• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2022

19:01

POSLE 4 GODINE SNIMANJA, VREME JE ZA PREMIJERU FILMA O PETRU RADENKOVIĆU! Najbolji golman na svetu!

PGM Network

Fudbal

POSLE 4 GODINE SNIMANJA, VREME JE ZA PREMIJERU FILMA O PETRU RADENKOVIĆU! Najbolji golman na svetu!

Podeli vest

Dokumentarni film o Petru Radenkoviću stiže u srpske bioskope

Autorka ovog filma Katarina Sinđelić otkrila je šta čeka gledaoce:

- Kada poznavaoci domaćeg fudbala nabrajaju najbolje jugoslovenske i srpske fudbalere, po običaju izgovaraju uvek istih deset, 20 imena… Nama je cilj da se posle našeg filma Najbolji golman na svetu ta lista promeni, i da njoj bude dodato još jedno ime, Petar Radenković - kaže autorka dokumentarnog filma „Najbolji golman na svetu“, Katarina Sinđelić i dodaje:

- Nama je želja da svi saznaju ko je i ko je nekada bio Radi, da to bude pitanje i u testu opšte kulture i da odgovor svima bude lak“, napominje Sinđelićeva, koju je Udruženje sportskih novinara Srbije dve godine za redom nagradilo priznanjem „Televizijski poduhvat godine“ za dokumentarne serijale – „Kako postati kraljica“ i „Veliki poduhvat – 100 godina vaterpola u Srbiji“.

Foto: PGM Network

 

Režiju ovog dokumentarnog filma potpisuje Vladimir Kurćubić, reditelj-između ostalih i priznatog, popularnog i nagrađivanog dokumentarca „250 stepenika“.

- Sve što bih vam sada rekao o filmu bilo bi otkrivanje sadržaja i svih uzbuđenja koje ovaj film donosi. Sačekaćemo da pogledate film i da doživite sve ono što smo mi, autorska ekipa, iskusili na ovom putovanju sa Petrom kroz njegov neverovatan život u poslednje četiri godine – ističe reditelj Kurćubić, popularni Joja.

Foto: PGM Network

 

Čitanje sinopsisa filma, kao i gledanje trejera, svakako otkriva da se u „Najboljem golmanu na svetu“ pojavljuju najveće zvezde nemačkog fudbala – Franc Bekenbauer, Sep Majer, Uve Zeler… Tu je i najpoznatiji svetski dirigent Zubin Mehta, kao i mnogo druga velika imena koja govore o Radenkoviću.

- Ponosni smo na sve sagovornike u ovom filmu. Zanimljivo je to da smo do njih relativno lako dolazili. Bilo je dovoljno da nabavimo njihov kontakt, pozovemo ih i kažemo da snimamo film o Radiju. Kao po dogovoru, svi do jednog su nam odmah odgovarali – Hoćemo da učestvujemo, dođite da me snimite… - otkriva Joja.

Foto: PGM Network

 

- Znate, snimanje ovog filma je bilo jako specifično, obojeno tom srećnom zvezdom koja je oduvek pratila Petra. Film se ponašao kao biće za sebe i nismo mogli da ga završimo dok sam film nije odlučio da je sada stvarno vreme za prikazivanje - kaže uz osmeh Sinđelićeva.

Najveća zvezda ovog filma je svakako sam Petar Radenković.

- Upoznao sam Katarinu pre više od četiri godine kada me je intervjuisala za jedan serijal o fudbalu. Priznala mi je tada da je zatečena mojom biografijom i posle samo nekoliko dana od našeg prvog susreta pitala me je da li bih želeo da ona i njen tim naprave dokumentarni film o meni. U životu sam se uvek oslanjao na intuiciju, na instikt…Odmah sam rekao DA, iako su me pre toga kontaktirale i neke druge produkcije kojima sam govorio NE, osetio sam da je to ta ekipa, moja ekipa – poručuje ovaj neverovatni 88-godišnjak.

Foto: PGM Network

 

Premijera dokumentarnog filma „Najbolji golman na svetu“ zakazana je za 28. septembar u MTS dvorani (20.00h).

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija