• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2022

10:16

ALARM! Navijači, ovo nikako ne smete da radite u Kataru, preti robija!

reuters

Fudbal

ALARM! Navijači, ovo nikako ne smete da radite u Kataru, preti robija!

Podeli vest

Navijači nisu oduševljeni brojnim pravila koja moraju da poštuju tokom Svetskog prvenstva u Kataru (od 20. novembra do 18. decembra)

Međutim, niko ih ništa ne pita! Moraće da se povinuju brojnim zabranama ukoliko žele da isprate Mundijal, a ne da kofere spakuju pre nego što su planirali. 

Na jednom od transparenata dobrodšlice u ovu zemlju nalazi se i spisak stvari koje su zabranjene i na koje će morati da obrate pažnju. Kazne za kršenje  pravila su velike, pored hapšenja i odlaska u zatvor može doći i do deportacije, a za neka krivična dela preti i smrtna kazna, pa bi bilo dobro da rade ono što im se kaže.

- Poštujte religiju i kulturu naroda u Kataru tako što nećete raditi sledeće stvari - navodi se na početku, a onda stoji sve šta je zabranjeno raditi.

Foto: fss.rs

 

- Ne smete da pijete alkohol, da koristite psovke, da ne pokažete poštovanje prema religijskim znamenitostima, nema homoseksualnosti, nema glasne muzike i povišenih tonova, nema izlazaka i ljubljenja u javnosti osim ako niste u braku, ne smete da fotografišete ljude bez njihove dozvole, dok je ženama zabranjeno da se oskudnije oblače...

Ovo je izazvalo je pravu pometnju među navijačima, definitivni će morati da se prilagode i da zaborave na lude žurke pre, za vreme i posle utakmica. Takođe, fudbal je emocija, koju je teško kontrolisati, pa će biti teško navijačima ostati pribran posle poraza ili promašaja. Ne sme biti psovki, povišenih tonova, glasne muzike, a možda će najveći problem nastanu zbog zabrane alkoholnih pića.

Foto: printscreen

 

S druge srane, s obzirom na to da dolazi veliki broj navijače iz Evrope, Amerike... vlasti u Kataru će verovatno za neke stvari "gledati kroz prste".

Srbija će na Mundijalu igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Na fotografijama možete videti i kako će izgledati stadioni na takmičenju:

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija