• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2022

15:30 >> 18:22

NEKA SE SPREME BRAZILCI, STIŽE PIKSIJEVA KAZNENA EKSPEDICIJA! Petarda ORLOVA kao najava za Mundijal! (VIDEO)

FSS

Fudbal

NEKA SE SPREME BRAZILCI, STIŽE PIKSIJEVA KAZNENA EKSPEDICIJA! Petarda ORLOVA kao najava za Mundijal! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Srbije savladali su Bahrein sa 5:1 u poslednjoj proveri pred Mundijal

Razlika u kvalitetu bila je jasna i pre nego što su fudbaleri Srbije i Bahreina izašli na teren Nacionalnog stadiona. Ipak, pred izabranicima Dragana Stojkovića Piksija bio je težak zadatak da opravdaju ulogu favorita, prikriju neke takmitčke zamisli pred početak Mundijala, ali i pokušaju da ostanu zdravi nakon 90 minuta. Kao i do sada, misija je bila uspešna pošto su Orlovi uspeli odrade sve što je bilo zamišljeno uoči današnjeg susreta - 4:1 (1:1).

Svakako da je za brigu činjenica da je Ali Madan, uz dužno poštovanje, igrač ograničenih kvaliteta prelako uspeo da obiđe Stefana Mitrovića i naterao ga na penal. Ofanzivac Ajmana ostao je u situaciji jedan na jedan sa iskusnim srpskim štoperom koji ga je oborio, a "sa kreča" je precizan bio Jusuf Hilal. 

Foto: FSS

Srbija je, kao i do sada, igrala izuzetno ofanzivno od prvog minuta što je ostavilo mnogo prostora za goste da prete iz kontre. Kako je vreme odmicalo odbrana Orlova delovala je sve sigurnije, pa je tako u desetak minuta kasnije Mitrović lako izašao na kraj sa Madanom. 

 

 

Nastavili su Orlovi da napadaju, dve velike šanse imao je Luka Jović, ali je napadač naše repezentacije oba puta bio u nedozvoljenoj poziciji. Gol rivala ugrozio je i Ivan Ilić solidnim pokušajem sa dvadesetak metara, ipak, njegov udarac završio je malo pored stative. 

Uspeo je Bahrein da odoleva naletima Srbije sve do odlaska na odmor, ali je potom usledila promena selektora Stojkovića i prelazak u standardnu formaciju sa dva napadača. Prodisao je Jović po ulasku Dušana Vlahovića, a momenat iz 50. minuta svakako je najlepša vest današnjeg dana. 

Foto: FSS

Golgeter Juventusa već neko vreme je kuburio sa povredom, nije ga bilo na terenu, ali se sada oporavio što je pokazao posle samo pet minuta na terenu. Vlahović je prvo u kontri poslužio Dušana Tadića, a potom mu je kapiten uzvratio uslugu i asistirao srpskom napadaču te je već u 51. minutu bilo 3:1 za Orlove. 

Do kraja meča Piksi je šansu dao Grujiću, Đuričiću, Maksimoviću i Erakoviću, a upravo su dvojica rezervista učestvovala kod četvrtog gola Srbije. Marko Grujić je sjajno prošao po levoj strani, pronašao Filipa Đuričića na petercu odakle napadaču Sampdorije nije bilo teško da matira Džafara. 

Konačan rezultat na meču postavio je Luka Jović u 90. minutu spektakularnim lobom iz okreta. 

SRBIJA - BAHREIN  5:1 (1:1)

Strelci: Tadić 8, 50, Vlahović 51, Đuričić 88, Jović90 - Hilal 15p

Nacionalni stadion, Rifa    Sudija: Kalid Al Turais, Saudijska Arabija

SRBIJA: V. Milinković Savić – Milenković (od 79. Eraković), S. Mitrović (od 46. Lazović), Pavlović – Živković (od 46. Vlahović), Gudelj, Ilić (od 71. Maksimović), Mladenović – S. Milinković Savić (od 60. Grujić), Tadić (od 60. Đuričić) – Jović

BAHREIN: Džafar – Said, Hasan, Alhajam, Isa – Haram, Alšaik, Almalud (od 73. Alasvad) – Madan (od 57. Humajdan), Marhun – Jusuf (od 73. Sajid Isa)

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

90. minut - KRAJ! POBEDA SRBIJE 5:1

90. minut - GOOOOOOOOOOL! Petarda Srbije - 5:1 Napokon je Jović izbegao ofsajd zamku domaćih, sačekao dubinski pas i lagano lobovao Džafara - 5:1!

 

87. minut - GOOOOOOOOOOL! Ne staju Orlovi, sad je 4:1 za Piksijeve pulene!U strelce se upisao i rezervista Filip Đuričić! Sjajno je po boku prošao Filip Mladenović i na petercu pronašao napadača Sampdorije - 4:1!

84. minut - Čini se da je pitanje pobednika već rešeno! Bahrein nema kvalitet da ugrozi gol Srbije, dok Orlovi ne forsiraju previše budući da  je trijumf obezbeđen. 

81. minut - Novi nalet Srbije, ponovo je Marko Grujić pretio po desnoj strani, ipak, njegov centaršut otišao je daleko od Jovića i Vlahovića. 

78. minut - Dobra prilika sada za Orlove! Marko Grujić je sačekao loptu na drugoj stativi, ali je njegov udarac  zaustavio golman Džafar. 

74. minut - Preti sada Bahrein preko Al Hajama koji je prošao po levoj strani, lopta je stigla do Benadija koji je bio u srcu kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao daleko preko gola - 1:3!

70. minut - Značajno je opao ritam utakmice od kako je Srbija povela sa dva gola prednosti! Bahrein samo na mahove uspeva da pripreti golu Vanje Milinkovića-Savića, ali se Orlovi uspešno brane - 3:1!

 

 

65. minut - Nova vrlo dobra prilika za Dušana Vlahovića. Odlično je prethodno po desnom boku probio Darko Lazović i vrlo dobro centrirao.

60. minut - Dvostruka izmena u Srbiji. Lidere veznog reda Tadića i Sergeja Milinković Savića menjaju Filip Đuričić i Marko Grujić. 

56. minut - Nova dobra akcija Orlova, prodisala je Srbija od kako je na terenu još jedan napadač. Ponovo je Dušan Vlahović bio u glavnoj ulozi, ali je Džafar uspeo da zaustavi njegov udarac. Svemu je prethodila nova "magija" Dušana Tadića - 3:1!

51. minut - GOL! GOL! GOL! GOL! Srbija vodi 3:1! Ponovo Srbija pogađa mrežu rivala! Sjajno je reagovao rezervista Dušan Vlahović i nakon asistencije postiže i gol na prvom meču nakon što se oporavio od povrede - 3:1! Asistent je ovoga puta bio Dušan Tadić! 

 

50. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Orlovi opet vode - 2:1.Ponovo vodimo. Sevnula je polukontra Orlova posle izlaska Bahreina u presing. Brzo je to izgledalo. Vlahović je poslužio Tadića koji je levicom pogodio gol - 2:1!

Foto: FSS

47. minut - Selektor Srbije je napravio dve izmene! Umesto Andrije Živkovića na terenu je Dušan Vlahović, a Darko Lazović menja Stefana Mitrovića. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Novi oštar start domaće reprezentacije, sada je "na meti" bio Sergej Milinković-Savić, ali će biti sve u redu sa vezistom Srbije. 

43. minut - Ponovo preti Bahrein, a još jednom je u glavnoj ulozi bio Madan. Ipak, na mestu je ovoga puta bio Strahinja Pavlović - 1:1!

38. minut - Izuzetan prodor Filipa Mladnoevića, Isa je morao da sruši srpskog reprezentativca. Sada je svoj udarac isprobao Nemanja Gudelj, ali je ovoga puta na mestu bio Džafar - 1:1!

35. minut - Zapretila je Srbija još jednom posle kornera, Tadić je dobro gađao, ali je Džafar bio na mestu i presekao njegov centaršut. Izuzetno organizovano se Bahrein brani od početka susreta - 1:1!

31. minut - Ponovo je pobegao Luka Jović svojim čuvarima, ali je Benadi uspeo da ga sustigne i bez faula spreči golgetera Orlova da matira Džafara. 

30. minut - Sada je iz kontre zapretila domaća selekcija, a još jednom je u centru pažnje bio Madan. Ipak, njegov udarac blokirao je Sergej Milinković - Savić i dobrih dodavanjem otvorio prostor  za našu reprezentaciju. 

26. minut - U tri bloka se Bahrein brani od srpskih naleta, za sada se čini da je Filip Mladenović najagilniji za igru budući da je sa njegove strane "pucala" zona domaćih. Ipak, Al Hajman za sada odoleva pokušajima fudbalera Legije. 

Foto: FSS

22. minut - Totalna ofanziva Srbije! Sada je Ivan Ilić pokušao da dubinskim dodavanjem proigra Dušana Tadića, ali je golman domaćih Džafar na vreme izleteo sa gol-linije - 1:1!

18. minut - Nakon izjendačujućeg gola domaći sastav je "parkirao autobus" pred svojim golom! Srbija je dva minuta obigravala oko kaznenog prostora, ali su Bahreinci ostali koncentrisani. 

15. minut - GOL! 1:1 u Manami! Prvi put je Bahrein ušao u kazneni prostor Srbije i odmah gol! Hilal je stavio loptu "na kreč" nakon faula Mitrovića i pogodio za izjednačenje - 1:1!

14. minut - PENAL! Lako je Madan prošao pored Stefana Mitrovića, a štoper Srbije je mogao samo da ga saplete. Glavni arbitar Al Turais nije imao dilemu. 

12. minut - Beležimo i prvi nalet Bahreina, ali je Madan uleteo u srpsku ofsajd zamku! Za sada bez opasnosti po gol Vanje Milinkovića-Savića - 1:0.

8. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Majstorija Dušana Tadića za 1:0! Prelepo je kapiten Srbije gađao dalji ugao i matirao Saida Džafara iz slobodnog udarca - 1:0!

 

 

8. minut - Imaće Srbija priliku da iz slobodnog udarca ugrozi gol domaćina. Na ivici kaznenog prostora fauliran je Nemanja Gudelj. 

7. minut - Prvi ozbiljan nalet Orlova na gol Bahreina, Filip Mladenović je promenio stranu, Dušan Tadić je poslao dobar centaršut na Luku Jovića, ali je napadač Fiorentine za pola koraka poranio - 0:0!

4. minut - Prvi korner na meču za Srbiju, loptu je u peterac poslao Dušan Tadić, ali je na prvoj stativi dobro reagovao Benadi. 

3. minut - Nakon uvodnog pritiska Bahreina, izabranici Dragana Stojkovića Piksija preuzeli su inicijativu. Kombinuju u poslednjoj liniji Pavlović i Mitrović, a domaća selekcija presingom pokušava da osujeti napade naše selekcije - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! 

15:30 - Dobro došli na lajv prenos prijateljske utakmice između Bahreina i Srbije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 1 godinu

Ako smo protiv ovih za celu utakmicu uputili 12 šuteva prema golu a od toga je 3-4 bilo kao u našoj ligi nebu pod oblake biće uspeh da protiv Brazila uputimo 6 i da barem jedan uđe. Bojim se. Samo kažem bojim se. Svim srcem navijam za Srbiju ali sa ovakvom igrom ne možemo na Brazil. Bahrein je u fudbalu samo jedan mali Bahrein. Malo su bolji od San Marina.

voja

pre 1 godinu

mrzim kada nas ovako novinari hvale sve mi se cini da nam malerisu iz dana u dan

INFORMER U KATARU! Smrzavanje na 33 C, nigde bez Haja kartice i jaknice!
Fudbal

INFORMER U KATARU! Smrzavanje na 33 C, nigde bez Haja kartice i jaknice!

Fudbalska reprezentacija Srbije trebalo bi da ima podršku oko 15.000 navijača u Kataru tokom tri utakmice grupne faze Svetskog prvenstva protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Ako ste među njima, odnosno ako planirate put u Dohu na Mundijal, onda ste na pravom mestu da saznate nekoliko veoma korisnih informacija o tome šta vam je neophodno da bi vam boravak na u ovoj bliskoistočnoj zemlji bio ugodan

18.11.2022

17:25

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija