• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2022

08:06

HRVATI U ČUDU ZBOG SRBIJE! Pitaju se: KOJA JE NJIHOVA TAJNA!? Samo još nekoliko zemalja NA SVETU ima to što oni imaju!

reuters

Fudbal

HRVATI U ČUDU ZBOG SRBIJE! Pitaju se: KOJA JE NJIHOVA TAJNA!? Samo još nekoliko zemalja NA SVETU ima to što oni imaju!

Podeli vest

Hrvatski portal "Indeks" do tančina je analizirao reprezentaciju Srbije pred Svetsko prvenstvo, postavljajući pitanje šta to "orlove" čini nikada opasnijom selekcijom, kao i kako je Dragan Stojković Piksi preporodio nacionalni tim

Reprezentacija Srbije briljira, a od momenta kada je selektor naše zemlje postao Dragan Stojković. ceo fudbalski svet nas gleda sa poštovanjem! Kako i ne bi, kada smo obezbedili vizu za Katar pre favorizovanog Portugala i kada smo superirorno pregazili Norvešku za lidersku poziciju koja nam je otvorila mnoga vrata!

Naš tim je pobedama nad Švedskom i Norveškom obezbedio plasman u A diviziju, kao i mesto u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Mediji širom Evrope bruje o rezultatima Srbije, pa su i u komšiluku počeli da pričaju sve glasnije o nama! Tamošnji portal "Indeks" sastavio opširnu analizu o "orlovima" pod naslovom "Koja je tajna moćne Srbije?".

Foto: reuters

 
 
 

Statističari računaju da Srbija i Hrvatska imaju velike šanse da se nađu u istoj kvalifikacionoj grupi u borbi za EURO 2024, i dalje je prioritetan pogled ka Svetskom prvenstvu.

- Hrvatska nije jedina reprezentacija iz regiona koja se redefinisala u poslednjih godinu i po dana. Srbija će u Kataru igrati svoje prvo veliko takmičenje nakon 2018. godine i petog u nizu propuštenog Eura, a u Ligi nacija je u vrlo teškoj grupi uspela da izbori plasman u elitu. Bitnije je od toga da njeni najbolji igrači razvaljuju širom Evrope. Srbi imaju napad kakav ima još samo nekoliko reprezentacija na svetu, a kad se uzme u obzir stanje kičme ekipe, može se reći da nikad nisu bili ovoliko dobri i opasni - piše hrvatski medij.

Hvalospev Hrvata o Srbima

Za Dušana Vlahovića komšije kažu da je "klinac kojeg je htelo pola Evrope", za Aleksandra Mitrovića da je "nestvaran", za Dušana Tadića  da je "svetski rekorder koji godinama jedan od najboljih kreatora Evrope", a za Dragana Stojkovića da je sa njim stigla "renesansa"

"Indeks" navodi da je Srbija nekako uspela da propusti Evropsko prvenstvo iako na njega ide praktično pola reprezentacija Starog kontinenta, kao i da je čitava promena nastala kada je na mesto selektora stigao legendarni Piksi Stojković.

- Zapravo, Srbija nikad u periodu otkako je prestala nastupati pod imenom Jugoslavija nije imala ovakav niz rezultata. Od početka 2021. godine je odigrala 14 zvaničnih utakmica. Poražena je samo kod kuće od Norveške, remizirala je s Portugalom, Irskom i Slovenijom, a 11 puta je pobedila!

Hrvati pišu i da je Srbija 25. na FIFA listi i da će još napredovati, kao i da smo na statistički najnaprednijoj ELO listi predstavljeni kao 16. selekcija sveta, samo dva mesta iza Hrvatske. Pored toga, hrvatski portal ističe napadačku snagu u vidu Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrović i Dušana Tadića kao glavne adute "orlova".

Foto: reuters

 

- Glavna snaga Srbije je u napadu. Po talentu, raznovrsnosti i formi, danas ne postoji mnogo reprezentacija koje su bolje u tom delu ekipe. Najveći dragulj među njima je Dušan Vlahović. On je hibridna verzija stare 'devetke', koja se uvek nađe na pravom mestu, a istovremeno je i pokretljiv i koristan kao igrač koji povezuje linije. Već sad je neverovatan igrač! Vlahovićev partner u napadu je čovek koji poslednjih godinu i po dana ne može da prestane da postiže golove. Sjajan je u igri glavom, atrenutno je daleko najdominantniji napadač Premijer lige u duelima. A duša srpske reprezentacije je Dušan Tadić. On je onaj ko najčešće pravi ključnu razliku na terenu. Katar mu je verovatno poslednja šansa da napravi nešto veliko u reprezentativnoj karijeri i u tome će možda videti motiv više.

Foto: reuters

 

Popularni košijski medij tvrdi da Srbija ima dobru potporu i na sredini terena, kao u ostalom i u svim delovima tima. Dotakli su se Hrvati i toga koliko "orlovi" mogu u Kataru na narednom Svetskom prvenstvu, hrvatski portal ima problem da dođe do zaključka iz dva razloga.

- Prvi je da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi sapliću noge i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Drugi je što nisu imali mnogo sreće kod žreba. Kao i kod svih ostalih reprezentacija koje ne pripadaju samoj eliti, ključan će biti žreb u eventualnoj nokaut fazi. Srbi su i pre dolazili na velika takmičenja s velikim očekivanjima, ali nisu imali ovoliko aduta na koje se mogu osloniti i objektivnih pokazatelja zašto bi konačno mogli do rezultata. Srbija nikad nije bila ovako opasna", zaključak je portala "Indeks".

Foto: reuters

 

Na kraju, u anketi ovog portala, može se glasati na temu: Koliko Srbija može u Kataru!?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija