• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2022

08:07 >> 22:54

TRANSFERI (21. JUL)! Mitrović dobija novog saigrača, Mladen Krstajić je novi selektor Bugarske

Fudbal

TRANSFERI (21. JUL)! Mitrović dobija novog saigrača, Mladen Krstajić je novi selektor Bugarske

Podeli vest

Iz minuta u minut pratite uz Informer.rs najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

TRANSFERI UŽIVO

22.45 - Žil Kunde efinitivno napušta Sevilju, ali je i dalje veliko pitanje da li će u Čelsi ili Barselonu. Londonski klub je već poslao zvaničnu ponudu od 65.000.000 evra plus bonuse, ali su po informacijama španskih medija Katalonci dobili dodatno vreme za konačnu odluku da li će parirati konkurentu time što je Kunde, ipak, odlučio da otputuje u Portugal i pridruži se ekipi Sevilje na drugoj fazi priprema. Prvobitno ga nije bilo među 31 putnikom na Lopetegijevom spisku.

22.20 - Brazilac sa italijanskim pasošem Žoao Pedro novi je igrač Fenerbahčea. Dugogodišnji napadač Kaljarija preselio se u Istanbul u transferu vrednom 5.000.000 evra plus 1.500.000 kroz bonuse. Ugovor je potpisan na tri godine

22.00 - Aron Ramzi će verovatno napustiti Juventus, godinu dana pre isteka ugovora, ali još uvek nije poznat njegov budući tim.

21.30 - Nekadašnja nada Mančester junajteda Raven Morison novi je igrač D.C. junajteda

21.05 -Iskusni defanzivac Ćema Rodrigez nije više fudbaler Hetafe. Posle isteka ugovora vratio se u Eibar u kom je drugi deo prošle sezone igrao kao pozajmljen igrač.

20.40 - Iako je francuski štoper postigao dogovor sa Fulamom, koji je ponudio 20.000.000 evra za transfer, Vest Hem je rekao "ne". Tačnije, Dejvid Mojes koji želi svaku moguću opciju za svoju odbranu posle povrede novajlije Najefa Agerda 

20.20 - Džesi Lingard je i zvanično u Notingem Forestu. I biće jedan od najplaćenijih igrača Premijer lige.

 

 

19.50 -Glazgov Rendžers je dogovorio produžetak saradnje sa kapitenom Džejmsom Tavernijeom na još četiri godine. Zvanična potvrda očekuje se u narednih par dana

19:36 - Memfis Depaj je prekobrojan u Barseloni! Trener Katalonaca Ćavi Ernandez ne računa na Holanđanina, uprkos odličnoj prošloj sezoni.

On je postigao 13 golova za Barsu, ali ni to nije bilo dovoljno da ostane na Nou Kampu. Za sada je interesovanje da ga angažuje pokazao Mančester junajted, koji želi Depaja da vrati na Old Traford. 

Foto: Tanjug

Memfis Depaj

19:15 - Marko Lazetić ide sa San Sira. Mediji sa Apenina pišu da mladi napadač koji je prošle zime stigao iz Crvene zvezde sigurno odlazi iz Milana, ali na pozajmicu. 

18:59 - Monca je dobila novog napadača Đanluku Kaprarija. Dolazi iz Verone, a redove debitanta u Seriji A uskoro bi mogao da pojača i Filipo Ranokija.

 

 

18:37 - Dani Alveš je prihvatio ponudu Pumasa iz Meksika, piše tamošnji Super Deportivo. Ugovor je na godinu dana.

18:15 - Desni bek, a može da igra i štopera, Švajcarac Kevin Mbabu iz Volfzburga dogovorio je lične uslove i uskoro stiže na lekarske preglede u Portugal, gde se londonski klub priprema za predstojeću sezonu. Aleksandar Mitrović dobija novog saigrača...

17:59 - Marselo bi mogao ovog leta da završi u Laciju, tvrdi izvesni Stefano Kvadri, čovek koji je uključen u celu priču. On kaže Marselo očekuje poziv sa "Olimpika", kao i da ima još dve ponude, ali od kluba iz liga slabijih nego što je Serija A.

17:30 - Srpski reprezentativac Darko Lazović je u pregovorima sa francuskim Olimpikom, što znači da je vest o prekidu pregovora Verone i kluba iz Marselja, koju su preneli Italijani, bila lažna. Opširnije OVDE.

Foto: APphoto

Darko Lazović

17:03 - Fredrik Aursnes, norveški vezista mogao bi da napusti Fejenord posle samo godinu dana. Na meti je Benfike, koja navodno nudi 15.000.000 plus bonuse. Po saznanjima Fabricija Romana, menadžer Džim Solbaken je sve već dogovorio sa Portugalcima.

16:52 - Skaj sport prenosi da Karni Čukvuemeka neće da pregovara sa Aston Vilom o novom ugovoru. Mladi veista se nada pozivu Barselone, a interesovanje za omladinskog reprezentativca Engleske pokazali su i Borusija Dortmund, Arsenal, Njukasl i Lids.

16.20 - Nemački drugoligaš Hanza uz Roštoka potpisala je dvogodišnji ugovor sa prekaljenim napadačem Lukasom Hinterzerom (31), koji je stigao iz još jednog člana Cvajte Hanovera.

16.00 - Defanzivac Rome Rožer Ibanjez na meti je nekoliko evropskih klubova. Štopera Vučice žele Njukasl, Barselona i Milan.

Katalonci su se okrenuli Ibanjezu, posle neuspelih pregovora sa Kundeom, dok Rosoneri žele još više da pojačaju konkurenciju u zadnjoj liniji.

15.50 - Đenova je predstavila Guvena Jalčina, koji među Grifone stiže kao slobodan igrač. Njemu je istekao ugovor sa turskim Bešiktašom, dok je prethodnu sezone proveo na pozajmici u Lećeu, gde je zapao za oko bivšem članu Serije A.

15.30 - Nije dugo trebalo Điđiju Vajnaldumu da nađe klub, posle odlaska iz Pari Sen Žermena. Holanđanin je potvrdno odgovorio na poziv Rome i uskoro se očekuje da potpiše ugovor sa Vučicom.

 

 

Sveci su postavili jedan jedini uslov Rimljanima, a to je da otkup ugovora Holanđanina posle jednogodišnje pozajmice bude obavezan. Ta cifra neće prelaziti 15.000.000 evra.

15.25 - Ajaks je postigao napokon dogovor sa Lionom oko prelaska Taljifika u Francusku. Iskusni bek je potpisao trogodišnji ugovor sa Lavovima, vredan 4.000.000 evra.

15.20 - Bogdan Mladenović napustio je Kolubaru, posle samo dva odigrana kola u novoj sezoni rastao se sa superligašem iz Lazarevca. 

15.15 - Srpski fudbalski trener Mladen Krstajić zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bugarske. U saopštenju FS Bugarske (BFS) se navodi da je Krstajić potpisao dvogodišnji ugovor. On će na klupi Bugarske debitovati u septembru na meču protiv Gibraltara i Severne Makedonije u Ligi nacija.

Foto: Starsportphoto

Mladen Krstajić preuzeo Bugare

15. 05 - Vest Hem i Kristal Palas žele Barnlijevog Dvajta Meknila. Njegova cena je  15.000.000.

14.55 - Bek Olimpik Liona Leo Duboa seli se u Galatasaraj sa kojim će potpisati četvorogodišnji ugovor.

14.20 - Barselona će uskoro završiti posao oko talentovanog fudbalera Đirone Unaija Ernandeza (2004. godište).

14.00 - Roma je zainteresovana za Maura Ikardija, ali on ne želi nikud iz Pariza! Retko ko mže da  ponudi Argentincu koliko ima u PSŽ-u - blizu 10.000.000 evra bruto.

13.51 - Mihajlo Ilić ubedio je čelnike Partizana da je budućnost kluba, pa je dobio novi ugovor. Mihajlo Ilić je sa crno-belima produžio saradnju na pet godina. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

13.34 - Fudbaler Nikola Maksimović ne dolazi u Crvenu zvezdu, saznaje Informer. Spekulisalo se minulih dana da bi Nikola Maksimović mogao da se vrati u redove šampiona Srbije, ali od toga neće biti ništa, što je nagovestio i sportski direktor Mitar Mrekela prilikom promocije Aleksandra Pešića. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: ap photo

 

13.07 - Mančester Siti sigurno neće pustiti Bernarda Silvu za manje od 80.000.000 evra, tvrdi katalonski Sport.

12.51- Bajern je uzeo Barsinog 16-godišnjeg levog beka Adama Aznua. Radi se o jednom od najboljih polaznika La Masije.

 

12.30 - Korejac Kim je praktično novi igrač Napolija. U ugovoru je niz klauzula, među kojima je ida od leta 2024. doskorašnji igrač Fenerbahčea može da ide za 40.000.000. Zarađivaće 2.500.000 evra neto.

12.00 - Mladen Krstajić danas će biti promovisan u novog selektora reprezentacije Bugarske.

11. 45 - Mladi napadač Bordoa Seku Mara ide u Sautempton za 13.000.000 evra i procente od iduće prodaje.

11.34 -  Menadžer Arsenala Mikel Arteta izjavio je da se raduje što će ukrajinski fudbalski reprezentativac Aleksandar Zinčenko da pojača londonski klub, prenosi "Skaj sport". Arsenal i Mančester siti su se dogovorili da Zinčenko pređe u londonski klub uz obeštećenje od 32 miliona funti.
- Zinčenko je sa nama u Orlandu. Moramo da obavimo još neke formalnosti kako bi završili poslove oko transfera. Poznajem tog fudbalera vrlo dobro, on je izuzetan igrač. Zinčenko će nam u svlačonicu doneti takmičarski duh - rekao je Arteta.

11.15- Golman Atletiko Madrida Jan Oblak potpisaće novi, trogodišnji ugovor sa španskim fudbalskim klubom, prenela je danas Marka. Kako se navodi, Slovenac će dobiti i povišicu, pa će umesto 10 miliona evra po sezeoni, zarađivati 12 miliona evropskih novčanica.

Oblak je karijeru počeo u Olimpiji iz Ljubljane iz koje je 2010, sa svega 17 godina, prešao u Benfiku. Lisabonski klub slao ga je na pozajmice u Bejru-Mar, Oljanense, Leiriju i Rio Ave, a 2014. Oblak je prešao u Atletiko Madrid u kom je postao jedan od najboljih golmana na planeti.
Za reprezentaciju Slovenije Jan Oblak odigrao je 50 utakmica.

Foto: Informer

Novak Đoković i Jan Oblak

 

Pavkov ili Gomeš?

10.55 - Italijanski mediji prvi su pisali da je Rikardo Gomeš, najbolji strelac Partizana, na radaru Đenove, a sada se pominje da je u konkurecniji i Milan Pavkov iz Crvene zvezde. Procenjuju Italijani da bi za Pavkova morali da izdvoje oko 2,5 miliona evra. Takođe,  Pavkov je dve godine mlađi od Gomeša što nijne zanemarljiv podatak. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: Starsportphoto

 

10.30 - Opet Španci pišu da je Real Madridu ponuđen Edin Džeko (36), ali da je zbog godina takva mogućnost odbačena. Potrebna im je mlada i jeftina alternativa za Benzemu.

 

10.23 -  Brazilski veteran Dani Alves potpisaće za meksički Pumas, javlja tamošnji Rekord. Ostalo je još samo da obavi lekarske preglede, pošto je sve dogovoreno oko plate i dužine ugovora.

 

10.00 - Italijanski Skaj ponovo piše o realnoj mogućnosti da Nikola Milenković dođe u Inter umesto Bremera. Ali, moraće  Nerazuri da ponude barem 15.000.000 da bi natereali Firoentinu samo na razgovore.

09.28 -  Posle Žonatana Klausa, u Olimpij je stigao i kolumbijski napadač Luis Suarez iz Granade. Potpisao je ugovor na pet godina, a visina transfera iznosi oko 10.000.000 evra.

09.13 - Di Marcio tvrdi da je Napoli postigao dogovor sa norveškim krilom Olom Solbakenom iz Bodea da im se pridruži na zimu kao slobodan igrač. 

08.55 - Sevilja kreće u dovođenje zamene jer je ostala samo sa dvojicom štopera. Meta je Aleksander Điku iz Strazbura.

Rajković blizu Majorke

08.23 - Predrag Rajković, golman reprezentacije Srbije, trebalo bi uskoro da obuče dres španske Majorke, prenosi "L‘Ekip". Francuzi navode da je Rems dobio punudu sa Balearskih ostrva od 2.500.000 evra plus 10 odsto od naredne prodaje. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

08.08 - Srpski reprezentativac Darko Lazović bio je nadomak prelaska u Olimpik iz Marseja, ali je u poslednjem momentu došlo do preokreta

Darka Lazovića je želeo u Olimpiku trener Igor Tudor koji je Srbina prošle sezone trenirao upravo u Veroni i sve je ukazivalo na to da će se dve strane lako dogovoriti. Ali, kako prenose mediji u Italiji, transfer Kevina Strotmana je praktično blokirao Darka Lazovića. Više o ovome pročitajte OVDE.

 

08.07 -  Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija