• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2022

08:44

SAUDIJCI OTKRILI SVOJE KARTE ZA MUNDIJAL! Svi iz domaćeg prvenstva idu u Katar!

Reuters

Fudbal

SAUDIJCI OTKRILI SVOJE KARTE ZA MUNDIJAL! Svi iz domaćeg prvenstva idu u Katar!

Podeli vest

Selektor Saudijske Arabije Erve Renar saopštio je spisak od 26 igrača za Mundijal u Kataru

Sve je više poznatih sastava za predstojeći Mundijal u Kataru. Dragan Stojković Piksi juče je saopštio svoj spisak igrača za Svetsko prvenstvo, a njegovim stopama danas je krenuo selektor Saudijske Arabije Erve Renar koji je obelodanio na koje fudbalere računa za planetarnu smotru. 

Francuski stručnjak se odlučio za proverene, domaće snage pa se tako na njegovom spisku nalaze igrači isključivo iz tamošnjeg prvenstva, a polovina je na platom spisku Al Hilala, aktuelnog šampiona i najtrofejnijeg kluba Saudijske Arabije. Predstavnike ima i Al Nasr, ali je njih duplo manje. 

Foto: Tanjug/AP

Jedina bojazan za Saudijce predstavljala je povreda kapitena Salmana Al Faradža koji se pre šest dana požalio na problem prilikom utakmice sa Islandom. Ipak, medicinski tim uspeo je da ga oporavi, te će Al Faradž biti u konkurenciji za tim u Kataru. 

Najviše polemike izazvala je odluka da na Svetsko prvenstvo Erve Renar povede dvojicu golmana koji su rezerve u svojim klubovima, dok je treći Mohamed Al Jami član drugoligaša Al Ahlija. 

Saudijska Arabija će igrati u Grupi C sa Argentinom, Meksikom i Poljskom. Ovoj azijskoj selekciji Mundijal u Kataru biće šesti, a samo su jednom uspeli da izađu iz grupne faze bilo je to 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama na svom debiju na Svetskim prvenstvima. 

Spisak Saudijske Arabije za Mundijal: 

GOLMANI: Mohamed Al Ovais (Al Hilal), Navaf Al Akidi (Al Nasr), Mohamed Al Jami (Al Ahli)

ODBRANA: Jaser Al Šahrani (Al Hilal), Ali Al Bulaihi (Al Hilal), Abdulelah Al Amri (Al Nasr), Abdulah Madu (Al Nasr), Hasan Tambakti (Al Šabab), Sultan Al Ganam (Al Nasr), Mohamed Al Breik (Al Hilal), Saud Abdulhamid (Al Hilal)

VEZNI RED: Salman Al Faradž (Al Hilal), Rijad Šarahili (Abha), Ali Al Hasan (Al Nasr), Mohamed Kano (Al Hilal), Abdulelah Al Malki (Al Hilal), Sami Al Nadžei (Al Nasr), Abdulah Otajf (Al Hilal), Naser Al Davsari (Al Hilal), Abdulrahman Al Abud (Itihad), Salem Al Davsari (Al Hilal), Hatan Bahebri (Al Šabab)

NAPAD: Fahad Al Muvalad (Al Šabab), Haitham Asiri (Al Ahli), Saleh Al Šehri (Al Hilal), Firas Al Buraikan (Al Fateh)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija