• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2022

13:20

(OCENE) BEZ KALABE SRBIJA SE RASPALA! Pavlović i SMS oduševili PLANETU!

Tanjug/AP

Fudbal

(OCENE) BEZ KALABE SRBIJA SE RASPALA! Pavlović i SMS oduševili PLANETU!

Podeli vest

Fudbalske reprezentacije Srbije i Kameruna odigrale su danas bez pobednika 3:3 (2:1) u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru

Golove za Srbiju postigli su Strahinja Pavlović u prvom i Sergej Milinković Savić u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, kao i Aleksandar Mitrović u 53. minutu.

Strelci za Kamerun bili su Žan-Šarl Kasteljeto u 29, Vinsent Abubakar u 64. i Erik Šupo-Moting u 66. minutu. Utakmica se igra na stadionu "El Džanub" u Al Vakri.

OCENE:

Vanja Milinković Savić 6 - Šta god da Srbija na kraju uradi na Mundijalu u Kataru jasno je da su Orlovi dobili čuvara mreže za narednu deceniju pa i više. Dao je Dragan Stojković šansu Vanji Milinkoviću Saviću, a čuvar srpske mreže vratio mu je na najbolji mogući način. Protiv Brazila je bio najbolji pojedinac, danas ništa lošiji. Na svu sreću, ovoga puta je u polju imao raspoloženije igrače pa je njegova dobra partija prošla neprimećeno. Ipak, i danas je VMS biljirao među stativama budući da je u prvom poluvremenu imao dva teška zadatka nakon udaraca Pjera Kundea, ali je oba puta ostao koncentrisan. 

Foto: Tanjug/AP

Dokaz samopouzdanja bilo je izletanje u finišu prvog dela igre kada je bez kompromisa izašao na 20 metara, oduzeo loptu Mbuemu i ispucao je daleko od svog gola. Ipak, u nekoliko navrata ostajao je na vetrometini usled slabe reakcije srpske odbrane pa golovi Katara ne mogu da mu se zameren. 

Strahinja Pavlović 7,5 - Pored VMS-a bio je jedina svetla tačka Srbije protiv Brazila, a danas je stigla nagrada u vidu prvog gola na Mundijalu. Snažni štoper sjajno je reagovao u finišu prvog poluvremena posle centaršuta Dušana Tadića i poravnao rezultat te dao krila za još bolji nastavak. Ipak, daleko od toga da je gol jedino što je korisno Pavlović uradio. Ponovo je odisao sigurnošću, a ovoga puta, budući da je bio pod manjim pritiskom rivala, imao je i nekoliko izleta na polovinu rivala u tandemu sa Filipom Kostićem. 

Foto: Tanjug/AP

Jedini "minus" mogao bi da bude kiks kod gola Kameruna budući da se na snimku ne vidi jasno da li je Strahinja Pavlović bio zadužen za strelca Žan Šarla Kasteljeta. Ipak, sve i da je tako malo ko će pamtiti propust u odbrani u odnosu na sve što je Kalaba doneo reprezentaciji. Nažalost, sredinom drugog poluvremena zatražio je izmenu zbog povrede, a nadamo se da nije ozbiljnije. Tada se sve i raspalo u igri Orlova...

Miloš Veljković 5,5 - Ipak, jasno je da je uticaj koji na igru Orlova ima Miloš Veljković nemerljiv budući da uz njega Pavlović i Milenković imaju daleko više slobode u igri što našoj reprezentaciji stvara dodatan višak na strani. Nije danas, makar ne u prvih sat vremena, imao mnogo posla libero naše reprezentacije, ali je nakon toga kompletan utisak pokvaren. Uspeveo je u 61. minutu da zaustavi nalet Vinsenta Abubakara i raščisti stopostotnu šansu za Neukrotive lavove, a taj momenat ispostavio se kao "početak kraja". 

Nikola Milenković 5 - Nažalost, činjenica da je Srbija danas zabeležila neuspeh ide njemu na dušu. Bio je Milenković, bez dileme, najslabija karika u taboru Srbije. Bez dobijenog duela, uvek "kasno", a "šlag na tortu" bile su dve kobne greške kod golova Kamerunaca. Naime, štoper Fionretine oba puta je zaboravio da izađe i sa ostatkom ekipe napravi ofsajd zamku za Vinsenta Abubakara. Skupe greške za ovakav nivo takmičenja...

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić 6 - Prodisala je Srbija kada se bek Juventusa našao uz levu-aut liniju. Iako na stadionu Al Džanub nije imao konkretan učinak Filip Kostić je očigledno motor Orlova. Ubijao je Faja tokom svih 90 minuta, nije mu dozvolio da pomisli, a kamoli pokuša da pređe na polovinu rivala. Nesebično je u nekoliko navrata posle dubinskih loptu slao povratne i jedini put kada ga je neko uspratio (treći gol Srbije i dodavanje za Sergeja) Srbija je postigla pogodak. U finišu meča bio je evidentan pad u njegovoj koncentraciji kada je u 87. minutu iz dobre situacije loše reagovao i poslao loptu u ruke Epasiju. 

Nemanja Maksimović 6 - Preorao je danas vezista Hetaefea travu na Al Džanubi i pokazao selektoru Stojkoviću da je pogrešio što se nije našao u timu za Brazil. Ostavio je Maksimović daleko bolji utisak od Gudelja, doduše, protiv nešto slabijeg rivala. Ipak, malo ko će pamtiti njegove dobre i požrtvovane reakcije budući da su Orlovi prosuli sigurnu pobedu. 

Saša Lukić 5,5 - Atipično nesiguran, posebno u prvom poluvremenu. U nekoliko navrata je Lukić otvarao kontre naše rivalu, ali su ga saigrači "vadili". Neposredno pred odlazak na odmor izgubio je loptu na na sredini terena, Kund je povukao  kontru, a oba njegova meča zaustavio je Vanja Milinković-Savić. 

Foto: Tanjug/AP

Andrija Živković 6 - Za razliku od meča sa Brazilom danas je imao mnogo više ofanzivnih obaveza i upisao je asistenciju. Jasan je bio plan da vreba na suprotnoj strani, dočeka neki odbitak nakon Kostićevog centaršuta i dubinom razbija odbranu Kameruna. Na mahove je to izgledalo kako treba, ali na momente brzinski nije mogao da parira Afrikancima. 

Dušan Tadić 6 - Činjenica je da ove sezone kapiten Srbije igra u nešto slabijoj formi u odnosu na neke prethodne godine, a to se nažalost potvrđuje i na Mundijalu. Ako izuzmeno teledirigovan pas koji je prethodio golu Pavlovića, Tadić danas gotovo da ništa nije uradio. Dekoncentrisan je bio u nekoliko navrata, prečesto neodlučan. Ostaće upamćen momenat kada nije razumeo "štiklu" SMS-a u petercu, a mogao je do gola.

Sergej Milinković-Savić 7,5 - Pitali su se mnogi gde je taj "igrač od 100 miliona" bio protiv Brazila. Istina, imao je tada SMS nešto slabiji dan, ali je danas svima dokazao o kakvom se mađioničaru radi. Statistika je dovoljno rekla o tome koliko je Sergej bio siguran protiv Kameruna, a utisak o njegovom uticaju na igru još je bolji. Bez greške igrao je vezista Lacija, plesao po terenu, razigravao saigrače, postigao gol i ništa od toga nije bilo dovoljno. 

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović 7 - Postigao je gol, a mogao još dva. Najmanje. Sprečila ga je stativa, potom Epasi, jedan šut otišao je tik pored, a drugi preko gola... Nije bilo sreće za Mitrogola večeras. Nažalost, videla se nervoza od prvog minuta verovatno prouzrokovan pritiskom koji je pao na pleća naše reprezentacije nakon poraza od Brazila. 

Izmene: 

Stefan Mitrović 5 - Teško je dati visoku ocenu štoperu koji je ušao pri rezultatu 3:1 za njegovu ekipu, a meč je završen 3:3. Iako Mitrović nije bio krivac za primljene golove. 

Nemanja Radonjić bez ocene - Malo vremena za konkretan učinak.

Srđan Babić bez ocene - Malo vremena za konkretan učinak.

Filip Đuričić bez ocene - Malo vremena za konkretan učinak.

Marko Grujuć bez ocene - Malo vremena za konkretan učinak.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vosa63

pre 1 godinu

SAD ZAJEDNO SA SUPRUGAMA NA ŠOPING I KUPANJE,TO NAJBOLJE ZNAJU DA RADE

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20