• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2021

09:35

SRBI SKUPLJI OD HRVATA! Orlovi među deset najvrednijih reprezentacija u Evropi!

reuters

Fudbal

SRBI SKUPLJI OD HRVATA! Orlovi među deset najvrednijih reprezentacija u Evropi!

Podeli vest

Najbolji fudbaleri Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo i to sa prvpg mesta u grupi, pošto su u odlučujućem meču pobedili Portigal u Lisabonu (2:1)

Nema sumnje, posle velikog uspeha u borbi za Mundijal, našim igračima će znatno skočiti cena. Trenutno je naš tim na 12. mestu kada je u pitanju vrednost igrača.

Prema poslednjim podacima popularnog „Transfermarkta“ koji se bavi cenama igrača i klubova, naša reprezentacija ima vrednost od 342 miliona evra.

Primera radi, tim reprezentacije Hrvatske je na 13. mestu, ekipa vredi  316,70 miliona evra. Orlovi su vredini od vicešampiona sveta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prvo mesto zauzima Engelska, čija se vrednost igrača procenjuje na 1.23 milijarde evra. Potom slede Francuska, koja vredi  978.8 miliona evra, Brazil 870.5, Portugal 775 miliona, dok je Argentina peta sa 747.5 miliona.  Ako gledamo samo ekipe iz Evrope, Srbija je u TOP 10, zauzima devetu poziciju.

Što se tiče konkretne vredbnosti igrača, cena Sergeja Milinović-Savić sa procenjuje na  70 miliona evra, a iza njega se nalaze Dušan Vlahović - 50 miliona evra, Nikola Milenković - 25 miliona, Filip Kostić - 20 miliona evra, kao i Luka Jović koji vredi 40 miliona menja nego što ga je Real platio, dok  Aleksandar Mitrović i Dušan tadić trenutno "vrede" 16 miliona evra.

Foto: Starsportphoto

 

- Imamo jednog Vlahovića za kojeg znamo koliko vredi, ima naravno tu još dosta igrača koji igraju u ozbiljnim klubovima i čija je vrednost velika. Ipak, uzeću primer mladog Strahinje Pavlovića. On je odigrao u Lisabonu perfektan meč! Neobjašnjivo je da mu minutaža trenutno nije bolja, ali iz prve ruke mogu da vam kažem da za njega vlada ogromno interesovanje! Mog sina su zvali da se raspituju za njega iz ozbiljnih timova i on je već u fokusu mnogih! Sa druge strane imamo i Nikolu Milenkovića! On je perfektan profil za Premijer ligu i uveren sam da će vrlo brzo napraviti korak dalje, a igre u reprezentaciji će mu sigurno pomoći! Istakao bih još Gudelja! On nema dobar tretman u Sevilji, a izuzetno je zahvalan igrač i mislim da će mu igre u nacinalnom timu tek doprineti - rekao je nedavno za Informer.rs Ranko Stojić.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija