• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.02.2022

11:55

PROBUDILE SU NAS GRANATE! TRESEMO SE KAO PRUĆE! Crnogorski trener u PAKLU RATA U UKRAJINI!

printscreen

Fudbal

PROBUDILE SU NAS GRANATE! TRESEMO SE KAO PRUĆE! Crnogorski trener u PAKLU RATA U UKRAJINI!

Podeli vest

Crnogorski trener Igor Jovićević, koji predvodi ukrajinski Dnjepar, kaže da su ga juče ujutru probudile detonacije u tom gradu * Prestravljen sam, sve je u haosu, ovo je noćna mora, poručuje on

Rat u Ukrajini bukti, probudile su nas detonacije bombi, ovo je kao iz noćne more, poručuje crnogorski fudbalski trener Igor Jovićević (48)!

Strateg ukrajinskog Dnjepra iz istoimenog grada kaže da su ga juče ujutru probudile granate i da je prestravljen, kao i da u toj državi vlada potpuni haos nakon invazije ruske vojske.

Beži ka Poljskoj

Jovićević otkriva da se iz Dnjepra uputio ka krajnjem zapadu Ukrajine i gradu Lavovu, koji se nalazi na samoj granici s Poljskom. Nekadašnji strateg zagrebačkog Dinama opisuje da je juče ujutru umalo izgubio život, pošto su bombe pale nedaleko od njegovog stana.

Foto: Tanjug/AP

 



- Juče ujutru sam imao buđenje iz noćne more, buđenje s bombama! U pet i nešto ujutru granate su nas probudile, izjurio sam iz zgrade u sklonište. Nakon sat vremena vratio sam se u stan da se spakujem i spremio sam se za put ka zapadu, ka gradu Lavovu. Pet-šest bombi palo je na grad pre nego što sam se zaputio tamo. Nije nimalo bajno. Ciljevi su aerodromi i vojne baze. Dobili smo savet da prenoćimo u jednom hotelu koji je u vlasništvu člana uprave kluba, pa da nastavimo ka Lavovu, jer tamo nema vojne infrastrukture i neće biti invazije - poručuje Jovićević.

Ninković: Kao bivša Jugoslavija

O situaciji u Ukrajini nedavno je pričao i nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Ninković (37), koji je čak devet godina igrao za Dinamo iz Kijeva.

- Izgleda da će oni proći kroz ono kroz šta je prošla bivša Jugoslavija. To je poslednje što želim. U Ukrajini sam bio devet godina. Tamo je rođena moja najstarija ćerka. I dalje imam mnogo prijatelja u toj državi, svi su uplašeni - poručuje Ninković.

 


Čovek koji je u Ukrajini bio i kao igrač i kao trener kaže da je preplašen zbog čitave situacije i da u Ukrajini vlada totalni kolaps.

- Nestašica je benzina, kilometarske kolone su na benzinskim pumpama, svi idu ka Lavovu. Ne znam kuda da idemo, na koju stranu. Kad juče ujutru nisam umro, ne znam kad ću. Pripremali smo se za početak prvenstva, a dobili početak rata. Neverovatno! Opkoljeni smo sa svih strana, samo onaj mali deo granice s Poljskom je otvoren. Nema spavanja, tresemo se kao pruće - poručuje Jovićević.

Foto: Reuters

 



On dodaje da su u ogromnom problemu nekadašnji hrvatski fudbaleri Darijo Srna i Ognjen Vukojević, koji se nalaze u Kijevu. Prvi je sportski direktor Šahtjora, a drugi pomoćni trener u Dinamu iz Kijeva.

- Čuo sam se sa Srnom i Vukojevićem, u potpunoj su blokadi u Kijevu. Ne mogu da idu nigde. A koliko znamo, ruski tenkovi su krenuli ka Kijevu. Ne znamo šta će se desiti - kaže Jovićević.

Trenutno nijedan srpski fudbaler ne nastupa u ukrajinskoj ligi, dok je jedini srpski košarkaš u toj zemlji Aleksandar Zečević juče napustio Harkov i zaputio se ka Srbiji.

Dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na Informer.rs

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 2 godine

I naša deca su se tresla i te kako.Ovi inbecili amerikanci zapale vatru daleko od svoje kuće i izigravaju mirotvorce i milosrdne anđele,ne bi bilo loše da mečka i kod njih zaigra,pa da ove prodane ,evropske duše učine sve da se vrate tamo gde pripadaju i odlučuju svojom glavom,e nema više Šarl De Gola.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17