• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2021

23:23

UEFA PONOVO NA UDARU! Tuhel NEZADOVOLJAN pričama o novom formatu Lige šampiona!

Fudbal

UEFA PONOVO NA UDARU! Tuhel NEZADOVOLJAN pričama o novom formatu Lige šampiona!

Podeli vest

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je danas da u pravom trenutku za njegovu ekipu dolazi meč protiv Reala u polufinalu Lige šampiona, uz očekivanje da će njegov tim nedostatak iskustva nadoknaditi većom željom

- Smatram da je dobar trenutak da igramo ovaj meč, želim da vidim glad za fudbalom i možda imamo malo manje iskustva, ali možda možemo da pokažemo veću želju - rekao je Tuhel, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaleri Čelsija gostuju u utorak Realu iz Madrida, u prvom meču polufinala Lige šampiona. Tuhel u sutrašnjem meču neće moći da računa samo na igrača sredine terena Matea Kovačića, koji ima povredu mišića.

Foto: Tanjug/AP

Čelsi je u poslednjem meču u Premijer ligi pobedio Vest Hem na gostovanju sa 1:0 i sada se nalazi na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona, sa 58 bodova, tri više od petoplasiranog Vest Hema i četiri više od šestoplasiranog Liverpula.

- Zaslužili smo pobedu protiv Vest Hema i to je bila važna pobeda. Igramo u najzahtevnijoj ligi u Evropi i nastupamo skoro svaka tri dana. To je važno iskustvo za nas, jer su nam očigledno potrebni vrhunski rezultati pred meč sa Realom - dodao je Tuhel.

Trener Čelsija je govoreći o Superligi Evrope, takmičenju koje je njegov tim napustio, rekao da razmišlja samo o Ligi šampiona, kao i da su oba kluba zaslužila da igraju polufinale iz sportskih razloga, a ne političkih.

- Imao sam sreće da učestvujem u tome od nokaut faze i do ovoga smo došli odličnim rezultatima. Ako postoje problemi na sportsko-političkom nivou, to se na tom nivou mora i rešavati - rekao je Tuhel.

Na pitanje kako mu se čini novi format Lige šampiona, koji će početi da se primenjuje od sledeće sezone, Tuhel je rekao da nije siguran da mu se to sviđa, jer jedino što vidi je veći broj mečeva.

Foto: reuters

- U rasporedu je samo više utakmica, pa mi je jako teško da se tome divim. Sve ove rasprave oko Superlige Evrope dovele su do toga da smo propustili da pričamo o novom formatu. Da li je neko iz Evropske fudbalske unije pitao bilo kog trenera o tome? Mislim da nije - naveo je on.

- Imamo toliko novih formata, takođe imamo i Ligu nacija, to je samo sve više i više utakmica. To nije kvalitet, to je samo više mečeva. Istovremeno, imamo pravo na samo tri izmene u Premijer ligi, koja je najteža liga - rekao je Tuhel.

Meč između Reala i Čelsija igra se u utorak u Madridu na stadionu "Alfredo di Stefano", od 21.00.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija