• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2022

07:46 >> 23:33

TRANSFERI (30. JUN)! Mrkela nema dobre vesti za navijače Zvezde, Portugalac viđen u Parizu

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (30. JUN)! Mrkela nema dobre vesti za navijače Zvezde, Portugalac viđen u Parizu

Podeli vest

Uz Informer.rs uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.  Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub

Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

23:35 - David Ospina, legendarni kolumbijski golman dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Al Nasrom nakon što se rastao sa Napolijem. 

23:07 - Posle Romelua Lukakua, crno-plavi dres zadužio je albanski vezista Kristjan Aslani. Inter će za jednogodišnju pozajmicu platiti Empoliju 4.000.000 evra

22:50 - Paolo Maldini, sportski direktor Milana produžio je ugovor sa Rosonerima, a detalji još uvek nisu poznati, prenose italijanski mediji. 

22.10 - Portugalski fudbaler Nani će godinu dana pre isteka ugovora napustiti Veneciju. Nani je u pregovorima sa Melburn Viktorijem.

21. 56 - Lacio je potvrdio transfer krilnog fudbalera Verone Mate Kančilerije.

21.49 - Pojedini mediji pišu da je  sportski direktor Milaa Paolo Maldini prihvatio ponudu novih vlasnika za produžetak ugovora sa, ali od pouzdanijih izvora još nema nikakvih informacija.

21.20 - Brojni relevantni mediji pišu da je Totenhem dostavio ugovor Rišarlisonu i njegovim agentima i da sada nedostaje samo potpis brazilskog napadača. Jedan od članova Totenhemove uprave trenutno je sa Rišarlisonom u Brazilu gde napadač Evertona obavlja lekarske preglede. 

 

 

21:02 - Monca je ozbiljna u nameri da dovede desnog beka Pize Samuelea Birindelija

20:11 - Fiorentina je odlčila da pojuri golmana Atalante Pjerluiđija Golinija što znači da Vanja Milinković Savić verovatno ostaje među stativama u Torinu!

20.00 - Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otkrio je da je na Marakanu stigla još jedna ponuda za Strahinju Erakovića te da će mladi štoper izvesno napustiti tabor srpskog šampiona. Iako su pred početak priprema za novu sezonu sa Marakane najavili da će Strahinja Eraković gotovo sigurno ostati u Crvenoj zvezdi i naredne godine, sve je izvesnije da će talentovani štoper napustiti srpskog šampiona. Višemilionske ponude već nedeljama stižu u Ljutice Bogdana, ali su crveno-beli do sada uspevali da odole. 

19:50 - Portugalski vezista Vitinja uslikan je u Parizu sa svojim agentom Žoržom Mendešom. On je navodno već završio lekarske preglede.

19:03 - Iskusni argentinski vezista Havijer Pastore dogovorio je produžetak saradnje sa Elčeom na još godinu dana.

18:44 - Nejmarov ugovor sa Pari Sen Žermenom sutra će se automatski produžiti do 2027. godine!

Foto: Reuters

18:20 - Levi bek Luka Zorić i desni bek Nikola Vlajković nova su pojačanja Radničkog iz Kragujevca. 

18.00- Na Nou Kampu ne odustaju od Rafinje. Barselona se sinoć ponovo javila Lidsu i dostavila ponudu za brazilsko krilo, ali ona nije bila zadovoljavajuća.

17. 30 - Valter Benitez je po isteku ugovora otišao u PSV i Nica je primorana da nađe novog golmana. Đanluka di Marcio javlja da je primarna meta kluba sa Azurne obale švajcarski reprezentativac i član Menhengladbaha Jan Zomer.

17:09 - Džordan Sibaču menja Taiva Avonjija u Unionu iz Berlina. Amerikanac stiže u Bundesligu iz Jang Bojsa u transferu teškom 6.000.000 evra. 

16:40 - Povremeni francuski reprezentativac Samuel Umtiti počeo je pregovore sa Renom. Štoper Barselone je već mesecima na izlaznim vratima Nou Kampa, a klub iz Bretanje spreman je da mu ponudi saradnju. Ipak, pored francuskog velikana još nekoliko klubova iz Evrope interesuju se za stamenog defanzivca. 

Foto: AP/Photo

16:15 - Akim Zedadk novi je fudbaler Lila, desni bek stiže iz Klermona, a nedavno je debitovao i za reprezentaciju Alžira. On među Doge stiže kao slobodan igrač. Njegov dolazak bi mogao da označi i kraj saradnje Lila i Zekija Čelika koji je na pragu Rome. 

16:03 - Dojučerašnji vezista Verone Mateo Kančeleri novi je fudbaler Lacija. Očekuje se da talentovani ofanzivac u timu nasledi Sergeja Milinkovića-Savića koji je na izlaznim vratima Olimpika. Nebeskoplavi su za njegov transfer izdvojili 7.000.000 evra fiksno, a Verona bi mogla da dobije još milion i po na ime bonusa. 

15.20 - Napadači Crvene zvezde Ohi Omoidžuanfo i Milan Pavkov se još nisu upisali u strelce ovog leta, pa današnji meč sa Koprom za njih predstavlja dodatni motiv, možda i presudni momenat na aktuelnim pripremama! Najnovija informacija je da crveno-beli konkurišu za dovođenje Džeksona Muleke, napadača Standarda koji je briljirao u Kasimpaši

15.17 - Iskusni napadač Nemanja Nikolić na meti je kiparskog Anortozisa. Bivši mađarski reprezentativac nedavno se rastao sa Fehervarom.

15:13 - Kristal Palas će nakon Ebiovija i Džonsona uskoro predstaviti i treće pojačanje za sledeću sezonu. Reč je o Šejku Dukureu, koji stiže iz Lensa u transferu vrednom 21.000.000 evra.

14:35 -  Ćavi ne računa francuskog štopera Samjela Umtitija i on će potražiće novi klub. Zainteresiranih ima, a među njima je i klub iz njegove zemlje, Ren.

14:21 - Dejli Mejl javlja da su Glazgov Randžersi jako blizu dovođenja hrvatskog napadača Antonija Čolaka iz PAOK-a. Čeka se samo da Grci pronađu zamenu za hrvatskog reprezentativca. Čolak je 2020. iz Rijeke otišao u PAOK. Prošle sezone Čolak je sjajno sarađivao sa Andrijom Živkovićem.

14:18 - Osmane Dembele sutra postaje slobodan igrač, ali Barselona još uvek veruje da će zadržati francuskog reprezentativca.

 - Dembele još uvek čeka poslednju Barseloninu ponudu - objavio je Mundo Deportivo.

Foto: reuters

Osman Dembele

13:51 - Mateo Kosijera je i zvanično fudbaler Zenita. Ugovor je potpisan na tri godine, sa mogućnošću produžetka za još jednu sezonu. Za Kasijeru je bila zainteresovana Crvena zvezda, ali nije mogla finansijski da parira velikanu iz Sankt Petersburga.

 

 

 

 

13:30 - Transfer Kristofera Žiliena iz Seltika u Šalke je propao. Fudbaler nije uspeo da dogovori lične uslove sa nemačkim klubom koji se boji čestih Žulijenovih povreda. Francuski štoper se tako vratio u Glazgov.

13.08 - Toni Kros još nije produžio ugovor sa Real Madridom. Mediji prenose da bi mogao ipak da produži saradnju na godinu ili dve, ali i da postoji moguićnost da naredne godine kada mu istekne ugovor ode u penziju. 

13.03 - Iz krugova bliskih Nejmaru stigao je demanti na priče o njegovom odlasku iz Pari Sen Žermena. Međutim, s druge strane pominje se odlazak u Njukasla, možda čak i povratak u Barsleonu, pa je jasno da nas čeka španska sapunica.

Foto: Reuters

 

12:35 -Đulijano Simeone, drugi sin Atletikovog trenera Dijega, karijeru nastavlja na pozajmici u Saragosi. U prošloj je sezoni igrao je za Atletiko B za koji je postigao 25 golova u konkurenciji trećoj španskoj ligi.

12:22 - Krilni napadač francuskog Loriena Armand Lauriente, strelac šest i asistent za još dva gola u prošloj sezoni francuskog prvenstva, karijeru bi trebao da nastavi u Torinu. Đanluka Di Markio navodi da je 23-godišnjak mogao odabrati i Sassuolo i Napoli, ali se ipak odlučio za "Bikove".

12:19 - Drisu Mertensu istekao je ugovor s Napolijem, u kojem igra od 2013. godine, kada je došao iz PSV-a. Očekivao se njegov odlazak, ali Kalčomerkato je objavio da bi 35-godišnji belgijski ofanzivac ipak mogao da ostane u italijanskom klubu. Kamen spoticanja je plata, jer Mertens traži 4.000.000 evra godišnje, a Napoli nudi "samo" 1.500.000 evra po godini ugovora.

12.02 - Srpski fudbalski trener Vuk Rašović produžio je ugovor sa Al Fejhom do 2025. godine, saopštio je klub iz Saudijske Arabije. Rašovićev dosadašnji ugovor važio je do 2023. godine, ali su u klubu insistirali na nastavku saradnju zadovoljni rezultatima, koji su krunisani u finišu prethodne sezone kada je osvojen prestižni Kup kralja. Jedan od najzaslužnijih za uspeh je golman Vladimir Stojković, koji je nedavno takođe produžio ugovor, do 2024. godine.

Foto: Starsportphoto

Vuk Rašović

11:57 - Jedan trenerski dolazak! Ernesto Valverde vratio se u Atletik Bilbao, klub u kojem je proveo najduže vremena kao igrač, a potom prvo bio asistent trenera, a onda i dva puta kao glavni trener. Poslednji trenerski angažman imao je u Barseloni (2017.-2020.), sa kojom je dva put osvojio prvenstvo.

Foto: AP PHOTO

Ernesto Valverde

11:53 - Barselonin štoper i francuski reprezentativac Klemon Lengle verovatno će biti sledeći igrač koji će stići u Totenham u ovom prijelaznom roku. Pre njega u redove "Sparsa" stigao je Rišarlison. Tako je konačno završena saga koja je trajala nekoliko dana. Transfer je iznosio 58.000.000 evra.

11:51 - Juventus je ispratio trojicu igrača iz kluba. Uposebnim objavama na Tviteru potvrđeno je da igrači torinskog kluba više nisu Paulo Dibala, Alvaro Morata i Federiko Bernardeski.

11.34 - Turski Gacijantep želi da u svoje redove dovede vezistu Partizana Marka Jevtovića. Mozzart Sportu je potvrđeno da Jevtović jeste želja Gacijantepa  i da Turci nisu jedini koji bih ga rado vildeli u ekipi – ali da od transfera neće biti ništa.

11:21 - Pitanje je trenutka kada će se obelodaniti transfer Roberta Levandovskog iz Bajerna u Barselonu. Potvrdu za ovu dobili smo na tviteru, jer su paparaci uslikali Poljaka u društvu trenera tima sa "Kamp Noa" Čavija Ernandesa.

 

 

 

 

10:57 - Na listi potencijalnih pojačanja Partizana u letnjem prelaznom roku je Maksim Do Kouto (25), krilni napadač Sošoa. Pratili su crno-beli skauti u poslednje vreme Do Kouta, kako prenosei Telegraf, a da li će biti deo tima Ilije Stolice zavisi od pregovora koji su trenutno u toku.

10:54 - Lanus je objavio da je Aleksandro Bernabei prešao u Seltik. Kako piše Skaj vrednost transfera je 4.300.000 evra, a argentinski klub će dobiti i 10% od naredne prodaje.

 

 

 

 

10:51 - Korentin Toliso posle pet godina odlazi iz Bajerna kao slobodan igrač. Njega su Bavarci platili Lionu 41.500.000 evra 2017.godine.

10:18 - Abdu Dialo ne može da se nametne za startnu postavu PSŽ-a, a Milan u tome vidu priliku da ga dovede. Štoper, koji je u Pariz stigao 2019. iz Dortmunda u transferu vrednom 32.000.000 evra, u Milanu bi mogao završiti za 15.000.000 evropskih novčanica, javljaju italijanski mediji.

10:13 - Kristijan Eriksen će sledeće sezone igrati ili za Brentford ili za Mančester junajted, javljaju engleski mediji. Totenhem, za koji je danski fudbaler odigrao preko 300 utakmica, više nije na spisku klubova koji ga žele dovesti, dodaje se u tekstu.

10:09 - Kristijano Ronaldo i Bajern ponovo u priči. Da li će da "pukne" prva transfer bomba ovog leta? Španski As sada prenosi  da je Ronaldo odlučio da napusti Mančester junajted, pošto želi novi izazov u karijeri. Portugalski fudbaler bi navodno u redovima šampiona Nemačke trebalo da zameni Roberta Levandovskog, koji je na pragu prelaska u Barselonu.
- Ako bi odlazak Levandovskog bio jedan od najvećih transfera ovog leta, bomba, ništa manje ne bi bio ni dolazak Ronalda u Bajern. Njegovi menadžeri su već upoznati sa tom idejom i na nju pozitivno gledaju. Međutim, Ronaldo ima više ponuda - tvrde španski mediji.

Foto: Reuterrs/Davi Klein

Kristijano Ronaldo

10:01 - Hofenhajm želi da dovede u svoje redove napadača Salcburga Žuniora Adamu (21). Cena transfera bi trebalo da iznosi 8.000.000 evra.

09:23 - Arsenal je 2018. godine doveo Lukasa Toreiru za 30.000.000 evra, a sada, nakon dve pozajmice, Toreira želi da ide iz Londona.

09:21 - Vest Hem napreduje po pitanju transfera Viljarealovog napadača Arnauta Dađume. Za njegov transfer premijerligaš je spreman da plati oko 45.000.000 evra.

09:07 - Rišarlison je dogovorio lične uslove sa Totenhemom i sada se samo čeka dogovor "Sparsa" i Evertona" oko obeštećenja.

09:04 - PSŽ i Porto dogovorili su prelazak Vitinje. Vezni igrač Porta i portugalske reprezentacije porafiraće će petogodišnji ugovor s francuskim prvakom koga će taj posao koštati 40.000.000, javio je Fabricio Romano.

08.47 - Šime Vrsaljko bi trebalo tokom današnjeg dana  da stigne u Pirej na potpis ugovora sa Olimpijakosom, javljaju grčki mediji

08.46 - Matijs de Liht odlazi u Čelsi, što je priznao i generalni direktor Juventusa  Mauricio Arivabene.On je indirektno potvrdio da je nemoguće zadržati Holanđanina koji odavno pregovara sa Čelsijem.
- Nemoguće je zadržati onoga koji želi da ode. Ali prvo je potrebno da sve tri strane za pregovaračkim stolom budu zadovoljne dogovorom -  rekao je Arivabene u razgovoru za Tutosport.

08.43 - Iz minuta u minut stižu različite informacije povodom transfera napadača Real Madrida Luke Jovića i Fiorentinu. Taman kada su svi pomislili da je transfer Luke Jovića u Firencu gotova stvar, pobunio je jedan od najboljih trenera svih vremena, Karlo Anćeloti!

Kako prenose mediji sa Apeninskog poluostrva Srbin je sledeće nedelje trebalo da dođe na lekarske preglede i finalizaciju dogovora. Međutim, vesti iz Italije sad sugerišu da je došlo do iznenadnog zastoja u dogovoru, jer trener evroposkog šampiona nije zadovoljan tom idejom. Radio Bruno iz Firence u noći za nama je objavio da je Karlo Anćeloti stopirao dogovor.

Foto: Tanjug/AP

Luki Jovižu propada transfer u Fiorentinu

08:38 - Napadač Sasuola i italijanske reprezentacije Đanluka Skamaca na korak je od prelaska u PSŽ, javlja Đanluka Di Markio. Pregovori klubova su u toku, a parižani su spremni da ponude 40.000.000 evra i bonuse za dovođenje 23-godišnjeg igrača. Skamaca je u prošloj sezoni postigao 16 golova u 36 prvenstvenih utakmica za svoj klub. 

08:31 - Čelsi je blizu dovođenja Nejtana Akea, javljaju engleski mediji. Holanđanin je prošle sezone igrao štopera i levog beka i nastupio za sastav Pepa Gvardiole. Čelsijeva ponuda iznosi 40.000.000 funti.

07.49 - Mediji sele Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, a nabodno se pominje i odlazak u Sporting. 
Karijeru ću završiti u Sportingu. Moram da im se odužim bar još jednom sezonom. Skautirali su me dok niko nije video nešto posebno u meni, stvorili su me kao igrača i bez njih bih verovatno radio u Mekdonaldsu - rekao je Ronaldo.

07.46 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija