• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

13:01

NE DOGAĐAJU SE ČUDA SVAKI DAN! Poljska zaustavila SVETSKU SENZACIJU, Levandovski konačno DAO GOL NA MUNDIJALIMA! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

NE DOGAĐAJU SE ČUDA SVAKI DAN! Poljska zaustavila SVETSKU SENZACIJU, Levandovski konačno DAO GOL NA MUNDIJALIMA! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Poljske pobedili su Saudijsku Arabiju 2:0 (1:0) u okviru 2. kola C grupe Svetskog prvenstva u Kataru. Levandovski i društvo nisu dozvolili iznenađenje kao Argentina...

Foto:  

Na krilima senzacionalne pobede protiv Argentine, Saudijci su krenuli ofanzivno protiv zbunjenih Poljaka. Ređali su napade kao na traci,  a prvo veliko uzbuđenje videli smo u 13. Minutu kada je Kano topovski šutirao, ali Ščešni najavio da će imati uspešno veče što se učinka na golu tiče.

Već posle četvrt časa igre Poljska je počela da se budi. Treba istaći njihovu izuzetno grubu igru na startu, jer im je brazilski sudija Sampajo za manje od 20 minuta podelio tri žuta kartona.

POLJSKA - SAUDIJSKA ARABIJA 2:0 (1:0)

Stadion: Edukejšn Siti. Sudija: Vilton Sampajo (Brazil). Žuti kartoni: Kivior, Keš, Milik (Poljska), Almalki, Al Amri (S.Arabija). Streelac: Zjelinski u 40. minutu, Levandovski u 82. minutu

POLJSKA (4-2-3-1): Šćesni - Keš, Glik, Kivior, Berečinski - Krihovijak, Bjelik - Milik (od 71. Pjontek), Zjelinski (od 62. Kaminski), Frankovski - Levandovski

SAUDIJSKA ARABIJA (4-3-3): Al Ovai - Abulhamid, Al Amri, Al Boleahi, Al Brejk (od 65. El Ganam) - Al Malki, Al Najej (od 46. El Abid), Kano - Al Burajkan, Al Šehri, Al Davsari.

Posle jedne šanse i šuta Bjelika glavom, i polušanse Arabljana Poljaci su došli do vođstva. Asistirao je Levandovski bila je to akcija Keša, Zijelinski sa pet metara zakucava loptu pod prečku!

Ipak samo tri minuta kasnije VAR je rekao - penal za Saudijsku Arabiju! Al Šehri je pao u kaznenom prostoru - penal! Ipak, od izjednačenja ništa, sjajni Ščešni je odbranio Al Davsariju šut sa 11 metara.

Vođstvom Poljske otišlo se na poluvreme.

Foto: Tanjug/AP

Krenuli su igrači Saudijske Arabije po izjednačenje u drugom poluvremenu, ponovo navalili svim silama... 

U 60. minutu kasnije Al Buraikan je imao šansu, bio je neprecizan sa svega nekoliko metara.I onda dve ogromne šanse Poljaka - prvo je u 63. minutu Arkadijuš Milik pogodio prečku.Tri minuta kasnije, još jednom Poljaci pogađaju okvir gola, sada je na loptu natrčao Levandovski, zadrmao je stativu.

Tačku na "i" stavlja Robert Levandovski.

Odlična kontra Poljaka u 82. minutu, Levandovski je izbio pred gol protivnika, zaobišao čuvara i rutinski zatresao mrežu za 2:0 i konačan rezultat meča, a i svoj prvi gol na Mundijalima, posle čega je pustio i suzu...

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - Kraj utakmice! Poljska nije dozvolila iznenađenje kao Argentina i pobedila je Saudijsku Arabiju 2:0

90. minut - Levandovski, zicer, ali poigravao se golgeter Poljske, i to ga je koštalo drugog gola. samo korner. Utakmica je produžena za sedam minuta.

82. minut - GOOOOOOOOOL 2:0 za Poljsku! Konačno Levandovski daje gol na Mundijalima! Dobra akcija Poljaka, Al Malki poklanja loptu Levandovsko koji je samo zaobišao protivnika i rutinski zatresao mrežu za 2:0. Posle gola Leva je zaplakao...

78. minut - Svim silama pokušavaju Saudijci da dođu do izjednačenja, Al Malkiiiii - pored gola odlazi lopta. Ne predaje se mundijalsko čudo. 

69. minut - El Davsari - pravo u golmana Poljske Davsari loptom pogađa živi zid. 

66. minut - Posle prečke stativa!!! Neće Levandovskog gol na Mundijalima nikako!

63. minut - Odlilčan centaršut, Milik, Miliiiik, prečkaaaaaa! Auu, koliko je samo falilo da Poljaci udvostruče vođstvo u jeku napada rivala. 

59. minut - Žestoko napadaju Arabljani u nameri da izjednače. Nova velika šansa, Al Burajkan je izašao sam pred golmana, ali šutira preko gola.

Foto: Tanjug/AP

 

55. minut - Bili su blizu izjednačenja Saudijci. Prodor El Davsarija i dobro ubacivanje stvorila se gužva, lopta ponovo nekako došla do El Davsarija, Ščešni na kraju ponovo izlazi kao pobednik. Sjajan je danas golman Poljske.

47. minut - Saudijska Arabija odmah stiže do prvog kornera, ali odbrana Poljske je dobro reagovala. Na drugoj strani Krihovijak pravi faul.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

PRVO POLUVREME

45+10. minut - Kraj poluvremena

45. minut - Deset minuta je produžio Sampajo prvi deo meča

44. minut - Ščesni brani penal Al Davsariju!

43. minut - Proverava se mogući penal! VAR kaže penal za Saudijsku Arabiju! Nije prošlo tri minuta od gola Zjelinskog, a penal na drugoj strani! Al Šehri je pao u kaznenom prostoru - penal!

40. minut - GOOOOOOOOOOL Zjelinski Poljska vodi 1:0! Asistirao je Levandovski bila je to akcija Keša, Zijelinski sa pet metara zakucava loptu pod prečku!

33. minut - Centaršut Al Nadžeija, Al Šehri se bacio, ali je bio kratak, nije uspeo da dođe do lopte u padu. Bila je to opasna akcija Saudijske Arabije.

24. minut - Ređaju se napadi Saudijske Arabije, Poljaci sa velikom mukom prelaze centar, evo jedne takve situacije, korner je za Poljsku, šansa Bjelik šutira glavom, ali je udarac izblokiran. 

18. minut - Gruba igra Poljaka, nije prošlo 20 minuta, a već imaju tri žuta kartona. 

13. minut - Odlična šansa za Arabiju, topovski je šutirao Kano, ali brani Ščesni.

Foto: Tanjug/AP

8. minut - Pogađa lopta Krihovijaka, posle šuta Al Burajkana, korner za Saudijsku Arabiju. Nastavljaju se napadi najvećeg čuda Mundijala. 

3. minut - Koliko im je pobeda protiv Argentine podigla sasmopouzdanje dovoljno govori da su Saudijci krenuli od starta meča ofanzivno, pritisli su rivala

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli Poljaci

UŽIVO:

13:55 - U toku je intoniranje himni, prvo ide Poljska, pa Saudijska Arabija, meč uskoro počinje.

Standings provided by Sofascore

 

13:00 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo utakmice Poljska - Saudijska Arabija na portalu Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija