• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2022

06:54

VOŽDOVČANI TRI KOLA NE ZNAJU ZA PORAZ! Iskoristili smo brzinske sposobnosti naših napadača!

Aleksandar Linta

Fudbal

VOŽDOVČANI TRI KOLA NE ZNAJU ZA PORAZ! Iskoristili smo brzinske sposobnosti naših napadača!

Podeli vest

Fudbaleri Voždovca na korak su od ostvarenja takmičarskog cilja za ovu sezonu. U preostala dva kola Superlige Srbije, Zmajevima je neophodan samo bod kako bi i teoretski obezbedili plasman u plej-of. Rezultat svakako vredan pažnje ako se u obzir uzme činjenica da je reč o jednoj od najmlađih ekipa u superligaškom društvu

Voždovčani su u seriji od tri utakmice bez poraza, a prilično ubedljivo delovali su u poslednjem meču u Kruševcu gde su savladali Napredak sa 3:1.

- Apsolutno zasluženo smo slavili, a na pravi način smo iskoristili brzinske sposobnosti naših napadača – sumira utiske trener Voždovca Aleksandar Linta i dodaje:

- Bili smo veoma agresivni na svakom delu terena. Ekipa je pokazala zavidan nivo energije i to je dalo rezultat. Želili smo da lopta bude kod nas, da kroz posed dolazimo u situacije za gol. Uspeli smo da nametnemo zaista jak ritam, a protivnik za takvu našu igru nije imao odgovor. Takođe, posle oduzetih lopti pokušavali smo da budemo direktni i da na pravi način iskoristimo prostor koji se ukazivao između njihovih linija u timu. To nam je omogućilo da stvorimo veliki broj šansi, pa je pobeda mogla biti i ubedljivija. Vršili smo konstantan pritisak na loptu, a sa druge strane imali smo i dobru igru iza lopte, tako da sam veoma zadovoljan – objasnio je Linta.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Linta

Voždovac je sa veoma dobrim partijama nastavio i u prolećnom delu prvenstva, iako je u zimskom prelaznom roku ostao bez dvojice najbolji igrača i strelaca Aleksandra Stanisavljevića i Nikole Voijinovića koji su od 28 golova ekipe postigli čak 20. Od ekipe koja se prošle takmičarske godine borila za opstanak, Voždovac je trenutno šesti na tabeli.

- Mislim da smo ove sezone uradili sjajnu stvar. Trudimo se da igramo ofanzivno, ne kalkulišemo i tokom čitave utakmice pokušavamo da igramo sa istom idejom i u istom ritmu.  Naša želja je uvek da kroz posed lopte imamo i kontrolu igre. Usled odlazaka pojedinih igrača bili smo primorani da promenimo samo sistem i početni raspored, ali su ideja i principi igre ostali isti – konstatuje Linta.

Osim dobrih rezultata, Voždovac ove sezone može da se podiči činjenicom i da je promovisao četvoricu mladih reprezentativaca, na šta su svi u klubu veoma ponosni. Na spisku mlade reprezentacije za martovske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo su Edin Ajdinović, Miloš Pantović i Marko Ivezić, a dres nacionalnog tima do 21 godine do povrede je redovno dužio i Ivan Milosavljević.

Foto: Starsportphoto

FK Voždovac

- Mladim igračima treba dati poverenje, ukazati im šansu i oni će to sigurno vratiti. Imam zaista izuzetnu grupu momaka, veoma su poslušni, žele da uče, vredni su i uživanje je sa njima raditi. Jedino što im nedostaje je konstantnost u formi, ali te oscilacije u igri su normalne za mlade igrače. Uz takvu radnu etiku evidentan njihov napredak, željni su dokazivanja i to je za svaku pohvalu.

Voždovac bi ove sezone lako mogao da se uključi i u borbu mesto koji vodi u Evropu, što bi za Zmajeve predstavljalo istorijski rezultat i prvo pojavljivanje na evrosceni:

- Nemamo tu vrstu pritiska i mislim da je to dobro. Želimo iz svakog meča da izvučemo pozitivan rezultat, pa ćemo videti dokle će nas takav pristup na kraju odvesti. Ozlazak na međunarodnu scenu svakako bi bio velika satisfakcija za klub i ove mlade momke, ali time se ne opterećujemo. Fokusirani smo samo na dobar rad i što bolji igru – zaključio je Linta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija