• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2022

11:12

SRBI U EVROPI! Sve oči uprte u Andriju Živkovića! (VIDEO)

AP PHOTO

Fudbal

SRBI U EVROPI! Sve oči uprte u Andriju Živkovića! (VIDEO)

Podeli vest

Pored Crvene zvezde i Partizana, na fudbalske teren širom Evrope danas će izaći i srpski reprezentativci

Od 18:45 časova počinje derbi današnjeg dana između Sevilje i Vest Hema. Ključnu ulogu u redovima španskog tima imaće reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj.

Sevilja je tim čija je uža specijalnost Lige Evrope, pošto su je čak šest puta osvajali i na taj način postali rekorderi po broju pehara u ovom takmičenju. Vodeći se time, kao i dobrim igrama u poslednje vreme, jasno je da je su Andalužani favoriti u ovom duelu.

Španci su jedna od tvrđih ekipa Evrope, a velike zasluge na tome idu i našem defanzivcu. U redovima Sevilje nalazi se i golman Marko Dmitrović, koji će meč verovatno početi sa klupe.

Foto: Reuters

 

U isto vreme startovaće duel i Paoka i Genta u Ligi konferencije. Ekipa iz Grčke u svom taboru ima Andriju Živkovića, koji je jedan od bitnijih karika Solunaca. On je na šest odigranih mečava postigao čak četiri gola i jedan je od najzaslužnijih što se crno-beli iz Soluna nalaze u osmini finala Lige konferencija. Živković je postigao po jedan gol u dva meča sa Kopenhagenom, a bio je strelac i protiv Linkolna i Mitjilanda.

Priliku za peti pogodak ove sezone u Ligi konferencija Živković će imati protiv belgijskog Genta, u prvom meču osmine finala.

 

Pored njega tu je i golman Živko Živković, nekadašnji igrač Partizana, inače bratskog kluba Paoka.

Ovaj duel poprično je izjednačen, a možda će atmosfera koju pravi navijači grčkog kluba biti od ključnog značaja za prolazak dalje.

Foto: Reuters

 

Utakmica Lige Evrope između Porta i Liona završena je rezultatom 0:1, pa će tako Marko Grujić morati da još bolje odigra narednog četvrtka, kako bi njegov Porto uspeo da se plasira dalje. Jasno je da je pred Portugalcima veoma težak zadatak, ali ne i neizvodljiv imajući u vidu sjajnu formu.

Zapaženu rolu u Evropi imao je Filip Kostić, čiji je Ajntraht savladao Betis na gostovanju 1:2. Prvi pogodak za Nemce postigao je srpski reprezentativac. 

 Uprkos tome što više ne važi gol u gostima, Ajntraht je stekao odličnu prednost pred revanš u Španiji. Tim iz Nemačke je jednom nogom prošao dalje, a Evropa bi trebalo da strepi od pogodaka našeg fudbalera, koji je u odličnoj formi.

 

 

Narednog četvrtka na programu su revanš mečevi utakmica Lige Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija