• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

30.10.2022

07:42

REPREZENTATIVAC ŠVAJCARSKE U PANICI PRED KATAR! Šaćiri se plaši Srbije!

Reuters

Fudbal

REPREZENTATIVAC ŠVAJCARSKE U PANICI PRED KATAR! Šaćiri se plaši Srbije!

Podeli vest

Džerdan Šaćiri kaže da strepi od utakmica u grupnoj fazi Svetskog prvenstva jer su naši "orlovi" jači nego ikad

Srbija je još jača nego pre četiri godine i neće nam biti lako na Svetskom prvenstvu u Kataru, poručuje reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri (31)!

Žreb je spojio Srbiju i Švajcarsku u grupi, baš kao i 2018. na Mundijalu u Rusiji. Ponovo je tu i Brazil, dok je iz četvrtog šešira ovog puta izvučen Kamerun. Šaćiriju, kako je otkrio švajcarskim medijima, ovakav žreb uopšte nije po volji, jer se, pre svega, plaši "orlova".
Provocirao na sve strane

Šaćiri je 2018. protiv Srbije pokazivao "dvoglavog orla" i nosio kopačke sa zastavom lažne države Kosovo

Strepi od osvete

Momak rođen u Gnjilanu svestan je da su srpski fudbaleri pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija jači nego pre i da će njegovom timu biti teško da prođe grupu.

- Švajcarska ima dobar tim. Sjajan miks mladih i iskusnih igrača. Međutim, imamo tešku grupu. Svi znaju da je Srbije jača nego na Mundijalu u Rusiji pre četiri godine, kada smo ih pobedili. Isto kao i Brazil. Neće biti lako iako i mi imamo kvaliteta. Naš cilj je da nadmašimo same sebe. Možemo biti najprijatnije iznenađenje Mundijala, ali prvo treba proći veoma tešku grupu - rekao je Šaćiri.

Foto: reuters

 



Fudbaler Čikago fajera bio je strelac pobedonosnog gola za Švajcarsku protiv Srbije (2:1) u Kalinjingradu 2018. godine. Bio je to poraz koji je maltene izbacio "orlove" sa turnira, a posle tog meča usledili su totalni raskol i svađe u našoj reprezentaciji.

Da scenario po naš tim bude najgori mogući, pobrinula su se dvojica švajcarskih reprezentativaca rođena na Kosovu i Metohiji. Granit Džaka iz Podujeva bio je strelac izjednačujućeg gola, a Šaćiri pobedničkog u 90. minutu. Obojica su prilikom proslave gola provocirala srpske fudbalere i navijače pokazivanjem "dvoglavog orla", simbola "velike Albanije". Šaćiri je taj meč odigrao u kopačkama na kojima su bile zastave Švajcarske i lažne države Kosovo.

 

Devojku iz Prizrena vode u Katar

 

Šaćirijeva devojka Durata Ahmetaj (29), albanska pevačica, takođe je rođena u Srbiji, u Prizrenu. Ona nije stekla svetsku slavu kao neke druge pevačice s Kosova i Metohije, poput Due Lipe i Rite Ore, ali u Albaniji privlači veliku pažnju. Sa Šaćirijem je u vezi od početka 2020. godine, ali se u javnosti ne pojavljuju zajedno. Štaviše, tog leta se provodio na jahti bez nje i sa nekoliko atraktivnih devojaka, ali je njihova veza opstala do danas.



Šaćiri i Džaka su se nekoliko nedelja kasnije izvinili zbog incidenta, jer su verovatno bili naterani od strane Fudbalskog saveza Švajcarske.

Zanimljivo je i što su odmah posle žreba grupa za Mundijal u Kataru od čelnika Saveza dobili indirektnu pretnju da ni slučajno ne sme da im se ponovi skandal iz Rusije.

Foto: reuters

 

Neće se ponoviti

Direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami naglasio je da u Kataru ne sme biti političkih i verskih poruka.

- Tako nešto ponovo da se uradi... Bilo bi glupo, neće se ponoviti. Izvinjavam se ako su se pojedini uvredili dok su gledali meč Srbije i Švajcarske 2018. u Kalinjingradu - rekao je Šaćiri.

Srbija i Švajcarska sastaju se u poslednjem kolu G grupe, 2. decembra na stadionu u Dohi.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija