• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

29.09.2022

07:34

PREDRAG MIJATOVIĆ VERUJE U PIKSIJA: On je savršen dirigent! Navijači, smanjite euforiju!

fss.rs

Fudbal

PREDRAG MIJATOVIĆ VERUJE U PIKSIJA: On je savršen dirigent! Navijači, smanjite euforiju!

Podeli vest

Sve što reprezentacija radi predvođena Piksijem postalo je normalno. On je kao savršen dirigent. Samo neka igrači budu zdravi, a tamo je sve moguće, kaže legendarni as Predrag Mijatović

Srbija predvođena Piksijem može do titule u Kataru, utisak je javnosti nakon utakmice fudbalske reprezentacije Srbije u Ligi nacija!

"Orlovi" su u poslednjem kolu u diviziji B pobedili Norvešku u gostima (2:0), obezbedili prvo mesto u grupi i plasirali se u diviziju A, gde će igrati sa elitom evropskog fudbala.
Na gol više

Srbija uvek ide na pobedu. Uvek želi da pokaže dobar, napadački i atraktivan fudbal
Dragan Stojković, selektor Srbije


Sve se to dešava manje od dva meseca pre Svetskog prvenstva u Kataru. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi protiv Brazila 24. novembra, zatim protiv Kameruna četiri dana kasnije i 2. decembra sa Švajcarskom. Javnost više ne postavlja pitanje prolazi li Srbija grupu, već dokle može da stigne u nokaut fazi.

Odlični rezultati

Reči hvale za selektora ima i njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Predrag Mijatović. U izjavi za Informer on ističe da je Piksi kao fantastičan dirigent i da uspeh nije iznenađenje.

Foto: reuters

 



- Sve što reprezentacija radi predvođena Piksijem postalo je normalno. On je kao savršen dirigent. Znate, kad imate odlične muzičare, oni će lepo svirati, ali svako za sebe. A kad imate i odličnog dirigenta, onda to može da bude sjajan orkestar. E takva je reprezentacija pod Piksijem. Već su dokazali da mogu mnogo i nadam se da će tako i nastaviti. Samo neka igrači budu zdravi, jer imaće sad veliki broj utakmica u klubovima i važno je da svi zdravi dođu na Mundijal. A tamo je sve moguće - kaže Mijatović.

Foto: reuters

 



On ističe da je i sam plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh i da ne bi trebalo stvarati euforiju. Ima razumevanja za navijače, ali naglašava da se pobede ne podrazumevaju.

- Navijači na Balkanu poznati su po euforiji. Razumem sve to, ostvareni su odlični rezultati, Srbija je iz grupe koja nije bila laka direktno otišla na Mundijal u Katar, ali treba biti realan. Plasman na Mundijal je uspeh, a sve ostalo je bonus. Verujem u Piksija, verujem u igrače, verujem da mogu mnogo, ali važno je da malo smanjimo euforiju - zaključuje Mijatović.

Izbegli smo Francusku i Englesku


 

Fudbalska reprezentacija Srbije biće u drugom šeširu 9. oktobra u žrebu za predstojeće Evropsko prvenstvo. To ujedno znači da će izbeći selekcije Francuske, Austrije, Češke, Engleske, Velsa, Izraela, Bosne i Hercegovine, Škotske i Finske. To bi potencijalno trebalo da znači da će imati lakši put do kontinentalnog takmičenja, na kojem je poslednji put učestvovala 2000. godine.

 


I sam selektor bio je euforičan nakon meča sa Norveškom. On je do sada vodio Srbiju u 20 utakmica i ostvario je 13 pobeda, uz četiri remija i tri poraza. Ističe da će Srbija dok je on selektor uvek ići na pobedu.

- Srbija uvek ide na pobedu. Uvek želi da pokaže dobar, napadački i atraktivan fudbal. Napravili smo lepe stvari zahvaljujući dobroj grupi igrača koja sve razume. Krasi nas solidarnost na terenu i van njega, videli ste radost. Delujemo i pokazujemo da smo tim. Ovaj stil fudbala koji igramo pravi problem protivniku - poručuje Stojković.

Dobra atmosfera

Posebne pohvale Piksiju stigle su na račun sistema koji forsira i što istovremeno na terenu drži napadače Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. On se našalio da je verovatno dobar trener, čim je to uspeo.

- Biće da reprezentaciju vodi dobar trener, ha-ha. Imamo fantastične igrače i bilo bi šteta držati nekoga na klupi jer je trener zamislio sistem da igra jedan napadač. Ne slažem se s tim. Od prvog dana smo napravili dobru atmosferu i da svi budu srećni i nasmejani kada igraju za Srbiju, da daju sve od sebe - zaključio je Stojković.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija