• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2021

07:16

HALO, PORTUGAL! Zlatni "orlić" o meču godine! Srbiju čekaju krcate tribine, UVERENI SU DA POBEĐUJU! Evo koga se pribojavaju!

Fudbal

HALO, PORTUGAL! Zlatni "orlić" o meču godine! Srbiju čekaju krcate tribine, UVERENI SU DA POBEĐUJU! Evo koga se pribojavaju!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije večeras u Lisabonu izlaze na megdan Portugalu (20:45) u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Pobeda Orlove vodi direktno u Katar, dok poraz i nerešeno šalje našu reprezentaciju u baraž. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a sadašnji Belenenseša, Andrija Luković, za Informer.rs otkrio je kakva je situacija na dan utakmice u Portugalu

Došao je i taj dan! Odavno čekamo da Orlovi pobede neku od vodećih evropskih i svetskih selekcija, još od Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, kada je savladana Nemačka 1:0.

U Beogradu je u okviru ovih kvalifikacija bilo 2:2, ali selektor Dragan Stojković Piksi je veliki optimista da naša selekcija može do sva tri boda protiv Ronalda i drugova, a to je usadio i u svoje pulene! 

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji zlatni "orlić" Andrija Luković više od godinu dana sa uspehom igra u portugalskom elitnom rangu, a za naš portal otkrio je kakva atmosfera vlada uoči odlučujućeg meča u borbi za Katar između Portugala i Srbije!

Foto: Starsportphoto

Andrija Luković

- Ne priča se toliko o tome jer se za njih podrazumeva da dobijaju! Godinama unazad su oni na prvenstvima Evrope, Mundijalima, tako da se prolazak dalje i ne stavlja pod znak pitanja - kaže Luković za Informer.rs.

Kako su javnost i mediji regovali nakon lošeg izdanja protiv Republike Irske?

Foto: Starsportphoto

 

- Nije ih to preterano zabrinulo. Svesni su reči njihovog selektora, da šta god da su uradili išli bi na pobedu protiv Srbije! Oni kući moraju da pobede da bi išli dalje! Tu poslednju utakmicu igraju kod kuće i imaju imperativ moranja. Naravno da je i nama prioritet ista stvar kao njima, međutim mi smo gosti, a veći je pritisak na njima i verujem da tu možemo da tražimo svoju šansu! Mislim da imaju strašan tim, od poslednje linije do napadača imaju fenomenalan sastav, ali to važi i za naše igrače i jedno je sigurno - Srbija zaslužuje da se nađe u Kataru -  kaže u dahu svojeveremo junak nacije, koji je sa omladinskom reprezentacijom Srbije, 2013. godine, osvojio je Evropsko prvenstvo, gde je imao veoma zapaženu ulogu. Upravo njegovim golom, naša selekcija je slavila u finalu, protiv Francuske. 

Foto: Starsportphoto

 

Ne krije Luković da se "pecka" sa saigračima i da su Portugalci iz njegovog tima uvereni u pobedu!

- Nezaobilazne su šale u ovim situacijama! Drugari iz tima su  ubeđeni da će njihova selekcija ići direktno na Mundijal, ali nas repektuju i kada pogledaju naša imena, pitaju se kako to da  nismo u poslednjih pet, šest godina, pa čak i više napravili ništa vredno pomena! Tako da smatram da je sada prava šansa i prilika da to promenimo! 

 

 

Nema sumnje da će biti pun stadion u Lisabonu, a otkriva Luković od koga najviše zaziru iz srpskog tima!

- Veliki je stadion Benfike i biće krcat! Obožavaju ovde fudbal, plus je odlučujuća utakmica, tako da će atmosfera sigurno biti izvanredna! Poštuju naš tim generalno, ali posebno Mitrovića, Vlahovića, Tadića i Grujića! Gruja odlično igra ovde, pa ne čudi što je tako - zaključio je za Informer.rs Andija Luković iz Portugalije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija