• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2022

14:44

"RUSI NE LAŽU"! Zbog OVE izjave Englezi svoju legendu RAZAPELI na STUB SRAMA!

printscreen Twitter

Fudbal

"RUSI NE LAŽU"! Zbog OVE izjave Englezi svoju legendu RAZAPELI na STUB SRAMA!

Podeli vest

Digla se velika prašina na Ostrvu, posle iskaza proslavljenog asa Sautemptona Meta Le Tisijea, koji je zbog iskaza da je masakr u Buči namešten, morao da se povuče sa funkcije iz redova premijerligaša

Bivši igrač Sautemptona je ušao među ikone ostrvskog fudbala zbog toga što je 16 godina igrao samo za Sautempton i nikada nije prešao u neki drugi klub.

Le Tisije je na svom profilu, na društvenim mrežama, napisao da navodni masakr u ukrajinskom gradu Buči nije ravan istini, kao i da su vodeći mediji u Evropi lagali o celom slučaju.

Zbog cele situacije Met Le Tisije, koji je najveće ime koje je klub Sautempton ikada imao, povukao se sa mesta ambasadora kluba.

Foto: printscreen Twitter

 

Svemu je prethodio napad na njega, na Tviteru, tvrdnjama da su Rusi u gradu Buči napravili masakr, ali nekadašnji fudbaler nije hteo da odstupi od tvrdnji da je cela priča "lažnjak" i isfabrikovana afera. Le Tisije je napisao da "ne propagira rat ili bilo kakve zločine", ali je jasno posumnjao u sve ono što je prikazano u gradu Buči, rekavši da je sve "nameštaljka" što se nikako nije dopalo engleskoj javnosti.

- Obraćam se svim navijačima Sautemptona. Odlučio sam da se povučem sa funkcije ambasadora Sautemptona. Moji stavovi su samo moji - kao što su uvek i bili. Važno je da povučem ovaj potez kako bismo izbegli bilo kakvu zbrku. Ovo ne utiče na moj odnos i ljubav prema klubu. Vidimo se na Sent Merisu i uvek ću učiniti sve da pomognem klubu - stav je Le Tisijea na društvenim mrežama.

Met Le Tisije nije želeo da se izvini zbog svojih stavova, ali je pod pritiskom engleskih medija, koji su ga bukvalno secirali proteklih dana, danas izjavio da je pogrešio, te da je naveo pogrešan primer kada je u pitanju sukob Ukrajine i Rusije.

Foto: printscreen Twitter

 

Povodom situacijje u kojoj se našao, Met Le Tisije u razgovoru za "Saintsplus" kaže:

- Poenta je da sam mogao izabrati bolji primer. Zato sam obrisao tvit. Sve je protumačeno na pogrešan način, što je moja greška. Trebalo je to bolje da uradim. Bilo je emotivno, sada to vidim, ali to ne menja poentu koju sam hteo da kažem. Samo sam upotrebio pogrešan primer - rekao je Le Tisijer i objasnio da je napustio ulogu amasadora Sautempton kako ne bi naneo štetu klubu u kojem je od svoje 16. godine.

Podsetimo, Le Tisije (53) je odigrao 270 mečeva za Sautempton u Premijer ligi i postigao 100 golova. Za Svece je igrao od 1986. do 2002. godine, upisavši 443 utakmice i 161 gol u svim takmičenjima, a u dresu Gordog Albiona osam utakmica.

Po završetku karijere, sve do pre dve godine, radio je kao stručni konsultant na TV stanici Skaj Sports.

Na društvenim mrežama iznosio je svoje stavove vezano za kovid, pišući o teorijama zavere. Na tviteru ga prati više od 570.000 ljudi.

Prošlog novembra optužen je od lista "Tajms" da je odgovoran što su njegove stavove širili neki od fudbalera Premijer lige, jer su se opirali obaveznoj vakcinaciji protiv kovida.

Proslavljeni fudbaler je otkrio da su njegovi stavovi o koronavirusu prouzrokovali da dobije otkaz na TV stanici Skaj sport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17