• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

07.10.2021

14:18

KLADIONICE KAŽU - SRBIJA IDE NA MUNDIJAL! Bukmejkeri ubeđeni da će izbranici Dragana Stojkovića igrati u Kataru!

Starsportphoto

Fudbal

KLADIONICE KAŽU - SRBIJA IDE NA MUNDIJAL! Bukmejkeri ubeđeni da će izbranici Dragana Stojkovića igrati u Kataru!

Podeli vest

Kvota da će "orlovi" sigurno igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru iznosi neverovatnih 1,01, a da će osvojiti prvo mesto u kvalifikacionoj grupi 7,11 * Srbiju tri pobede u grupi sigurno vode na SP

Fudbalska reprezentacija Srbije sigurno će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kataru, tvrde vodeće svetske kladionice. Kvota da će Srbija u zimu sledeće godine igrati na Mundijalu trenutno iznosi neverovatnih 1,01!

Bukmejkeri smatraju da su "orlovi" ubedljivo najveći favoriti da se kroz baraž plasiraju u Katar, mada nije isključena ni mogućnost da pobedom nad Portugalom u Lisabonu osvoje prvo mesto u grupi.

Finale u Lisabonu

Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija potrebne su sve tri pobede do kraja kvalifikacija da osvoje prvo mesto i izbore vizu za Katar, bez obzira na ostale rezultate u grupi. Koeficijent da će se "orlovi" na kraju takmičenja naći ispred Portugala iznosi 7,11. Ekipa koju predvodi Kristijano Ronaldo trenutno je vodeća sa dva boda više od Srbije i u poslednjem kolu ugostiće naš tim u Lisabonu.

Foto: Starsportphoto

 



Sve drugoplasirane ekipe iz 10 kvalifikacionih grupa, uz još dva najbolje rangirana tima iz prethodne Lige nacija, igraće u baražu i boriće se za još tri karte za Katar. Timovi će biti podeljeni u tri grupe po četiri, a onda će po sistemu polufinalnih i finalnih utakmica dobiti pobednika.

Prete Rusija, Švajcarska, Švedska...


Ukoliko bi Srbija završila kao druga u grupi A, morala bi da se bori kroz baraž za mesto na Mundijalu. U baražu će se naći deset drugoplasiranih reprezentacija, a ako bi se kvalifikacije danas završile, onda bi rivali našim "orlovima" bili: Švedska, Švajcarska, Ukrajina, Češka, Škotska, Norveška, Rusija, Albanija i Jermenija, kao i Vels i Austrija iz Lige nacija.


Bivši reprezentativci Mladen Krstajić i Ivica Kralj, koji pomno prate dešavanja u nacionalnom timu, nemaju dilemu da će "orlove" gledati u Kataru.

Prema Krstajićevim rečima, selektor Stojković će znati kako da pripremi utakmicu ako meč u Portugalu bude sve rešavao.

 

KVOTE ZA OSVAJANJE GRUPE A

Portugal - 1,10
Srbija - 7,11
Luksemburg - 510

- Suština je da se plasiramo, pa kako god. Dok god postoji šansa da odemo direktno, verovaću u tu opciju. Važno je da se nađemo u Kataru. Sad je prioritet dobiti Luksemburg u gostima i Azerbejdžan kod kuće, a onda se dobro spremiti za veliko finale u Portugalu. Kad sve bude stalo u jednu utakmicu, znam da će Piksi sve učiniti da je dobije - kaže trener TSC za naš list.

Krstajić je u ulozi selektora predvodio Srbiju na prethodnom SP u Rusiji. Njega ne zanima kakve su procene kladionica, već ističe da je važno da nacionalni tim podrže navijači, mediji i svi koji imaju veze sa fudbalom.

- Ne interesuju me ni prognoze, ni kvote, ni bilo šta. Ja pričam na osnovu onoga što vidim i na osnovu informacija kojima raspolažem. Čujem se često sa Piksijem, znam da momci u timu dišu kao jedan i to je mnogo važno. Pritom, atmosfera oko reprezentacije je odlična, svi je podržavaju, što ranije nije bio slučaj. Podrška je mnogo bitna - podvukao je Krstajić.

KVOTE ZA ODLAZAK NA SP


Grupa A: Srbija - 1,01
Grupa B: Švedska - 1,23
Grupa C: Švajcarska - 1,47
Grupa D: Ukrajina - 1,85
Grupa E: Češka - 1,58
Grupa F: Škotska - 1,85
Grupa G: Norveška - 2,00
Grupa H: Rusija - 1,30
Grupa I: Albanija - 6,49
Grupa J: Jermenija - 6,49
* Reč je o ekipama koje su trenutno drugoplasirane u svojim grupama


Ivica Kralj takođe veruje da Srbija ima snagu da pobedi svakog od narednih protivnika i ne smatra Portugal neprelaznom preprekom.

- Dok matematički postoji šansa da se plasiramo kroz kvalifikacije, ja ću da verujem u to. Realno je da odemo direktno, zašto da ne?! Recimo, Portugal je protiv Irske gubio do 89. minuta, a onda je preokrenuo. S druge strane, mi smo od Irske bili bolji, a nismo uspeli da pobedimo. Sve je moguće i ne vidim zašto ne bismo pobedili u Lisabonu - kaže Kralj.

Nova energija

Šef skauting službe u Partizanu oduševljen je sastavom nacionalnog tima i tvrdi da ti igrači zaslužuju da učestvuju na Svetskom prvenstvu.

- Važno je da nas kladionice vide tamo, pa nije bitno kako. Svi u reprezentaciji uvereni su u plasman i to se oseća. Oseća se neka nova energija, ranije smo teško uspevali da se oporavimo i preokrenemo ako bismo gubili tokom meča. Sad se desilo da smo gubili od Portugala u Beogradu 2:0, a onda smo izjednačili i malo nam je falilo da pobedimo. I imamo dobru ekipu, momci zaslužuju da se nađu u Kataru - zaključio je Kralj.



KVALIFIKACIJE ZA SP

GRUPA A


7. KOLO, 9. oktobar

Azerbejdžan - Republika Irska 18.00
Luksemburg - Srbija 20.45

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija