Lopez, Žoao Kanselo, Dijaš, Fonte, Sedrik - Bruno Fernandeš, Serđo Oliveira, Danilo - Žota, Ronaldo, Bernardo Silva.

 

TOK MEČA:

90+3 minut - KRAJ! BOD KAO KUĆA protiv Portugala i sjajnih 45 minuta drugog poluvremena! Srbija je ostala prva na tabeli grupe A! 

90+3 minut - KAKAVA SREĆA ZA NAŠU REPREZENTACIJU! Stefan Mitrović je heroj! Lopta je prešla gol liniju pre nego što je intervenisao, milimetri su bili u pitanju, ali na sreću sudije to nisu videle! A onda je S. Mitrović sa gol linije izbio loptu i spasio nas poraza!

90+2 - CRVENI KARTON ZA MILENKOVIĆA! Poslednje trenutke Srbija igra sa desetoricom!

 86. minut - Luka Jović je u igri umesto Aleksandra Mitrovića!

85. minut - Mirno je...nema uzbuđenja.. videćemo da li je ovo zatišje pred buru!

81. minut - Kapitena Dušana Tadića je zamenio Filip Đuričić!

79. minut - Poslednjih par minuta igra se pretežno između dva šesnaesterca i nema opasnosti po golmane...

76. minut - Pokušao je Ronaldo, ali lopta odlazi daleko pored gola!

Foto: Starsportphoto

 

72. minut - Kansela je zamenio Mendeš, a Serđa Oliveiru Renato Sančes!

71. minut - Umesto strelca drugog gola, Filipa Kostića, na terenu je Mihailo Ristić.

67. minut - Radonjić je sjajan! Oduševljava potezima i neverovatno je uticao na igru Srbije!

62. minut - Ne znamo šta je Piksi rekao igračima na poluvremenu, ali gledamo sjajnu reprezentaciju Srbije! Dva gola, odlične ideje i ponovo je sve otvoreno!

60. minut- GOOOOOL! FILIP KOSTIĆ! 2:2! Ponovo je asistent sjajni Nemanja Radonjić! Kako je samo pogodio sa izmenom Stojković! Uživajte:

57. minut - Šansa za Portugal i slobodan udarac za Ronalda! Pogodio je živi zid, a od svega samo korner!

54. minut! Kakve dve šanse za Srbiju! Prvo Tadić, pa Milinković Savić! Koliko nismo sada imali sreće! Odlični su Piksijevi puleni u ovom periodu!

46. minut! Gol Mitrovića! Nada za Srbiju! Sjajno je Radonjić centrirao samo što je ušao u igru umesto Vlahovića! Mitrović je oborio rekord Bobeka i sada je najbolji strelac u istoriji naše zemlje!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Portugalci su iz dva šuta u okvir gola, oba puta bili precizni! Može li Srbija nešto više više? Radonjić je zamenio Vlahovića, a Maksimović Lazovića!

45. minut - Kraj prvog dela! Imaće Piksi šta da zameri igračima...

42. minut - Šutirao je Aleksandar Mitrović u okvior gola, ali nije bilo opasnosti po Lopeza!

Foto: Starsportphoto

 

38. minut - Pokušao je  Vlahović, bio je to opasan pokušaj, ali lopta nije pogodila metu

36. minut - GOL! Žota postiže svoj drugi pogodak! Neverovatno je šta ofanzivac Portugala radi našim defanzivcima, pre svih, Nikoli Milenkoviću! Gotovo isti gol kao i onaj u 11. minutu! Centaršut sa boka Sedrika, napadač Liverpula je precizan, ponovo je glavom poslao loptu u mrežu i duplirao prednost!

30. minut - Kostić je u nekoliko navrata slao dobre i upotrebljive lopte u šesnaesterac, učinio je to i sada, ali ovoga puta Vlahović šutira visoko preko gola!

26. minut - Sjajna šansa za Srbiju, Kostić je odlično centrirao i Vlahović i Mitrović su išli na tu loptu, ali je nažalost sviran faul u napadu!

24. minut - Izgleda da se Piksijevi izabranici i dalje dolaze sebi posle ranog vođstva Portugalaca!

Foto: Starsportphoto

Žota slavi gol!

20. minut - U poslednjih nekoliko minuta je mirno na terenu i ne dešava se ništa vredno pomena...

15. minut - Nije dobro počelo po naš tim! Iako su srpski igrači više nego korektno ušli u meč, odbrana je napravila neshvatljive greške u par navrata!

11.minut - GOl je postigao Žota! Napadač Liverpula je pored 17 centimetara višeg Nikole Milenkovića glavom poslao loptu iza leđa Dmitrovića! Omaleni napadač je bio precizan posle centaršuta Bernanrda Silve sa boka !

8. minut - Dobar napad za Portugal, ali je Ronaldo očajno šutirao!

7. minut - Hrabro su ušli naši reprezentativci u meč! Videćemo kako će se stvari odvijati... Dobra akcija krenula je od Milenkovića, odigrali su potom Tadić i Lazović koji je probio i centrirao, a lopta je na drugoj strani terena došla do Kostića! Ipak udarac je bio izblokiran ofanzivcu Ajntrahta!

4. minut - Opasnost pred golom gostiju! Aleksandru Mitroviću je malo falilo da ozbiljno ugrozi gol Portugala nakon što mu je Milinković - Savić poslao loptu!  Na vreme intervenisali odbrambeni igrači prvaka Evrope

3. minut - Posle jednog šuta ka golu Dmitrovića, srpski čuvar mreže boksuje i otklanja opasnost

1.minut - Počelo je! Srećno "orlovi"! Prvi napad ima Srbija!

20:32 - Selektor gostiju, Fernando Santos je poput Piksija takođe dosta menjao. Izostavio je Duartea, Nuna Mendesa, Rubena Nevesa, Andrea Silvu, Pedra Neta, a Žoaa Mutinja nema zbog povrede. Filipa Kostića i Darka Lazovića će napadati Žoza i Bernardo Silva! O Ronaldu da ne pričamo, a moramo se paziti Bruna Fernandesa...

20.01 - Ovo je sedma utakmica Srbije i Portugala! Naša reprezentacija od kada smo samostalna zemlja NIKADA NIJE POBEDILA! Imamo tri remija i tri poraza! 

19:41- Šansu na klupi "orlova" čekaju Rajković, Nikolić, Petković, Spajić, Maksimović, Radonjić, Jović, A. Živković, Krstičić, Grujić, Ristić i Đuričić. Rezerve gostiju su: Žoze Sa, Rui Silva, Neto, Duarte, Mendeš, A. Silva, Palinja, Rafa Silva, R. Sančes, Neveš, Neto i Feliks.

 

19:35 - Srbija na ovom meču neće moći da računa na Đorđa Despotovića koji se zbog povrede vratio u Rusiju! Sve oči će biti uprte u Aleksandra Mitrovića, koji želi da obori rekord za najboljeg strelca nacionalnog tima! Samo jedan gol mu fali da prestigne Stjepana Bobeka!

Foto: Starsportphoto

 

19:19 - Piksi je ispunio obećanje! Igra i te kako ofanzivno! Dvojica napadača, Mitrović i Vlahović po prvi put od prvog minuta zajedno na terenu! Tu su i ofanzivni bekovi i Sergej Milinković-Savić na mestu centralnog veznog! Samo hrabro Orlovi!

19.09 - Kako je za Informer.rs rekao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Andrija Luković koji igra u Portugalu, oni najveću pažnju posvećuju izvanrednom Mitroviću, pitaju se šta je Piksi naumio kada je Sergej u pitanju i ne zaboravljaju da pohvale Račića, koji je sa velikim uspehom igrao u tamošnjem prvenstvu!

19:01 - Iz izjava uoči meča, moglo se uočiti da se Stojković ne plaši Portugalije! A zašto bi se plačio, kad iz ovog meča može da izađe kao pobednik! 

18:54 - Glavni arbitar meča je Dani Makeli iz Holandije, a pomažu mu sunarodnici Hesel Stegstra, Mario Diks i Johem Kaphvis.

18:49 - Može li tim Srbije (doduše u izmenjenom sastavu) koji je pre godinu i po dana izgubio od Ronalda i saigrača na stadionu "Rajko Mitić" (4:2), da pobedi ili bar remizira sa šampionom Evrope, saznaćemo ove večeri!

 

 

18:41 - U ovom momentu je najveće pitanje kakvo je selektor Stojković smislio iznenađenje pred Portugaliju. Verujemo da će ga biti!

18:30 - Dobro veče i dobrodošli na live blog Informer.rs! Uživo možete pratiti meč između Srbije i Portugala iz minuta u minut.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Todor

pre 3 godine

Piksiju puno sreće,zdravlja i uspeha.Volio bi da budemo prvaci sveta ali realno i bolno za nas je da smo druga liga.

Goran

pre 3 godine

Ako je ovo ofanzivna igra kakva li je tek defanzivna. Polovinu poluvremena su razigravali golmana.

Cetnicka Gerila

pre 3 godine

Piksi izasao na vazan koncert sa RASTIMOVANIM instrumentom.Rekao da SIGURNO osvaja 9 bodova. Bezte kuci jer ne znate to da radite.

Goran

pre 3 godine

Zasta rts-u placamo pretplatu, pa barem sad su mogli da ispostuju ovaj narod zeljan lepih trenutaka?

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Dmitrovića napolje iz reprezentacije - bolje staviti kontejner na gol nego njega!

Boki

pre 3 godine

Ja se ovome nebi mnogo radovao,svi smo videli da smo izgubili,odbrana katastrofa.

maxibosnic

pre 3 godine

Sramota ,Srbija i EX YU nikad goreg golmana nisu imale,svi golovi njegovi pogresna procjena svaki put ...sramota a Rajkovic jedan od najboljih u EVROPI na klupi.

LakiUrosch

pre 3 godine

Nije pobegao....jebem li vam mrtvu majku novinarsku....znate vi dobro sta je bilo..

Baki

pre 3 godine

Jednom i nas sreća da posluži . Ronalda je morao da dobije crveni karton zbog napuštanja terena pre kraja utakmice . UEFA bi morala da reaguje zbog toga i da ga suspenduje na najmanje dve utakmice .

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija