• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2022

22:36

JUVENTUS UBEDLJIV U "SRPSKOM DERBIJU"! Sergej "asistrao" za EVROGOL! Kin i Kostić JUNACI Stare dame! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

JUVENTUS UBEDLJIV U "SRPSKOM DERBIJU"! Sergej "asistrao" za EVROGOL! Kin i Kostić JUNACI Stare dame! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Juventusa pobedili su Lacio rezultatom 3:0 (1:0) u 15. kolu Serije A, zahvaljujući dvostrukom strelcu Mojziju Kinu

Nijednog trenutka uspeh Stare dame nije dolazio u pitanje, koja je još pre vodećeg gola propustila nekoliko prilika.

Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Mojzi Kin, italijanski reprezentativac je pružio sjajnu partiju u odsustvu povređenog Dušana Vlahovića, koju je na kraju krunisao sa dva pogotka u mreži Provedela.

Već u šestom minutu isti igrač je šutirao pored stative, da bi u 11. udarac Fađolija odbranio golman Rimljana.

U finišu prvog poluvremena, Lacio je imao prvu ozbiljnu priliku. Pedro je mogao da se proslavi, ali je njegov pokušaj završio tik kraj stative Šćešnijevog gola.

Kazna za ovaj promašaj, stigla je goste u 43. minutu, pošto je srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić izgubio loptu na protivničkoj polovini, "kradljivac" Rabiot nije časio časa, poslao je odmah ka Kinu koji je lobovao istrčalog Provedela i postigao evrogol za vođstvo Juventusa - 1:0!

Na samom početku drugog dela, Milik se našao u situaciji "jedan na jedan" sa Provedelom, koji ga je pročitao i ostavio nebesko-plave "u igri".

Nedugo posle toga, Torinezi su duplirali prednost! Još jedan član Orlova, u crno-belom dresu, Filip Kostić "promešao" je odbranu Rimljana, šutirao iskosa, golman Lacija je kratko intervenisao, a Mojzi Kin bio na pravom mestu i iz blizine smestio loptu u nezaštićenu mreću za 2:0.

Mogao je Lacio da ublaži poraz, imali su gosti lepih prilika, najbolju nije realizovao Luis Alberto kada je izašao "oči u oči" sa Šćešnijem, ali je "jedinica" poljske reprzentacije izašoa kao pobednik u ovom duelu i ostao nesavladan.

Filip Kostić je na terenu proveo 65 minuta i ostavio sjajan utisak, sa nekoliko poteza i asistencijom kod drugog gola, a onda je ustupio mestu Federiku Kjezi. Sa druge strane, Sergej Milinković-Savić je igrao do 77. minuta, kada ga je zamenio Brazilac Antonio.

Foto: Tanjug

 

Tačku na ubedljiv trijumf Stare dame stavio je Arkadijuš Milik, golom u poslednjim sekundama utakmice u Torinu.

Posle ove pobede, Juventus je pretekao Lacio na trećoj poziciji i ima 31 bod, dok su Rimljani četvrti sa poenom manje.

SERIJA A, 15. kolo

Nedelja
Atalanta – Inter 2:3 (1:1)
Lukman 25p, Palomino 77 - Džeko 36, 56, Palomino 62ag
Roma – Torino 1:1 (0:0)
Matić 90+4 – Lineti 55
Verona – Specija 1:2 (1:0)
Verdi 30 – Nzola 53, 69
Monca – Salernitana 3:0 (2:0)
Karlos Augusto 24, Dani Mota 35, Pesina 74p
Milan – Fiorentina 2:1 (1:1)
Leao 2, Milenković 90+2ag – Barak
Juventus – Lacio 3:0 (1:0)
Kin 43, 54, Milik 90

Subota:
Napoli – Udineze 3:2 (2:0)
Osimen 15, Zjelinski 31, Elmas 58 – Nestorovski 79, Samardžić 82
Sampdorija – Lće 0:2 (0:1)
Kolombo 45+1, Banda 83
Bolonja – Sasuolo 3:0 (1:0)
Ebišer 30, Arnautović 50, Ferguson 78

Petak:
Empoli – Kremoneze 2:0 (0:0)
Kambijagi 46, Parizi 88

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05