• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2022

13:34

BIO JE PENAL ZA TSC! Za Raku Đurovića NEMA DILEME posle sporne situacije u Bačkoj Topoli! KLASIČAN PRIMER JEDANAESTERCA!

Fudbal

BIO JE PENAL ZA TSC! Za Raku Đurovića NEMA DILEME posle sporne situacije u Bačkoj Topoli! KLASIČAN PRIMER JEDANAESTERCA!

Podeli vest

Nekadašnji sudija Radomir Ðurović izjavio je da je duel Ljubomira Fejse i Luke Ilića trebalo da bude okarakterisan kao penal za TSC u meču protiv Partizana.

Sporni detalj dogodio se u 23. minutu derbija 18. kola Superlige, pri rezultatu 1:0 za TSC. Crno-beli su kasnije preokrenuli i pobedili 3:2.

- Ta situacija identična je penalu koji je dosuđen za crno-bele u večitom derbiju nakon duela Aleksandra Kataija i Marka Živkovića - rekao je Đurović i nastavio:

- Nije mogla da se pronađe sličnija situacija . I na derbiju je igrač kasnio, a ovde je još bilo drasticnije. Jasno je vidljivo da je napadač sklonio loptu i odbrambeni igrač je kasnio delić sekunde, srušio ga. I u derbiju je igrač zakasnio za delić sekunde i udario protivnika po nozi. Ova situacija je analogna onoj iz derbija, klasični primer jedanesterca. Ima sve elemente za najstrožu kaznu.

Foto: printscreen Twitter

Prema njegovim rečima, problem je što se na utakmicama kao što je derbi stvaraju neke vrste kriterijuma za javnost i ti prekršaji trebalo bi kasnije da se prenose i na druge utakmice.

- Posle derbija niko nije imao hrabrosti da izađe i obrazloži takvu situaciju. Svi su se ućutali i prepustili vremenu da se takve situacije rešavaju same po sebe. I onda, kad se desi ovako nešto, to stvara sumnju, neprijatnosti sudijama i navijačima - istakao je Ðurović.

On je dodao kao da postoji strah da se upotrebe VAR-a.

- Šta se desilo da se ovo ne signalizira? Šta je sledeće, da uvedemo VAR VAR-u? Ako već imate mogućnost da donesete ispravnu odluku, čemu onda toliki strah? Ne mogu da prihvatim da naše sudije ne vide ovakve situacije, već verujem da nemaju hrabrosti. Bojim se da je VAR kod nas puno više propustio rešavanje složenih situacija, kako bi se preinačila odluka i donela ispravna - istakao je Ðurović i kao pozitivan primer naveo odluku VAR-a da "poništi penal" Zvezdi protiv Radničkog u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 1 godinu

DA PARTIZAN, U ZADNJIH PAR GODINA, NEMA VELIKU PODRŠKU SUDIJA, NE BI BIO NI MEĐU PRVE TRI EKIPE U LIGI.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17