• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

05.04.2022

07:40

NEMA ŠANSE DA OPET DOŽIVIMO DEBAKL! Uroš Spajić puca od samopouzdanja: Jači smo nego u Rusiji!

Starsportphoto

Fudbal

NEMA ŠANSE DA OPET DOŽIVIMO DEBAKL! Uroš Spajić puca od samopouzdanja: Jači smo nego u Rusiji!

Podeli vest

Mi smo totalno druga ekipa u odnosu na onu sa Mundijala u Rusiji 2018. Verujem da smo jači nego tad, imamo pravu atmosferu, imamo tim, zajedništvo. Posle dugo vremena imamo i podršku javnosti, kaže Uroš Spajić

Totalno smo drugačija reprezentacija u odnosu na onu sa Svetskog prvenstva u Rusiji i neće nam se ponoviti debakl iz 2018, poručuje štoper Uroš Spajić za Informer.

Odbrambeni fudbaler turske Kasimpaše nije odigrao ni minut na prethodnom Mundijalu, ali je bio svedok burnih događaja koji su prethodili odlasku na turnir, a onda i krahu u samoj Rusiji.

Srbija dorbo prošla

Optimista

Verujem da ćemo napraviti veliki rezultat, jer to zaslužujemo, imamo kvalitet i pokriće da se nadamo uspehu
Uroš Spajić

Srbija je tad bila u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, dok će na turniru u Kataru samo umesto centralnoameričke selekcije poslednji tim u grupi biti Kamerun.

- Da mi je neko pre žreba rekao da će biti maltene ista grupa, mislio bih da je to nemoguće. Ali dok sam gledao izvlačenje grupa, čim sam video da su Brazil i Švajcarska zajedno, rekao sam: "E, mi ovde idemo 100 posto." Imao sam veću želju da budu neki drugi protivnici, ali s obzirom na sastav ostalih grupa mi smo dobro prošli - kaže Spajić.

Foto: Starsportphoto

 



Sastav Srbije biće bitno drugačiji nego u Rusiji 2018, a Spajić ističe da su "orlovi" u svakom pogledu drugi tim u odnosu na pre četiri godine.

Podseća da su odlasku na prošli Mundijal prethodili neverovatni lomovi, prvo smena selektora Slavoljuba Muslina, a nešto kasnije i oduzimanje kapitenske trake Branislavu Ivanoviću.

- Mi smo totalno druga reprezentacija. Verujem da smo jači nego tad, imamo pravu atmosferu, imamo tim, zajedništvo. Posle dugo vremena imamo i podršku javnosti i sve to zajedno ima posebnu težinu. Sad ćemo s mnogo više samopouzdanja otići na Svetsko prvenstvo. Pamtimo šta se sve dešavalo 2018, šta je sve uzdrmalo ekipu pred Svetsko prvenstvo, i to je moralo da se odrazi na rezultat. Nadam se da će sve što se dešavalo u poslednjih godinu dana takođe da se odrazi na predstojeće SP, ali na pozitivan način. Verujem da ćemo napraviti lep, veliki rezultat, jer to zaslužujemo, imamo kvalitet i pokriće da se nadamo uspehu - smatra iskusni defanzivac.

Foto: Starsportphoto

 



Srbija će u Kataru prvi meč odigrati 24. novembra protiv Brazila. Rival u drugom kolu biće Kamerun 28. novembra, a finale grupne faze "orlovi" će odigrati 2. decembra protiv Švajcarske. Još su sveža sećanja na poraz od "sajdžija" i provokacije šiptarskih fudbalera Džake i Šaćirija u Kalinjingradu.

- Imamo želju za sportskom osvetom. Sećate se čega je sve bilo prošli put i kako smo nesrećno izgubili. Biće to prava utakmica, biće svega, i tenzije i žestoke borbe... Ipak, ponavljam da nas zanima samo sportski revanš, ništa drugo. Koliko se sećam, meč s Brazilom u Rusiji nije imao značaj. Zapravo, jeste, jer je nama trebala pobeda, ali pred tu utakmicu je stvorena takva atmosfera u timu i oko reprezentacije da smo izašli na teren razmišljajući da nemamo nikakve šanse - priseća se nekadašnji štoper Crvene zvezde.

Najmanje prolazak iz grupe


Selektor Dragan Stojković Piksi poručio je da će od igrača zahtevati najmanje prolazak iz grupe, a Spajić kaže da je to stav i svih igrača.
- Ne bih izražavao u procentima naše šanse da prođemo grupu, ali u potpunosti se slažem sa misterom da je to najmanje što svi očekujemo. Znam sigurno da tako razmišlja svaki igrač. Mi imamo mnogo vere u sebe, pokazali smo u kvalifikacijama na kakvom nivou možemo da igramo. Zato verujemo da ćemo osvetlati obraz srpskom fudbalu u Kataru i da ćemo obradovati narod - dodaje Spajić.

 

Jak je i Kamerun

Brazil nije bitno menjao ekipu u odnosu na pre četiri godine. I dalje ih s klupe predvodi selektor Tite, a na terenu Nejmar uz Firmina, Kutinja, Gabrijela Žezusa, Kazemira... Na klupi Švajcaraca više nije Vladimir Petković već Murat Jakin, ali na terenu su glavne poluge i dalje Granit Džaka, Džerdan Šaćiri, Haris Seferović, Stiven Zuber, na golu Jan Zomer...

- Ne znam koliko su se i jedni i drugi promenili u odnosu na prošli Mundijal. To su ozbiljne ekipe, proverene, jake, sa mnogo kvalitetnih igrača. Ima vremena do početka turnira, pratićemo ih, analiziraćemo ih i bićemo spremni. Prva utakmica je uvek važna. Bez obzira na to što je protivnik favorizovani Brazil, obećavam žestoku borbu. Ne znam mnogo o Kamerunu, pogledao sam na internetu njihov sastav, deluje da su dobra ekipa. Pretpostavljam da su, kao i svaki afrički tim, fizički dominantni. Bez sumnje, teži su rival nego Kostarika. Ne treba ih olako shvatiti - naglašava Spajić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija