• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2022

07:28

SKANDAL PRED MUNDIJAL! Meksikanku hteli da bičuju i pošalju u zatvoru jer je optužila kolegu za silovanje!

Tviter/Paola Šietekat Sedas

Fudbal

SKANDAL PRED MUNDIJAL! Meksikanku hteli da bičuju i pošalju u zatvoru jer je optužila kolegu za silovanje!

Podeli vest

Meksikanka Paola Šietekat Sedas imala je mnogo sreće, jer je uspela da pobegne iz Dohe nakon što je optužila kolegu za seksualno zlostavljanje

Meksikanka je mogla da se suoči sa presudom od sedam godina zatvora i 100 udaraca bičem jer je optužila kolegu da ju je seksualno zlostavljao u junu, piše meksički portal Proceso.

Paola je ekonomista, politikolog i antropolog, a radila je u Organizacionom komitetu Svetskog prvenstva, koje se održava od 21. novembra. Ona je prijavila zlostavljanje, ali to policiju nije mnogo zanimalo, a nije joj pomogla ni meksička ambasada u Kataru.

- Zadržala sam hladnu glavu, rekla sam svojoj majci i sve zabeležila fotografijama. Prijavila sam zlostavljača - ispričala je Meksikanka.

Kada je došla u policijsku stanicu da prijavi zlostavljača shvatila je da ona više nije ta koja tuži, već da je ona optužena. Nuškarac kojeg je optužila za zlostavljanje rekao je da mu je ona devojka i tako dodatno zakomplikovao čitav slučaj, želeći time da krivicu prebaci na nju kao "nemoralnu devojku".

- Zahtevali su test devičanstva jer je u Kataru vanbračna veza kažnjiva sa sedam godina zatvora i sto udaraca bičem. Odjednom moja priča više nije bila bitna. Sve se temeljilo na optužbi za vanbračnu vezu, dok su ispod moje odeće bile modrice. Moj advokat je jedva progovorio i na kraju su morali pregledati moj telefon - ispričala je Meksikanka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Portavoz (@portavozchiapas)

 

Ona je o zlostavljaju pisala na Instagramu. Otkrila je da dok je radila u Organizacionom komitetu Svetskog prvenstva u Kataru, 6. juna 2021. godine, osoba koju je smatrala svojim prijateljem iz latinoameričke zajednice u Dohi, noću ušla u njen stan i zlostavljala je.

Paola je posle traumatičnog iskustva noćila u hotelu u slučaju da se napadač vrati. Dobila je lekarsko uverenje i otišla u policiju u društvu meksičkog konzula u Kataru.Objasnila je situaciju, upitana je da li želi zabranu prilaska, da ništa ne čini ili ide do krajnjih posledica.

- Okrenula sam se da vidim konzula, koji mi je preporučio da odem do najviše instance. Potpisala sam izjavu na arapskom jeziku i navela detalje o napadaču. Nekoliko sati kasnije, u devet sati uveče, pozvali su me telefonom da hitno odem u policijsku stanicu. Pitala sam da li je potrebno da žena koja je upravo bila napadnuta ode sama u policijsku stanicu u tom času. Odgovor je bio da ako ne odem, žalba će biti odbačena. Kada sam stigla u stanicu, policajci su mog napadača stavili ispred mene - rekla je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by adn40mx (@adn40mx)

 

Posle tročasovnog ispitivanja na arapskom, tražili su test nevinosti, i tada je shvatila da je ona optužena a ne njen zlostavljač. Napadač branio da mu je ona devojka i da su imali sporazumni seks.

- U Kataru je za vanbračnu vezu zaprećena kazna do sedam godina zatvora, a u nekim slučajevima kazna uključuje i sto udaraca bičem. Od trenutka do trenutka, moja žalba više nije bila važna. Policija je slučaj prosledila javnom tužilaštvu, jedinom mestu gde sam imala prevodioca. Sve je bilo usredsređeno na vanbračnu vezu, moj advokat je jedva govorio. Na kraju sam morala da predam svoj telefon nadležnima, otključan, ako nisam htela da idem u zatvor - dodala je ona.

Ona je istakla da joj je Vrhovni komitet pomogao da napusti zemlju. 

- Po dolasku u rodni Meksiko adrenalin je, posle svega što mi se desilo, usporio, krenula sam da se oporavljam iako je i to bio jednako složen i bolan proces. Šta sad? Noćne more, rekonstrukcija kule od karata koja se svake sekunde ruši, žaljenje što sam uopšte sve rekla, kazna što sam slušala konzula, koji se, zajedno sa celom ambasadom, brzo odvojio od slučaja i razočaranje što nisam predvidela da bi se slučaj mogao okrenuti protiv mene, jer živimo u svetu koji izgleda mrzi žene - rekla je Paola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17