• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

17.06.2022

07:51

INFORMER SAZNAJE! Superliga ima NOVOG SPONZORA! Za tri godine 5,25 MILIONA EVRA!

Starsportphoto

Fudbal

INFORMER SAZNAJE! Superliga ima NOVOG SPONZORA! Za tri godine 5,25 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Domaća kladionica "Mocart" biće pokrovitelj Superlige u naredne tri sezone, a klubovi će dobiti 1,5 miliona evra ove godine, 1,75 miliona evra sledeće i dva miliona evra u sezoni 2024/25

Fudbalska Superliga Srbije dobiće od novog sponzora, kladionice "Mocart", 5.250.000 evra za tri godine, saznaje Informer!

Dve strane postigle su dogovor, prema kojem će sarađivati do 2025. godine, a ugovor će biti rastući.

Foto: Starsportphoto

 


Prve sezone klubovi elitnog fudbalskog takmičenja dobiće 1,5 miliona evra, druge 1,75 miliona evra, a treće dva miliona evra.

Foto: Starsportphoto

 

Prema rečima našeg izvora, dogovor je lako postignut, jer je kompanija ponudila tri puta više novca nego što je Superliga imala sa prethodnim sponzorom, kineskim proizvođačem automobilskih guma "Linglong", od kojeg je dobila 1,7 miliona evra za tri sezone.

Foto: Starsportphoto

 
Druga ponuda

Jedna kladionica iz inostranstva nudila je mnogo novca, ali bilo je komplikacija sa poreklom tih para
Izvor Informera

- Ugovor sa kompanijom "Linglong" istekao je ove godine i bilo je jasno da će domaće fudbalsko prvenstvo tražiti novog sponzora. Javljale su se zainteresovane kompanije, čak i neke iz inostranstva, ali uvek je bilo nekih prepreka. Pre nekoliko dana predstavnici "Mocarta" stupili su u kontakt sa generalnim sekretarom Saveza Jovanom Šurbatovićem i dve strane dogovorile su sastanak. Pregovori su išli prilično lako, jer je cifra bila više nego dovoljna. U prvoj sezoni Superliga će dobiti 1.500.000 evra, a svake naredne 250.000 evra više - kaže izvor upućen u dešavanja.

Lazović: Još ne smem da govorim o tome

Nismo još ozvaničili nijedan dogovor, pa ne mogu ni da otkrivam sa kim pregovaramo, poručuje za Informer predsednik Zajednice Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović.

- Imamo nekoliko zainteresovanih kompanija i blizu smo dogovora sa jednom, ali ne mogu ništa da govorim dok ugovor ne bude potpisan. Kao što smo i ranije najavljivali, trebalo bi finansijski da bude mnogo jači od prethodnog ugovora koji smo imali sa bivšim sponzorom - rekao je kratko Lazović za Informer

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije pregovarali su sa nekoliko kompanija, među kojima je bila i jedna strana kladionica, koja je nudila najviše novca. Međutim, izbor predstavnika srpskog fudbala bila je domaća kompanija, tako da nisu mnogo razmišljali.
- Jedna kladionica iz inostranstva nudila je mnogo novca, ali bilo je komplikacija sa poreklom tih para. Odluka je pala da sponzor bude srpska kompanija, za obostrano dobro. Većina novca biće raspoređena klubovima. Pošto je reč o prilično velikoj sumi, pojedinim klubovima će to znatno uticati na budžet. Tu svi dobijaju približno isto novca. Dakle, to neće imati veze sa pozicijom na tabeli i slično - objašnjava naš izvor.

Plaćaju i VAR sobu
Uz ugovor o sponzorisanju Superlige Šurbatović je sa "Mocartom" dogovorio i sponzorstva Prve lige Srbije, kao i VAR sobe. Cifra je znatno manja u odnosu na elitno takmičenje, ali klubovima iz Prve lige Srbije će značiti.

Foto: Starsportphoto

 


 

- Kad je reč o Prvoj ligi Srbije, ugovor je takođe rastući. Ukupan iznos za tri godine je 450.000 evra, što je prosečno 150.000 evra po sezoni. Što se VAR sobe tiče, sponzorski ugovor iznosi 300.000 evra za ukupno tri sezone - zaključio je naš izvor.


SPONZORSKI UGOVOR SUPERLIGE
Sezona 2022/23. 1.500.000 evra
Sezona 2023/24. 1.750.000 evra
Sezona 2024/25. 2.000.000 evra
UKUPNO 5.250.000 evra
SPONZORSKI UGOVOR PRVE LIGE SRBIJE
Sezona 2022/23. 150.000 evra
Sezona 2023/24. 150.000 evra
Sezona 2024/25. 150.000 evra
UKUPNO 450.000 evra
SPONZORSKI UGOVOR VAR SOBE
Sezona 2022/23. 100.000 evra
Sezona 2023/24. 100.000 evra
Sezona 2024/25. 100.000 evra
UKUPNO 300.000 evra
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija