• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2022

13:00

PIKSI PROGOVORIO O NEUSPEHU, TUČI, MITROVIĆEVOJ LONGETI... Stojković PROZVAO bočne vetrove! Nećete me uvući u mulj! Moj obraz je ČIST! Nisam KUKAVICA da pišem SAOPŠTENJA!

Starsportphoto©

Fudbal

PIKSI PROGOVORIO O NEUSPEHU, TUČI, MITROVIĆEVOJ LONGETI... Stojković PROZVAO bočne vetrove! Nećete me uvući u mulj! Moj obraz je ČIST! Nisam KUKAVICA da pišem SAOPŠTENJA!

Podeli vest

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za novinare po prvi put od neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru

Legendarni as na klupi “orlova” se obratio javnosti posle eliminacije koju je naš nacionalni tim doživeo na Mundijalu, u grupi G sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Orlovi su na Mundijalu doživeli dva poraza i remi, kada su protiv "afričkih lavova" vodili sa 3:1, a na kraju remizirali 3:3. Na startu su poraženi od Brazilaca, dok su u meču odluke izgubili od Švajcaraca.

U nastavku teksta pročitajte kako je tekla konferencija Dragana Stojkovića Piksija:

UŽIVO:

Da li vam je teže pao poraz od Švajcarske ili od Argentine kao igraču?

- Teže mi je pao drugi gol primljen od Švajcarske, više od samog poraza. Da je pripremljena dupla izmena, Srbija bi drugačije izgledala pri vođstvu od 2:1. Taj drugi gol Švajcrske mi je baš teško pao, nije mu bilo vreme da ga primimo. Opet naivnost u defanzivno taktičkom smislu, koštala nas je gola. Otišli smo u Katar, bili učesnici velike smotre, nije nikakva tragedija. Vratile su se mnogo moćnije reprezentacije nego što smo mi. Učićemo isključivo iz naših grešaka, ovo je jedno iskustvo. Da biste pravili rezultate na velikim takmičenjima, potreban je kontinuitet istih. Morate da imate iskustva istih, to je dobra podloga da se nadamo nečem boljem: rezultatima, reprezentacija i zašto da ne jednog dana dirnemo vrh. A vratićemo se već u martu na pobednički kolosek. Opet će Srbija biti moćna i posl 25 godina biti na smotri najvećih selekcija, a to je Evropsko prvenstvo. Jer od 2000. godine nije nas bilo nigde. Na osnovu čega? U ovih 20 smo imali 2-3 Lige šampiona, imali smo 2006, 2010. 2018. i 2022. gde smo bili takvi kakvi smo bili. Ništa nismo spektakularno postigli, zato stalno potenciram da je odlazak na samo takmičenje veliki uspeh. To mora da se poštuje i ceni.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ko god to bude hteo da pljuje, nećemo dati, jer znam koliko žele igrači da prezentuju Srbiju. Gajimo super atmosferu, to nije neko što izmišlja, nekima to smeta, hteli bi to da sruše. To neće moći, ciklus je završen, od tri cilja, dva su urađena. To nacija prepoznaje. Ovo što nismo prošli grupu, prihvatamo krivicu, ali nije to sve tako crno, niti može biti crno. I zato se vraćamo na pobednički kolosek i od marta krećemo u evropske pohode. A već smo je vratili samim tim što smo u A Diviziju. Narod mora da veruje, jer smo kroz kvalifikacije vratili veru u fudbal, igrali smo za gol više, uspeli smo u tome, ako će ova dva rezultata da pogaze ovo, neće moći. Kad je naš reprezentativni fudbal bio u četvrtfinalu, nismo, to je težnja, ali da bi bio tamo moraž da radiš u svim aspektima. Vraća se Srbija na pobednički kolosek, glavu gore, verujem da ćemo ih odvesti na Evropso prvenstvo u Nemačkoj. Nema predaje, niti će je biti - istakao je Stojković.

Srbija je u grupi primila osam golova:

- Utakmica protiv Kameruna je trebalo da damo četiri-pet golova. Praktično smo dominirali do tih golova. Zašto se nismo branili? Jesmo, ali smo bez instrukcije sa klupe previše izašli, taktički promašaj da se otvori prostor za kontranapad, naša greška kao tima. Nismo iskoristili momenat u kome smo se našli. Zamislite da smo rekli ajmo svi u odbranu, a primili isto dva gola. Šta biste rekli tada? Kamerun je bio već u nokdaunu, jer smo sredinu imali u našoj dominaciji, ali to se desi. Teško je to da se prebrodi, ali to su neprihvatljive greške, na ovom vrhunskom nivou. Igrač Kameruna koji je bio sam sa loptom, odigrao je dugu što je najveća opasnost za vas. Morate mnogo inteligentniji da budete i vraćate se, a ne da idete napred. Kamerun nije sigurno bio bolji od nas, sami smo krivi što nismo pobedili.

Foto: Starsportphoto

 

Za koga ćete navijati, igraju Hrvati sa Japanom. I da li je bilo vremena za radikalne poteze?

- Normalno, to se podrazumeva (Japan). Za neke radikalne poteze nije bilo vremena, bili smo takve sudbine da nam se desilo to što nam se desilo. Vidite kako su dani išli jedni za drugim, bilo je jasno da do toga neće doći. Ja sam ubeđen bio da smo bili u stroju svi, prošli bismo grupnu fazu. Pre bih pristao da budem dva meseca u kovid bolnici da ležim, nego što su oni bili bolesni. Ali ne možete da vozite auto, bez prednja dva točka. Možete da udarate auto po gasu, ali neće dostići tu brzinu. Japan kao Japan je napravio senzaciju da bez igre pobedi Nemačku, pa Španiju. Kad kažem bez igre mislim bez lopte, ali pokazali su da je i to dovoljno. Nemačka i Španija su igrale, pa izgubile, meni je drago što su napravili senzacije. Jedna velika sila Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj, svi su završili prvi krug, nema tragedije, treba da izvučemo pouke i izvućićemo ih. Sramota je kad se ne boriš, ne trčiš, šetaš po terenu, to je sramota. Mi smo sve učinili što je bilo u našoj moći, to je bio naš maksimum. Više da očekujem je bilo nemoralno, sve što sam tražio u kvalifikacijama dali su, perfektno i briljantno, čak i više od toga. Ovo je momenat kada ne možete da više očekujete, a da neko pljuje po njima, vređaju ih, niti je fer niti ćemo da dozvolimo, a cilj će ostati isti. Da budemo zdrava grupa, koja će ponovo doneti uspeh srpskom fudbalu, da posle 24 godine odemo na EP.

Da li je trebalo neko iz Saveza da objasni situaciju umesto Vas? Ko su neki koji ne misle dobro srpskom fudbalu?

- Vi znate, niste neko ko ne razume ovu tematiku. Ko pokušava da udari i ne voli što sam tu, imena da im pominjem, oni su za mene nebitni. Znam koji su razlog gubitka uticaja, ja to ne dozvoiljavam, a ima takvih. To nije sporno. Ja se trudim da posao obavljam na najpošteniji način, sad da li znam ili mogu, neko će reći ovako ili onako, ali imam čist obraz i niko neće uspeti da ga uprlja. Znate u prošlosti šta se dešavalo, da neki igrači moraju da igraju. Da se spisak menja u svlačionici, to je potpuna istina. Pa zato nas nema 25 godina u Evropi, zbog tih stvari. Sad neko dođe, počisti te stvari, naravno da im ne valja, bistra voda mnogima ne odgovara jer su navikli da žive u mulju. Jer se u bistroj vodi sve vidi. Pokušaj da me uvuku u mulj neće moći, da ulazim u polemike, to neće da se desi sigurno. Definitivno mešanje u tim, sastavljanje tima, to nijedan čovek u zemlji ne može da uradi dok sam ja tu. Jer su zastupljeni njihovi interesi, ne moji, da ulazim u kombinacije sa menadžerima. Nije se dešavalo niti će se desiti.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Koliko su dešavanja oko izbora FSS uticala na ekipu, koji je bio razlog loše komunikacije na terenu?

- Sve to što se desilo na terenu nije trebalo. Mi smo sami majstori da unesemo nemir i pokvarimo atmosferu. To je bilo 10 dana pre odlaska, ali to nije alibi. Ne vodim brigu o tome. Da mi se sviđalo - nije. Da su me igrači pitali jel su ovi normalni - pitali su i čudili se čudom, ali sve sam to ostavio po strani, rekao im da se koncentrišu na teren i ne gube energiju na ono što ne treba da ih interesuje. Mi smo u poluvremenu utakmice sa Kamerunom, a i protiv Švajcaraca, pričali na tu temu. Na sastanku sam u šali pitao jel pričate srpski, ne vidim vas da komunicirate, pretpostavljam veliki pritisak, odgovornost, strah da se ne pogreši. Kardinalne greške su nas dovele da odigramo 3:3, pretpostavljam da se uvukao strah od neke greške, ali slažem se da komunikacija mora da bude mnogo bolja i da poslednja linija mora da bude složnija. Čak smo dva dana posle Kameruna samo to radili, pomeranje linija, ko čuva prostor...bili smo maksimalno posvećeni da popravimo tu vrstu igre.

Da li biste neku odluku od tri utakmice promenili?

- Sam spisak igrača je bio takav kakav je bio. Konstatacija je bila da je to najbolje što Srbija ima. Bilo je grešaka, ali nisu bile kobne i bilo je realno da pružite istim tim igračima. I ne žalim za tim što sam pozvao te fudbalere. Kada prospete mleko, to je već prošlost. Generalno, u toj nekoj odbrambenoj liniji, žao mi je što nisam računao na Nastasića i Spajića, igračima koji mogu da odgovore velikim izazovima. Nastasić je imao hronične povrede, bilo bi neozbiljno da se oslanjate na takvog igrača. Spajić je imao prelom ozbiljne prirode. I to je nešto što mi najbolje imamo. Da je moglo bolje, moglo je. Ali nikad nisam delio ekipu na odbranu, vezni red i napad. U modernom fudbalu to se ne radi, tim je taj koji pobeđuje, koji gubi i koji donosi slavu i uspeh. Napadači moraju da deluju i u defanzivnoj liniji, bekovi u napadu... To nas je krasilo do Katara, zato smo napravili čudo nad čudima. Ko god to želi da negira, ja to neću dozvoliti. Pobedili smo jedan Portugal u Lisabonu, u svim fudbalskim elementima. A kad nemate glavne karike, mnogo je teško da održite taj nivo igre. Znao sam da ćemo u ovom periodu izgubiti timski ritam iz kvalifikacija, da nećemo biti spremni izazovu kakav je SP. Te slutnje su se obistinile, retroaktivno gledano, sa ta dva igrača imali bismo više alternativa da reagujemo na vreme i da taj defanzivni blok ojačamo njihovim uvođenjima. Imali smo 3:1 protiv Kameruna i 2:1 protiv Švajcarske, tu bi oni značili.

Piksi je nastavio u dahu:

- Stotine selektora je zaokupljeno temom da li je sistem ovako ili onako trebalo da bude. Neko je rekao ne možemo u ovom sistemu da igramo. Stvarno? Pa taj sistem nam je doneo SP, problem sistema je taj kako ga interpretiraš, on nije garancija da ćeš uspeti. Da li ćete igrati sa trojicom ili četvoricom na terenu... Da li se poštuju sistemi zonske odbrane... Ima tu mnogo stvari. Svi ti stručnjaci imaju pravo da komentarišu, ali da mi prave sistem, to neće moći!

Foto: Starsportphoto

 

Smatrate li da je ona konstatacija za put avionom i saopštenja došao kao izgubljeno poverenje nacije:

- Nacija mene podržava sto posto, jer je ne lažem. Nikada je nisam lagao niti ću. Neki ljudi ne vole što sam tu. Ja nisam deda mraz koji ispunjava želje i deli poklone, imam stav i ne mogu da mi se približe. Od mog dolaska u martu 2021. nekima sam trn u nozi, boli ih što nemaju uticaja na reprezentaciju, boli ih što je SC u Staroj Pazovi opet poprimio funkciju kuće mira i spokojstva, priprema za ono što ih čeka, a ne kafana da uđe ko god hoće i kad god hoće. Mnoge to boli, ali to je njihov problem, trude se da to sruše, i u kvalifikacijama se to osetilo. I kada smo održavali obećanja da ćemo završiti prvi i otići u Katar, ti neki su kojima ne odgovoaram, pokušavali da predstave kao slučajnost. Pogrešan izbor, loši igrači... Imaćete uvek opoziciju, svestan sam toga, neko ko se bavi kao trener svestan sam da će takvi uvek čekati svoju šansu da vas ispljuju i ponize. Nikakav upliv fudbalskih agenata, klubova, njihovih interesa, onda naravno da smetate, ne mogu da manpulišu sa vam, dokle god sam selektor to će tako biti. Nisam kao vreme, danas sunce sutra kiša, imam ideje za koje se borim. Ponosan sam na ono što smo uradili, fudbalska Srbija može da bude ponosna na reprezentativce požrtvovanje, koje su pokazivali od marta 2021. godine, ne samo u Kataru.

Znači nećete u Pariz?

- Bilo bi kukavički da sam odleteo u Pariz, Majami i da vam pošaljem saoptenje evo moje viđenje Katara. Mislim da je to kukavičluk, zato sam ovde pred vama, iz mog ugla, to je moje viđenje, da li sam u pravu ili ne. Nije dolazilo u pitanje da li ću odleteti ili ne, javnost je ta koja mora sve da zna. Mi nismo bili vreća za udaranje, kao Panda koja je došla tamo, nisam proočitao nijednu reč otkako smo sleteli. Mogu da pretpostavim, treba da budu kritike, nisam ja neko ko će reći zašto neko piše, priča... Ovo je demokratska zemlja, ali da utičete na tim, koji sistem će da se igra, to isključivo ja odlučujem i niko više! Nemam razloga da se osećam da sam ubio nekog, ukro, da bi trebao da se krijem, to je neprihvatljivo za moju svest! Tako da se nije dovodilo u pitanje da li ću doći u Beograd.

Foto: Starsportphoto

 

Da li je ekipa na psihološkom planu nije iznela drugo poluvreme protiv Švajcarske? Da li ste razmišljali šta biste drugačije uradili?

- Mi smo uspeli da ono što je najteže, da iz minusa odemo u plus. Imali smo totalno drugačiji plan, bila je pripremljena dupla izmena u poluvremenu. Neću vam reći koja dvojica izlaze, ko ulazi, ali tim bi izgledao mnogo bolje. Onda se dešava gde primamo drugi gol i plan pada u vodu. Otišli bismno u defanzivniji sistem i čekali kontranapad, da damo treći gol, a bar bismo se branili u tom momentu. Dolazi do šokantnog gola i sve pada u vodu. Opet dolazi do šoka početak drugog poluvremena i u minusu smo od jednog gola, ne nalazimo više mogućnost niti snagu da okrenemo, jer oni su daleko u psihološkom smislu bili bolji. Obzirom da imamo dva rovita napadača koji su igrali sa 60 odsto mogućnosti, uradili smo da osvežimo ekipu na psihološkom planu. 

Da li je neko najavio povlačenje iz reprezentacije?

-Apsolutno niko. Dešavalo se i fizički obračuni, što ne priliči nikome, ali u našem slučaju to nije bilo. Čekaju nas u martu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i želimo da odvedemo Srbiju u Nemački. Svi komentari od igrača su bili u tom tonu, ovo je prošlo, ovo je iza nas, čeka nas u martu vrlo brzo. Druga stvar, svi su motivisani, pratićemo formu i njihova zdravstvena stanja, jer mi nemamo 30-40-50 igrača, pa da nas ne boli glava koje ćemo izabrati. Ima dovoljno vremena da se povede računa i o tome.

Bili ste iznenađeni posle Brazila kako je ekipa fizički pala, da li sada imate objašnjenje za to, posebno kod igrača koji su bili zdravi. Da li je bilo priče o ciklusu za EP i na koga će računati:

- Što se fizičke pripreme tiče, nismo bili na nivou ovog takmičenja. Ako pogledate igru i preformans naše učešće u svim tim utakmicama, da se računa 60 minuta, bili bismo prvi u grupi. Nažalost, igraju se 90+, ali primetio sam i sa drugim reprezentacijama da je slično stanje. Igrači nisu na tom nivou da odgovore kao što je SP, evo recimo Belgija. Izgledali su kao izduvani balon, dal je moguće da takva generacija bude na tom nivou. Naš problem smo mi. Zašto je to tako, to je za dublju analizu, svi su došli iz takmičenja, nije tu bila pauza pa neko trenirao, neko nije. Ali od 60-65 minuta smo padali... Parametri drugačije pokazuje, iznad svakog nivoa, ali nije bilo svežine, nismo imali tu vrstu pripremljenosti kakav nosi SP - rekao je Piksi i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Sam odlazak za Bahrein, dan posle odlaska, jedno 7-8 igrača je bilo van stroja koji ne mogu da treniraju. To je bio šok za mene. Da ne možete trening koji ste zamislili u tehničko-taktičkom smislu da odradite. A onda čekate sutrašnji dan ko će moći,a ko ne. Pa se opet pokazuje ista slika, kako da ne budem zabrinut? Kako da bude svejedno? To je nemoguće. Aleksandar Mitrović je poslednju utakmicu odigrao 28. oktobra čini mi se. Tačno mesec dana nema takmičarski ritam, sa povredom takva kakva je, njegov privatni trener mu je stavio longetu, nosio je osam dana. Kada sam to čuo još veća zabrinutost je bila. Prvi dodir sa loptom 23. novembra. I on kao takav igra za reprezentaciju. Imamo situaciju sa Vlahovićem istu, mesec dana van takmičarskog ritma. Ovo što su dali gol-dva, to je ništa da su igrali u top formi. Fizička spremnost zabrinjavajuća, jedan od uzroka, nije alibi, morali smo Kamerun da rešimo u svoju korist, to mora da se reši, sami smo krivi zbog toga, sami smo i napravili analizu što je došlo zbog toga. Nama dva centralna beka traže izmenu protiv Kameruna, gde se potpuno remeti ideja da tu utakmicu zatvorite i pobedite. Potpuno druge izmene, šok za šok, morate da menjate nešto što niste planirali. Sve te neke okolnosti, kada ste me pitali, potencirao sam da svi budu živi i zdravi. Mnogo utakmica, samo da su zdravi. Nisam to pričao reda-radi. Nego ako dođe do nepredfviđenih stvari, ako izgubimo oštrinu koju smo imali, da će biti teško da održimo ritam iz kvalifikacija. I nismo imali sreće, kao što nismo imali sreće sa prinudnim izmenama.

Priznao je Stojković da Srbija nije mogla dalje i da je prošla grupu:

- Mnogi su očekivali da se tučemo po svlačionici i vadimo oči jedni drugima, to nije tačno i nikad se neće desiti. Ali ovo požrtvovanje da igraju pod inekcijama i rizikuju karijere, to mora da se poštuje, jer su ginuli za dres Srbije. Izražavam poštovanje za grupu momaka, ovo je maksimum u kome smo bili i takvi smo bili u stanju da prođemo grupu. Ne bismo imali snage za dalje i da smo prošli grupu.

Da li ste razmišljali da odvedete druge "slabije" igrače:

- Niko nije rezervisao mesto u timu. Bilo je verovanja da ćemo biti spremni, odlučili smo se za ovaj sastav. Samo da napomenem, lista od 26 igrača koja je napravljena, nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes. Hladne glave smo je pravili, to su igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Niko nije imao primedbu na nju što se prvi put desilo u istoriji fudbala. Uvek je bilo spoljnih faktora, ali sada ne. Ja sam neko ko ima svoj stav, pošteno radim svoj stav za dobrobit našeg fudbala i ništa drugo me ne zanima. Sami ste konstatovali da je dobra lista, što se dešava prvi put. Nemam grižu savest da sam izostavio nekog ili nekog stavio na insistiranje drugog. Veliki uspeh smo nastavili, za koji ćemo biti svesni za jedno 15 godina, da se nađemo na SP. Kasnije na ovo što se izdešavalo u Ligi nacija, gde smo ušli u A diviziju, među 15 najboljih reprezentacija u Evropi. Neću dati da neko pljuje na to ili ponižava, to su činjenice i učinili smo fenomenalne stvari za reprezentativni fudbal - rekao je Piksi i nastavio:

- Ništa ne bismo kasnije uradili, nismo imali snage da napravimo duži korak od toga na SP. Da neko želi da predstavi da je sve crno, ja to ne dam. Ne bih sedeo ovde da se osećam osramoćeno ili bezvredno ili poraženo. Mi jesmo izgubili u rezultatskom smislu, ali nismo poraženi. Koračamo uzdignute glave i ne osećamo sramotu. Ovo će biti samo dobro iskustvo iz koga moramo da izvučemo pouke i greške da ne ponavljamo, nego da budemo bolji u tome. Spoljni faktori koji su želeli da dođe do neuspeha, dočekali su svojih pet minuta da napadaju, omalovažavaju... Ali to neće poremetiti zdravu grupu, ono što smo 20 meseci napravili, da nas ruše i unose nemir, da to ništa ne valja, ne postoji tragedija u sportu. Ali, naravno, na njima je da komentarišu i gledaju na svoj način. Mora se dostojanstveno istrpeti sve, pokazali smo da Srbija može da igra dobar fudbal, ono što narod hoće. Moji prethodnici su napadani za loš fudbal, dekadentan, sad imamo ofanzivan, atraktivan, prema tome neću nikom dozvoliti da ovo predstavlja crno.

Foto: Starsportphoto

 

Nastavio je Piksi u istom tonu:

- Prvo te izjave da smo spremni... Ne možete tako reći, idemo tamo povređeni, ne u onom sastavu kom bi trebalo da budemo, to je alibi. Rekli bi on već traži izgovor. Želeli smo da sačuvamo pozitivno energiju, nadali se da će to fitnes stanje negde da se prevaziđe do početka Šampionata, da će stvari doći na svoje, al je bilo to nemoguće. Sa druge strane znali smo takođe, kao i javnost, da je u jako teškoj grupi Brazil apsolutni favorit koji predstavlja drugi nivo i da će se između nas, PŠvajcarske i Kameruna tražiti drugi. Postoje i naše greške, realno gledam sliku tima, niti letim kad smo fenomenalni, niti se osećam poraženim kada nismo. Drugu utakmicu protiv Kameruna imali smo pobedu  u džepu, uspeli smo iz minusa da se vratimo u pozitivno stanje, posle 0:1 preokrenuli smo u svoju korist. Zašto nismo to sačuvali, to ostaje na nama za analizu, kako su se odigrale taktičko-odbrambene igre. Neke greške koje smo u toj fazi napravili ne smeju da se dešavaju na ovom nivou. To se tako protivniku ne poklanjaju golovi. Igračima čestitam na svemu, dali su svoj maksimum, to govore parametri kada se trči po 118 km po meču, vidi se želja, sve što tim treba da ima. U nekim momentima nismo smeli da reagujemo kako smo reagovali, sami smo krivi zbog toga. To će morati da dođe pod korekciju, radiće se na tom planu da se ne dešava na ovakvom nivou. I u utakmici koja nema značaj, ne smemo tako da grešimo, to je neoprostivo. Kao tim smo bili u zdravstvenom stanju na mestu, slika bi bila drugačija. Dali smo šest golova, to je dva po utakmici, zamislite da smo bili kompletni.

Da li ste na Šampionatu bili onaj Stojković, pun harizme, izgledali ste povučeno kao da imate problema?

- Neću praviti razliku dal je neko bitniji, ali za naš tim izuzetno važne karike, njihovo zdravstveno stanje je realno gledati teško bilo očekivati da igraju, ali bi bilo nerealno ne voditi ih u Katar. Jer su ponašanjem i igrama doprineli da Srbija ide na Mundijal. Iz tog razloga nisam bio taj, jer sam znao da će biti jako teško doći do drugog mesta u grupi. Nisam mogao to javno da govorim, ali teško je sakriti tu emopciju. Znao sam da neću imati taj duh iz kvalifikacija i spremnost igrača 100 posto, medicinski staf to nije mogao da promeni.

Selektor Stojković je počeo izlaganje sledećim rečima:

- Neko ko je odgovoran čovek, a za sebe smatram da jesam, sazvao sam ovu konferenciju iz dva razloga. PRvi je respekt prema medijima, a drugi je javnost. Želim da objasnim neke stvari, da čuju iz prve ruke utiske posle učeđšča na SP u Kataru. Želim da napomenem da sam tačno 20 meseci na mestu selektora Srbije. Za ovih 20 meseci, od tri cilja koje sam postavio, kako ja tako i FSS, dva smo uspeli da ispunimo. Prvi cilj je bio da u teškoj grupi kvalifikacija za SP završimo kao prvi i kvalifikujemo se, to smo sotvarili. Drugi cilj posle žreba za Ligu nacija, interesovalo nas je prvo mesto i to smo ostvarili. Treći cilj prolazak grupne faze na Mundijalu, nismo uspeli. Zato sam tu da objasnim viđenje iz mog ugla i zašto je do toga došlo - rekao je Dragan Stojković i nastavio:

- Kao odgovran čovek koji nije leteo i šetao sa cvećem po Beogradu kada smo pobeđivali, tu sam da odgovorim na svako pitanje, a sigurno u ovom rezultatskom neuspehu neću biti neko ko će ssesti u avion i otići negde, poslati saopštenje, kao što je to u srpskom fudbalu. Ja nisam taj čovek, zato sam tu i ovde, zato sam sazvao konferenciju.

13.56 - Uskoro počinje konferencija za medije u Staroj Pazovi.

13.26 - Obraćanje selektora "orlova" očekuje se u 14 časova.

13.00 - Stojković je nakon poraza od Švajcarske odmah rekao da ostaje selektor Orlova.

- Mi u martu počinjemo kvalifikacije za EURO i imamo veliku želju da se nađemo tamo. Biću daleko zadovoljni ako mi igrači budu zdravi i u top formi - rekao je Stojković

13.00 - Dobrodošli na blog Informera posvećen konferenciji selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

A to sto nas je FIFA "potkacila" po clanovima 12, 13, i 16, pa ima debelo da platimo a 'svicarci' nista, e o tome se ne pise .....

master

pre 1 godinu

Sto dalje gledam druge reprezentacije, ta bolje vidim sa kakvim smo mi timom izasli, neznas ko je jadniji od kojega, niti centrirati loptu, niti primiti, ustopati lopto je naucna fantastika, izgleda da lopta udari u banderu ili kamen, potrcati, nema sanse, naj vaznije je da smo mi jedini gde su zene/ devojke bile dozvoljene.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija