• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

16:15 >> 15:22

ON JE HEROJ SAUDIJSKE ARABIJE! Radio je kao čistač, a u Kataru rasplako Mesija i Argentince!

reuters

Fudbal

ON JE HEROJ SAUDIJSKE ARABIJE! Radio je kao čistač, a u Kataru rasplako Mesija i Argentince!

Podeli vest

Francuz Erv Renar (54) predvodi sa klupe Saudijsku Arabiju, koja je šokirala Argentinu na startu takmičenja na Svetskom prvenstvu i posle preokreta trijumfovala sa 2:1

Erv Renar je bio fudbaler, čistač, tener niželigaških ekipa, radio je u Vijetnamu, Francuskoj, Engleskoj, Maroku....Prepoznatljiv je na klupi, uvek u beloj košulji..

Čestač, pa selektor

Sada je zasijao na velikoj sceni, srušio je Lionela Mesija, a osvajač dva Kupa nacija čini se nema nameru da strane. Tokom karijere je igrao u Kanu, u niželigašima Valursu i Dragunjanu, a kada je okačio kopačke postao je trener. Od toga nije mogao da živi, pa je preko dana bio čistač, a nakon toga se usavršavanju.

Foto: reuters

 

 

On je  2002. godine otišao u jedan manje pozanti klub u Šangaju kako bi bio pomoćni trener. Potom  u Englesku, gde je preuzeo niželigaški Kembridž. Usledila je selidba u Vijetnam gde je preuzeo Nam Dinh, pa povratak u Francusku i dve godine na klupi AS Šebura. 

 Renar je u Afriku stigao 2008. godine. Preuzeo je Zambiju i za dve godine je napravio čudo!  Odveo ih je na Afrički kup Nacija, a Zambija te 2010. godine prvi put posle 14 godina uspela da se plasira u četvrtfinale! Nakon toga je godinu dana proveo u Angoli i Alžiru, a 2011. vraćen je na kormilo nacionalnog tima Zambije, pa je postao nacionalni heroj, jer je doneo u Zambiju prvi trofej Kupa nacija!

Foto: reuters

 

To nisu propustili u FS Obale Slonovače, nakon što je godinu dana proveo na klupi Sošoa odmah su ga doveli i sa njim osvojili Kup Nacija 2015. godine! Ponovo je na kratko dobio šansu u domovini, vodio je Lil godinu dana, a onda se opet vratio selektorsom poslu.Maroko je 2016. godine odveo na Svetsko prvenstvo, a kada je posle Kupa Nacija 2019. godine dobio otkaz Saudijska Arabija je reagovala. 

Odveo je ekipu na Mundijal u Kataru, pred meč sa Argentinom niko nije postavljao pitanje pobendika, nego koliko će golova primiti. Saudijci su sve šokirali, priredili sentaciju veka, tukli Mesija i društvo, a sve zahvaljujući 54-godišnjem selektoru.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17