• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2022

10:39

Vlada Srbije utvrdila prostorni plan Nacionalnog stadiona! EVO KOLIKO ĆE KOŠTATI I KAKO ĆE IZGLEDATI! (FOTO)

Fudbal

Vlada Srbije utvrdila prostorni plan Nacionalnog stadiona! EVO KOLIKO ĆE KOŠTATI I KAKO ĆE IZGLEDATI! (FOTO)

Podeli vest

Vlada Srbije Uredbom je utvrdila Prostorni plan područja posebne namene Nacionalni fudbalski stadion koji obuhvata oko 119 hektara

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se na ovaj način utvrđuju osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite za to područja.

Planom se uređuje deo prostora leve aluvijalne ravni reke Save odnosno novobeogradskog aluvijalnog platoa. 

Foto: Ministarstvo finansija

 



Od ukupne površine plana 46,5 hektara previđa se za sportske objekte i komplekse, saobraćajne površine biće na 49,9 posto prostora, vodne na 6,3 posto a zelene na 1,4 posto. Sada na tom prostoru je 75,5 procenata poljoprivrednih površina.

Prostorni plan će se sprovoditi direktno za sve namene, osim za železničke površine za koju je obavezna dalja planska razrada kroz planove detaljne regulacije.

Ocenjeno je da realizacija Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom predstavlja jedan od prioriteta u razvoju Srbije i Beograda.

Foto: Ministarstvo finansija

 



Kao prioritetne aktivnost u realizaciji izdvojena su nasipanaj terena, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja elektroenergetskih vodova i telekomunikacione kanalizcije, kao i gasovoda.

Navodi se da je Vlada Srbije zaključkom od polovine 2021. godine investitorska prava za izvođenje radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećom infrastrukturom prenela na Građevinsku direkciju Srbije.

 

Novi stadion, na kome bi igrala reprezentacija Srbije, ali i klubovi po potrebi, imaće kapacitet 60.000 mesta. Trebalo bi da bude završen do 2025. godine i koštaće oko 250 miliona evra.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POTVRĐENO! Formula 1 u Beogradu!
Ostali sportovi

POTVRĐENO! Formula 1 u Beogradu!

Povodom obeležavanja godišnjice jedine Gran-pri trke održane u Beogradu 1939. godine, trka bolida formule 1 "F1 Show Run Beograd" od Studentskog parka do Terazija održaće se 17. septembra ove godine

09.03.2022

17:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija