• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

09:22

HRVATI BRUTALNO OPLELI PO DALIĆU! Selektor pred Katar pričao o zajedništvu pa razbesneo navijače!

Reuters/Carl Recine

Fudbal

HRVATI BRUTALNO OPLELI PO DALIĆU! Selektor pred Katar pričao o zajedništvu pa razbesneo navijače!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić pred Svetsko prvenstvo u Kataru pričao je o stvarima koje imaju najmanje veze sa fudbalom, te poručio kako Hrvatima nedostaje zajedništva, a ova njegova izjava se nije baš dopala navijačima

Na prethodnom Mundijalu Hrvatska je igrala finale, ali je poražena od Francuske, a komšije se nadaju ispehu i u Kataru.

Zlatko Dalić dve nedelje pred Katar kaže da je reprezentacija mesta okupljanja svih Hrvata.

Zašto nas je sramota stavljati hrvatsku zastavu, ako treba i svaki dan? Zato je hrvatska reprezentacija za mene svetinja, ona to čuva, ona se bori za to. U svojoj smo državi, zašto bih se plašio da pokažem da sam katolik i vernik? Dok sam ja u reprezentaciji, ona će biti mesto okupljanja svih Hrvata i svih navijača - kazao je za HRT Dalić, a prenosi Index.

Foto: reuters

 

 

- Najvažnije je da hrvatska reprezentacija ima kvalitet i sjajne igrače. Kad se igra za reprezentaciju, to je nešto posebno. Nema lepše stvari nego biti u reprezentaciji, u kojoj god ulozi. Tu ne predstavljamo sebe, nego svoju državu i svoj narod. Igrači su u klubovima zbog ugovora, novca i promocije, ali u reprezentaciji su zbog ljubavi prema svom narodu, to nas čini posebnima.

Kaže da se ljudi u Hrvatskoj okupljaju uz fudbalski tim.

- Hrvatski narod veruje hrvatskoj reprezentaciji i ona je, nažalost, ostala jedino pravo mesto okupljanja Hrvata. Zajedno smo u nekim teškim trenucima, ako je rat ili potres, ali i uz reprezentaciju. Jednostavnost je najteža, mi svi komplikujemo i tražimo probleme. Jako je teško biti jednostavan, a opet je tako lako. Zašto izmišljati toplu vodu kad nema potrebe za tim? Živimo u prelepoj državi, ali stalno se delimo, imamo neke poglede koji nisu dobri. Fali nam zajedništva, fali nam domoljublja. Treba to pokazati, boriti se za domovinu na razne načine, istaći zastavu kad je praznik.

Međutim, Hrvatima se nisu baš dopale izjave selektora pa su oplele po njemu. U komentarima ga nisu štedeli. Ovo su samo neki ok komentara komšija: 

- Nakon tri decenije teške korupcije, nepotizma i kriminala među elitom, lik poziva na domoljublje i zajedništvo?!?

- Domoljublje je poslednje utočište huljama.

Foto: Tanjug/AP

 

- Red demagogije, pa red patetike, pa opet ispočetka... Majstore, Hrvatska se voli radom i poštenjem, a te su vrednosti zaboravljene kod vas gore...

- Retko ljigav i odvratan čovek, ali ne može se reći da ne voli svoj posao.

- Fali domoljublja kažeš? Zato ne fali gluposti.

- lako je sr*ti kako nam fali domoljublja i zajednistva kad plivaš u parama.

Foto: reuters

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija