• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2021

12:24

ENGLEZI I DANCI "ZARATILI" I PRE POLUFINALA! Sve zbog VIKINGA, SLANINE i nespremnog KRALJA!

Tanjug

Fudbal

ENGLEZI I DANCI "ZARATILI" I PRE POLUFINALA! Sve zbog VIKINGA, SLANINE i nespremnog KRALJA!

Podeli vest

Iako utakmica između Engleske i Danske još uvek nije počela, "rat" na internetu uveliko traje

Ipak, u tom prepucavanju najdalje je otišao britanski "The Sun" i to na beskrajno simpatičan način pošto su skrenuli pažnju Dancima da ih vole, ali da se večeras na Vembliju neće dobro provesti.

Tokom dana, Engleze je pecnuo u Kasper Šmajhel. 

Foto: reuters

- Volimo Aragorna iz Gospodara prstenova, volimo Džejmija Lanisera iz Igre presola, volimo čak i Skarlet Johanson. Sviđa nam se vikinška istorija, njegova lepota i živopisne kuće. Volimo vaš lego, slaninu, pivo, peciva, i slaninu, ne znam da li smo je pomenuli. 

Generacije naše dece vole Hansa Kristijana Andersona, majstora danskih bajki, ali sutra veče, Danska, tvoja bajka se ovde završava. 

Poštujemo Vaš tim nakon svega što se desilo Kristijanu Eriksenu i način na koji su štitili svog saigrača, ali sada je dosta, imali ste dobar "trk". Ipak, sutra je noć za Englesku - naveli su britanski novinari obraćajući se Dancima, a onda su nastavili u istom ritmu i uzvratili na vatru koja je stigla sa danskog portala "B.T.".

- Danski portal "B.T." objavio je oglas u novinama na kom se vidi horda ljutitih vikinga sa zastavom Danske. Pokušali su da nas iznenade, ali za razliku od starog kralja Eterleda, mi smo bili spremni.

Ipak, njihova vratolomija se obrušila kada smo napravili kontra napad. U našem tekstu koristimo dansku slaninu za zastavu Engleske i kažemo "Bićete nam doručak" - navodi "The Sun". 

 

 

Za kraj, prisetili su se britanci istorije ratova između Engleske i Vikinga. 

- "B.T." je veličao Vikinge koji su počeli da terorišu Englesku krajem osmog veka i to nastavili da rade u narednih 300 godina. Mnogi naši kraljevi, uključujući i Etelred, bili su kažnjavani jer nisu mogli da se odbrane od njih - podvukli su Britanci. 

Po svemu sudeći vatre će večeras na Vembliju biti i više nego što je očekivano. Sukob Danaca i Engleza traje više od hiljadu godina, a večerašnju "bitku" če dobiti onaj ko bude bolji sa loptom, a ne sekirom ili mačem. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17