• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2022

14:06

BIVŠI ORAO POSLE ŽREBA: KOPI-PEJST! 90 ODSTO SRBA JE RAZOČARANO! Dajte neke NOVE!

Fudbal

BIVŠI ORAO POSLE ŽREBA: KOPI-PEJST! 90 ODSTO SRBA JE RAZOČARANO! Dajte neke NOVE!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu nastupiti u grupi G sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna

Isto društvo kao 2018. u Rusiji! Na tom Mundijalu je igrao i Antonio Rukavina, desni bek Orlova, a kada je video ovogodišnji žreb, imao je da kaže samo jedno!

- Kopi – pejst. Zamalo još i Kostarika da upadne... Mislim da je 90 odsto Srba razočarano grupom. Opet Brazil, Švajcarska, ako prođemo dalje možda opet Portugalija, s kojom smo isto ko zna koji put bili i u kvalifikacijama. Poslednjih 20 godina stalno igramo s istima, dajte neke nove-  kroz osmeh je poručio Rukavina za Mozzart sprot.

Foto: Starsportphoto

 

Pre četiri godine smo u grupi zatvorili nastup sa Brazilom, sada ga otvaramo.

- Brazil je uvek favorit za osvajanje trofeja, ni sada nije drugačije. Igramo prvu s njim, može da bude to dobro, ali i opterećenje ako izgubimo, pa startujemo sa „minus tri“, jer bismo došli u situaciju da moramo da jurimo. Ne sviđa mi se ta priča o nekakvim osvetama, revanšima, vraćanju dugova. Da batalimo mi to, nego da se fokusiramo na fudbal, na pobede, na osvajanje bodova za prolaz u drugi krug. Nikako mi se ne sviđa ni to što igramo sa Švajcarskom u poslednjem kolu, jer će pritisak, baš zbog svega što je bilo, biti – ogroman.

Foto: Informer

 

Rukavina je malo razmislio pa poručio:

- Sad kad razmislim, možda nije ni slučajno što nam je upala baš ova grupa. Devedeset odsto drugih bi nam bilo lakše. Ipak, ja sam optimista.

Uporedio je nekadašnji reprezentativac Srbiju 2018. i Srbiju 2022!

- Menja se fudbal iz godine u godinu, menjaju se timovi, tako da je teško porediti generacije. Svaka reprezentacija koja ide na Svetsko prvenstvo je skup u tom momentu najboljih igrača koje ta zemlja ima. Rekao bih da je razlika u prilog sadašnjeg tima to što igra ofanzivno, atraktivno, onako kako svi navijači vole da vide. Da li je to do selektora ili do mlađe, sveže krvi ili svega toga zajedno, to ne znam, ali imamo ekipu koja se nadigrava sa svima i stvarno je lepo gledati. Ima sad u sastavu Srbije nekoliko momaka koji su igrali u Rusiji, siguran sam da su i oni naučili tu lekciju. Mi smo mogli u Rusiji sa četiri boda da prođemo grupu, da smo bili pametniji. To su turnirske utakmice, svaki bod je važan i najbitnije je ne izgubiti. Verujem da momci neće dozvoliti da se ponovi ono što se nama desilo pre četiri godine- poručuje Antonio Rukavina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija