• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

22.11.2022

09:53

Nemanja Matić posetio lajkovački Železničar, pa pričao o Orlovima: Prolazak grupe bio bi ISTORIJSKI USPEH!

Opština Lajkovac

Fudbal

Nemanja Matić posetio lajkovački Železničar, pa pričao o Orlovima: Prolazak grupe bio bi ISTORIJSKI USPEH!

Podeli vest

Koristeći ligašku pauzu zbog održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu, legendarni srpski fudbaler Nemanja Matić, sada član italijanske Rome, boravi u svom Ubu

Zajedno sa predsednikom opštine Ub Darkom Glišićem on je posetio komšijski FK Železničar iz Lajkovca, želeći da im pruži podršku na putu oporavka kluba sa velikom tradicijom.

Klub sa istorijom dugom 95 godina sada igra Kolubarsko-mačvansku zonu, a svojevremeno je igrao Drugu ligu u SRJ, kasnije bio dugogodišnji stabilan srpskoligaš. Dočekali su ih predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, članovi uprave kluba i treneri, a pogotovo dečaci iz Škole fudbala.

Vrlo prirodan i neposredan, Matić je bio potpuno na raspolaganju oduševljenim dečacima Željine fudbalske škole. Razgovarao je sa njima, fotografisao se grupno i pojedinačno, davao autograme, a najvažnije od svega – preneo im važne poruke o tome kako postati uspešan sportista i čovek.

Za najmlađe lajkovačke fudbalere ovo je bio trenutak koji će dugo pamtiti, ali i Nemanju vežu lepe uspomene za stadion Železničara: probnu utakmicu za lazarevačku Kolubaru igrao je baš u Lajkovcu i to je prošlo uspešno. Kasnije je otišao u Košice, pa Benfiku, da bi zatim postao zvezda Čelzija i Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

Foto: FOTO: Opština Lajkovac

 

-Poručio sam im da, ako vole fudbal, vredno rade svaki dan, da nikada ne odustaju, da slušaju trenere i vole svoj klub. To je osnov uspeha. Talenat je neophodan da bi se uspelo u sportu, ali to je 10-20 odsto uspeha, a sve ostalo je želja, glad za dokazivanjem i rad. Celu karijeru sam nekom želeo da dokažem da sam dobar fudbaler, a ostalo je dolazilo po sebi. Volim omladincima da kažem da nikada ne treba da jure novac, jer će novac pratiti karijeru ako budu dobri u tome što rade. Kao što je poznato, trenutno se bavim Jedinstvom i Vrelom i želim da bolje sarađujemo sa Željom iz Lajkovca, jer smo komšije. Naravno, zdrav rivalitet treba da postoji, ali ne i mržnja, tome treba da učimo našu decu-rekao je Matić.

Neizbežno je bilo i pitanje o šansama naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Srbija je napravila velika uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo, bili smo prvi u grupi ispred velikog Portugala. Siguran sam da će momci dati sve od sebe, kao i stručni štab, ceo kolektiv. Naše je da ih bodrimo i očekujemo najbolje, ali ne treba da pravimo veliki pritisak jer imamo izuzetno tešku grupu, tako da bi za mene i prolazak ove grupe bio istorijski uspeh- rekao je Matić.

Foto: FOTO: Opština Lajkovac

 

Miloš Rakić, direktor Škole fudbala Železničara, rekao je da u obnovljenoj školi fudbala trenira oko 70 dečaka, a do pre četiri meseca praktično nije ni postojala.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija