• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2022

08:36

SUDIJA, SVIRAJ KRAJ! Nejmar stavio šestu zvezdicu na grb!

reuters

Fudbal

SUDIJA, SVIRAJ KRAJ! Nejmar stavio šestu zvezdicu na grb!

Podeli vest

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje u nedelju u 17.00 utakmicom između Katara i Ekvadora, a Nejmar je uveren da će njegov Brazil biti novi šampion

Sve selekcije su stigle u Katar, Brazilci među poslednjim, ako i naši reprezentativci, koji su stigli u Dohi u subotu popodne.

Brazilac Nejmar predvodi "Selesao" u Kataru, koji je inače prvi favorit za osvajanje trofeja, a puca od samopouzdanja. Nejmar je postavio fotografiju na društvene mreže na kojoj se vidi, pored pet zvezdica koje simbolizuju pet titula prvaka sveta, i šesta, koju očekuju da osvoje.

 

 

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, 22. po redu, bez dileme drugačije od svih prethodnih, počinje danas od 17 sati utakmicom između selekcije domaćina i Ekvadora. Zanimljivo, tokom subote, sve selekcije su stigle u Katar, a dve poslednje bili su rivali u Grupi G, Srbija i Brazil. Prva zvezda tima, brazilac Nejmar predvodio je "selesao", a ono što je posebno privuklo pažnju jeste to da je, po svemu sudeći, duboko uveren u uspeh svog tima. Naime, Nejmar je postavio fotografiju na društvene mreže na kojoj se vidi, pored 5 zvezdica koje simbolizuju 5 titula prvaka sveta, i šesta, koju očekuju da osvoje.

 

 

Inače, reprezentativci Srbije i Brazila, koji bi po planu trebalo da odmere snage “tek” 24. novembra u prvom kolu G grupe Mundijala, naći će se već danas  oči u oči.

Neće to biti susret na terenu i borba za prve mundijalske bodove, već će se budući rivali zateći maltene u isto vreme u istom sportskom kompleksu, koji će im inače biti trening centar tokom trajanja turnira. Nije to nikakav propust organizatora, nego se sasvim slučajno dogodilo da su se od više ponuđenih lokacija za trening bazu i Srbi i Brazilci opredelili za istu.

Foto: Informer

 

Mundijal u Kataru biće specifičan, u njegovu organizaciju je ukupno potrošeno rekordnih 212 milijardi evra. Nikad u istoriji ovog sporta nije uloženo toliko novca za neki turnir. Prema izveštajima finansijskih stručnjaka, Svetsko prvenstvo u Kataru košta daleko više nego svi ostali šampionati zbirno!

Primera radi, prvenstvo u Rusiji koštalo je 15,4 milijarde evra, u Brazilu 19 milijardi, a u Južnoj Africi oko sedam milijardi. Mundijal u Nemačkoj koštao je 3,7 milijardi evra, u Japanu i Južnoj Koreji 6,7, a slede Francuska 1998 (2,2 milijarde), SAD 1994 (4,8 milijardi) i Italija 1990 (3,8 milijardi).

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija