• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

28.11.2022

18:10

MRTVI KAMERUN! IMAŠ 3:1, KOJE CRNO NEREŠENO!? Doživeo svašta sa Srbijom na Mundijalu, ali ovo nije očekivao! OTKRIVA i kako su Švajcarci dočekali šokantan remi Orlova!

printscreen

Fudbal

MRTVI KAMERUN! IMAŠ 3:1, KOJE CRNO NEREŠENO!? Doživeo svašta sa Srbijom na Mundijalu, ali ovo nije očekivao! OTKRIVA i kako su Švajcarci dočekali šokantan remi Orlova!

Podeli vest

Ne veruje Srbija, ne veruju ni Orlovi, a ni Zdravku Kuzmanoviću, bivšem reprezentativcu Srbije nije jasno kako smo uspeli da prospemo pobedu protiv Kameruna (3:3).

Igrao je na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi u reprezentaciji Radomira Antića, koja nije uspela da prođe grupu ni posle velike pobede u duelu sa Nemcima...

- Realno, razočaran sam. Kad vodiš 3:1 na svetskom prvenstvu moraš da dobiješ utakmicu, koje crno nerešeno. Pobedom bi napravili veliki korak ka osmini finala. Napravili bi pritisak i Švarcaima, a sad će mnogo teže da bude. sad je pritisak na nama, jer nam samo pobeda odgovara - kaže Kuzmanović na početku razgovora za Informer.rs.

Posle utakmice, Kuzmanović nije krio šok, nakon trećeg gola "video" je pobedu Srbije, možda i sa većom razlikom, ali...

- Imaš takav rezultat i ne možeš da zatvoriš utakmicu. Još posle 60 minuta padnemo sa snagom, ne znam kako je realno da mi na svakoj utakmici posle sat vremena izgubimo snagu. Mnogo sam razočaran i dalje ne verujem da smo dali Kameruncima šansu da se vrate u igru, što su oni i iskoristili.

Foto: Predrag Milosavljević

Mnogi iz sveta fudbala upirru prstom u selektora Dragana Stojkovića.

- Šta može Piksi, on je trener, sastavlja ekipu, a igrači su na terenu. Gde su bili kapiten Tadić, kao i oni najiskusniji da uzmu utakmicu u ruke i spuste loptu, smire igru, umore protivnika i rutinski je privedu kraju. Oni moraju da prezmu odgovornost. Sve je bilo okej dali smo tri gola, mogli sam da damo još, ali ne smeš iz kontre da primiš dva gola i vratiš rivala u život.

Kamerun ga nimalo nije impresionirao.

- Mrtva ekipa, majke mi. Posle 3:1 niko više nije verovao da mogu da se vrate. Niko nije verovao da ćemo tako mrtvu ekipu da vratimo u život. Niti su taktički dobri, niti na lopti jaki, nešto su trčali brzi su i to je to. Švajcarska ih je pobedila na otvaranju, verujem da će to da uradi i Brazil. ma klasični epizodisti. I ne iskoristimo takvu šansu, uh...

Foto: printscreen

Ako neko poznaje fudbal u zemlji satova i sira to je on. Rođen je u Tunu, počeo u Švajcarskoj da igra fudbal, krenuo od najmlađih kategorija... Zna ih dobro i uz veliku dozu optimizma, ima i malo straha...

- Švajcarci uvek mogu da iznenade. Na Svetskim prvenstvimn a su uvek napravili neki rezultat. Brine me što su nezgodna ekipa, jer kad god sam mislio da će da izgube na nekom velikom takmičenju, oni bi pobedili. To je ono što me sad sekira. Oni znaju da igraju svetska i evropska prvenstva, oni su uvek protiv jakih znali da naprave rezultat  - ističe Kuzmanović.

Foto: Predrag Milosavljević

Kako komentarišu Švajcarci današnji rezultat Srbije?

- Oni kažu da su im Srbi odradili veliki deo posla oko plasmana u nokaut fazu. Nisu ni oni odigrali dobro protiv Kamerunaca, ali su pobedili. Mnogo loše su odigrali ali oni imaju 3 boda mi jedan i pritisak je sada na nama. Realno, oni jesu u boljoj situaciji, ali prvenstvo još nije gotovo.

Kako sad protiv "crvenih", pred Orlovima je najjači pritisak. Do sada možda i nisu morali da pobede, ali u petak će morati...

- Jeste, teško je, vrlo teško, imamo još tu jednu  utakmicu. Sad se makar zna šta nas čeka, nema nerešeno, nema na rezultat - samo na pobedu! Ful ofanziva, razume se! Borbeno bre, da im pokažemo da smo bolji i jači fudbaleri od njih! Očekujem reakciju, da odigramo jako i mudro da im se revanširamo i za 2018. godinu. Mi možemo svakog da dobijemo samo treba da odigramo 90 minuta, a ne 60!

Foto: Tanjug/AP

Džaka i Šaćiri biće mirni? Neće praviti skandale?

- Ne daj Bože, valjda je to što je bilo bilo, ne očekujem provokacije od njih!  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

што се сви праве ''тоше'' па несмију рећи да је пикси тотално риво водио обе утакмице .ТОТАЛНИ ТРЕНЕРСКИ ПРОМАШАЈ.да има образа већ би ковертирао отказ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija