• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2022

18:11

MUNDIJAL POSTAJE KOMEDIJA... Nezapamćen PROPUST sudije! Kunde igrao sa LANČIĆEM čitavo poluvreme!

Tanjug/AP

Fudbal

MUNDIJAL POSTAJE KOMEDIJA... Nezapamćen PROPUST sudije! Kunde igrao sa LANČIĆEM čitavo poluvreme!

Podeli vest

Francuski reprezentativac Žil Kunde igrao je gotovo čitavo poluvreme sa lančićem

Očekuju navijači da na Svetskom prvenstvu ne bude velikih propusta, sudijskih grešaka... Praktično, da sve bude besprekorno. Ipak, glavni arbitar na meču Francuske i Poljske napravio je kardinalnu grešku budući da je reprezentativac Trikolora Žil Kunde bezmalo čitavo poluvreme igrao sa lančićem oko vrata...

Prema pravilniku FIFA igrač ne sme da koristi opremnu ili da na sebi nosi bilo šta opasno što bi moglo da povredi njega ili ostale učenike na meču. Pravilo se odnosi i na lančić, ali je komad zlata oko Kundeovog vrata ostao neprimećen kod glavnog sudije Hesusa Valensuela. 

- Svaki komad nakita (ogrlice, prstelje, narukvice, minđuše, gumice, itd.) su zabranjeni i moraju biti uklonjeni. Upotreba trake za prekrivanje nakita takođe nije dozvoljena. Igrači moraju biti pregledani pre početka utakmice i zamenjeni pre nego što kroče na teren. Ako igrač nosi ili koristi nedozvoljenu opremu ili nakit, sudija mora da naredi igraču da:

- ukloni predmet
- napusti teren prilikom sledećeg prekida ukoliko igrač nije u mogućnosti ili ne želi da se povinuje -
jasno se navodi u pravilniku. 

Foto: Tanjug/AP

Žil Kunde nije skinuo nakit pre početka meča, a do 41. minuta niko nije primetio da ga ima. Pitanje je i da li bi da jedan od pomoćnika Didie Dešana nije video to i odmah mu skinuo to prilikom jednog auta. 

Valensuela i njegovi saradnici napravili su veliki propust i pitanje je da li će istog dobiti priliku da sude još neku utakmicu na Mundijalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija