• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2021

14:57

Stojković protiv prijatelja i Mundijala na 2 godine! Selektor Srbije učesnik FIFA video-konferencije!

Starsportphoto

Fudbal

Stojković protiv prijatelja i Mundijala na 2 godine! Selektor Srbije učesnik FIFA video-konferencije!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković učestvovaće na video-konferenciji FIFA, od danas do četvrtka.

Selektori svih svetskih selekcija biće konsultovane o predlogu da se Mundijali ubuduće organizuju na svake dve godine.

Brojni treneri i fudbaleri su podigli glas protiv FIFA zbog ove ideje, msatraju da niko ne misli da igrače i njihovo zdravlje. 

Sastanke će voditi Arsen Venger, direktor za razvoj FIFA, od koga je i potekla ideja za češću organizaciju planetarnih šampionata.

- Gledište selektora reprezentacija je veoma važno. Nemamo često priliku da se okupimo kako bismo razgovarali. Zato moramo da iskoristimo svaku priliku za dijalog. To je najbolji način za nas da zaštitimo mesto koje fudbal zauzima u svetu i da naš sport učinimo zaista globalnim – istakao je Venger.

Foto: Starsportphoto

 

Naš selektor je pre oktobarskih kvalifikacionih utakmica (Luksemburg 1:0, Azerbejdžan 3:1) izjavio da ne podržava ideju održavanja svetskih prvenstava svake druge godine. Piksi je apostrofirao značaj Evropskih šampionata, naglasivši da su oni možda i jači od Mondijala. 

- Mislim da je to bez veze. Venger forsira taj globalni fudbal, da od njega potiče ta ideja, a iako smo dobri prijatelji... Šta ćemo onda sa EP, koje je možda jače? Kako na dve godine. Uz svo poštovanje, fudbal nije odbojka, košarka, pa da se stalno igra nešto za šest meseci. Fudbal je nešto drugo, to je globalna pojava, širokih masa i mislim da je ideja... Ako me ubede, onda okej, ali moj prvi komentar je da je to bez veze. Mora se voditi računa i o igračima, o njihovim fizičkom stanju i tako dalje. Nisu roboti, hajde da ne pravimo robote od njih, oni su od krvi i mesa.  Izgubiće draž jer će Mundijal, kako to lepo zvuči, ostati na četiri godine - rekao je nedavno selektor Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija