• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2022

13:04 >> 13:07

TADIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Vlahović je bolji od Halanda, a Mitrović...

FSS

Fudbal

TADIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU! Vlahović je bolji od Halanda, a Mitrović...

Podeli vest

O svom statusu u slavnom Ajaksu, priznanjima, ali i saigračima iz reprezentacije, Ligi nacije, selektoru Draganu Stojkoviću i predstojećem Mundijalu pričao je kapiten Srbije Dušan Tadić

Između ostalog upitan je Tadić koga pre bira – Erlinga Halanda ili kolegu iz reprezentacije Dušana Vlahovića.

Foto: Starsportphoto

 

- Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta- izjavio je Tadić za sajt FSS.

Govorio je i o drugom napadaču Srbije Aleksandru Mitroviću.

Foto: Starsportphoto

 

- Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo- nastavio je Tadić.

Priča se povela i o klupskim uspesima...

Foto: reuters

 

- Stvarno je velika privilegija i čast, pre svega braniti boje ovako velikog kluba, naravno i obaveza. Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazuemva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub. Mnogo rekorda na svim mogućim poljima, i individualno i timski. Individualna priznanja su moram priznati lepa, ali za mene lično najbitnija su timska, jer fudbal je timski sport. Najviše volim kad osvojimo titulu, jer je to najvažnije za nas. Naravno i dobra godina u Ligi šampiona, bilo bi lepo kada bi osvojili i jedno i drugo ove godine. Na to bi najviše bio ponosan- kaže Tadić.

Tadić je dobio čast da bude kapiten tima...

- Mnogo trenera me zamolilo ako mogu da odem do dece i razgovaram sa željom da zajedno utičem na njih u smislu da se budu disciplinovani, veliki profesionalci već u ovoj ranoj fazi, da se uče i nauče da kvalitet ide samo sa velikim radom. Trudim se da pomognem na sve moguće načina, kako deci u mlađim kategorijama, tako i mojim mlađim saigračima kojih ima dosta u timu. Smatram da moram biti primer kao kapiten, bilo šta da radim, jednostavno to je moja obaveza.

Na pitanje može li Srbija do elit grupe, Tadić je naveo da se se tome nada.

- Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije - rekao je on.

Foto: Starsportphoto

 

Upitan da li može da izdvoji svoje najbolje izdanje u jednom meču Ajaksa, odnosno Srbije, Tadić je izabrao utakmicu protiv Real Madrida u nokaut fazi Lige šampiona.

- Odigrali smo fenomenalno i svakako je ta utakmica jedna od onih 'posebnih', ali bilo je mnogo velikih, dobrih mečeva. U dresu Srbije? Pobeda u Lisabonu. Veliki ulog. I najzad da smo pobedili jednog velikog protivnika, i to na njegovom terenu u velikom stilu. Da, definitivno bih izdvojio ove dve utakmice- rekao je on.

Tadić je jedini u srpskom fudbalu koji je osvojio tri Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije. Kako je naveo, to je velika čast i privilegija, ali motiv da nastavi da radi još jače.

- Veliko hvala svima, na meni je da svaki put opravdam, a nadam se da sam u tome i uspeo, to priznanje. Uvek želiš još, uvek želiš više, na terenu i van njega. Da li će me neko nadmašiti? Hoće, sigurno. Imamo dobrih igrača, mladih -  istakao je kapiten Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17