• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2021

12:04

PIKSI OČITAO BUKVICU RAZMAŽENOM RONALDU! Trpela je i Srbija nepravde, ali nismo plakali! Još mi je draže ako je lopta prešla liniju!

Fudbal

PIKSI OČITAO BUKVICU RAZMAŽENOM RONALDU! Trpela je i Srbija nepravde, ali nismo plakali! Još mi je draže ako je lopta prešla liniju!

Podeli vest

Kristijano Ronaldo, as Juventusa i Portugala, i dalje je u Srbiji u centru pažnje, nakon što je pobesneo i bacio kapitensku traku jer mu sudija nije prizano gol protiv Srbije (2:2) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Selektor Dragan Stojković Piksi gostovao je na N1, sumirao utiske posle prve tri utakmice kvalifikacija, pa se osvrnuo još jednom na potez Portugalca.

- Iz jedne slike vidi se da je prešla gol liniju, iz druge, kada se gleda sa visine ona nije prešla, to će posebno Srbi da kažu. Video sam, to je prošlost - kazao je selektor Stojković i dodao:

- Ako je prešla, meni je još draže. Mi smo imali mnogo nepravde ranije, ali nismo plakali, nismo tražili javno izvinjenje. Portugal ne bi zasluženo pobedio i da im je priznat gol. Oni su najbolji u Evropi, ali smo ih nadigrali potpuno na Marakani. Da pojasnim stvari oko ovog gola. Ako vratite film 20 minuta ranije, imali smo čist penal. Lopta je udarila u ruku igrača sa brojem četiri i sudija nije svirao penal. Nemaju pravo da se ljute, treba da budu srećni što nisu izgubili utakmicu.

Stojković kaže da ga je iznenadilo ponašanje Ronalda. 

- Iznenađenje je da reaguje na taj način, on je jedan od najboljih u istoriji ovog sporta. Pola Srbije ga voli i navija za njega. Verovatno je bio iziritiran rezultatom, očekivao je pobedu, što je i bilo očekivano, ali iznenadili smo ga.

Selektor kaže da je za njega velik čast i odgovornost biti selektor Srbije.

- Ova pozicija zahteva velika odricanja i veliku odgovornost, ali ja sam toga bio svestan i kao igrač i kao trener. Uvek se kaže da ovde ima 100 selektora, ja bih rekao da ih ima i više, svi se razumeju u fudbal. Ali ovo mi predstavlja veliko zadovoljstvo, verujem da ćemo uspeti ono što smo zacrtali, borićemo se - istakao je Stojković, koji je zadovoljan učinkom iz tri utakmice, s obzirom na to koliko je vremena proveo zajedno sa igračima.

Piksi je za VAR

Selektor Dragan Stojković kažeda je pristalica VAR-a jer je suđenje poštenije i manje ima grešaka.

- VAR je uveden da bi bilo poštenije suđenje. Uvek će biti podeljenih mišljenja. Protiv su oni koji kažu da usporava igru. Pa onda vidimo u Engleskoj da glavni sudija ne ide da gleda, nego čeka da mu kažu iz sobe, dok u drugima sudija gleda i procenjuje. Poštenije je svakako sa VAR-om, nemate pravo da se ljutite - rekao je selektor Srbije.

- Start je dobar s obzirom na vreme koje smo proveli zajedno. Imali smo samo dva treninga, a morao sam da iskoristim to vreme da upoznam igrače, da im kažem neke stvari, da oni veruju u to što im kažem. Atmosfera je fenomenalna. Slušao sam razne priče te klanovi, sujeta, ovaj vuče na jednu stranu. Ovo vam kažem sigurno, bilo je sjajna atmosfera i to je najbitnije i to mora uvek da bude tako, jer svi imamo veliki cilj. Ja se ponašam normalno, vrlo sam prihvatljiv za saradnju, ko to ne razume, imaće problem. Strog sam u granici normalnog, da se ne prelazi neka crvena linija. Japan me je mnogo naučio u smislu načina života, razumevanja, prihvatanja nekih stvari.

Igrači su često na udaru navijača, koji smatraju da se ne trude kada igraju za reprezentaciju kao kada igraju za klubove.

- Ne mogu da govorim za neko vreme koje je prošlo, takve stvari nisam video da se ne zalažu. Nisam ranije bio tu. Kada pobeđujete i igrate dobro, naravno da će taj plasman da bude bolji, da li smo 25. ili 15. na rang listi, meni neće promeniti život, ali naša obaveza je da stvaramo što bolji imidž našeg fudbala.

Foto: fss

 

Objasnio je i kako bira igrače.

- Gleda se njihova forma, individualni kvalitet. Moram da kažem da se niko nije mešao niti uticao na mene, imao neki predlog ili želju, pa da ja učinim nešto po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar, uzmem papir i olovku, pišem imena po pozicijama. Jednostavno je ako pošteno radite taj posao, mislim da su svi igrači zaslužili da budu tu koji su dobili poziv. Ali ja nisam opterećen rezultatima, mirno spavam, važno mi je da stvorim jaku grupu, koja će isto da misli, da ima isti cilj, da se bore, da trče, da se zalažu, da poseduju kolektivni duh, nema individualizma, individualni kvalitet da, ali u cilju kolektiva.

 

Foto: Starsportphoto

 

- Radimo na rešavanju tekućih problema. Pratimo formu igrača iz vikenda u vikend, raduje nas njihova forma, igraju, daju golove. Sledeće je Japan, Kirin kup, prijateljske utakmice u junu, to su FIFA termini. Ali, fokusiran sam na septembar, to su Luksemburg i Irska, posle ćemo da razmišljamo o oktobru, a kad to prođe idemo u Lisabon na pravi meč.  San svakog igrača je da odigra Svetsko prvenstvo. Meni je to uspelo dva puta, 1990. i 1998. Tu vam se pruža prilika, na takvim pozornicama, da potvrdite taj talenat. Ja sam to potvrdio u Italiji na Mundijalu protiv Španije, kada sam dao dva gola, koji su predivni. To ljudi pamte, to će mene pamtiti dok sam živ, ali i meč sa Argentinom gde smo bili fenomenalni, ali smo izgubili na nesrećan način.

Piksi je pričao i o planovima, hoće da odvede Srbiju na Svetsko prvenstvo, ali i na Evropsko.

- Ugovor je na tri godine. Ako me ne smene do tada, biću i u kvalifikacijama za EURO. Nisam došao ovde na šest meseci, pa kud koji mili moji. Želim kao i FSS da ostvarimo dobar rezultat, da imamo kontinuitet u radu, zato sam potpisao takav ugovor. Cilj mi je da odvedem Srbiju na Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo. Kad me pitaju šta očekujem, da znam, igrao bih kladionicu i bio bih bogat čovek. Ovako mi je najbitnije da moj tim igra dobro.

Foto: beta

 

Uživao u posalo selektor, kao da ima 20 godina.

- Ima nekih trenera koji imaju stresove, problem s medijima... Ja gledam ovaj posao vrlo normalno, sa svim tim elementima koji prate. Trudim se da ostanem miran, da stojim čvrsto na zemlji, da ne poletim. Nikad nisam poleteo, treba biti inteligentan da se izborite sa svim stvarima, ali uživam u ovom poslu, jer je kreativan. Kada kažem da hoću od nas da napravimo umetnost, hoću da svi koji gledaju da uživaju, jer je fudbal mnogo lepa igra. Fudbal je voljen u svakom uglu planete. Zato je jedina sporedna stvar na svetu. To je ta pasija i navijački duh koji prati taj sport. On postoji zbog mase, ne zbog indiviualaca, ta masovnost ga čini lepim, taj huk, navijački naboj koji se stvara kod ljudi, to je nešto mnogo lepo. Kao što kažem da naši reprezentativci ne mogu da igraju za reprezentaciju ako nemaju emociju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Bravoooooo, majstore, sa njima tako treba ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija