• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2022

14:16

REVOLUCIJA! FIFA uvodi NEVIĐENE PROMENE na Mundijalu 2026! Tri opcije su u IGRI!

Reuters

Fudbal

REVOLUCIJA! FIFA uvodi NEVIĐENE PROMENE na Mundijalu 2026! Tri opcije su u IGRI!

Podeli vest

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru možda je i poslednje koje će biti odigrano po ovom modelu, pošto postoji ideja da Mundijal od 2026. godine potpuno promeni format takmičenja, izjavio je direktor Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za razvoj fudbala Arsen Venger, prenosi ESPN

Šampionat sveta 2026. godine biće održan u Kanadi, SAD i Meksiku, a na njemu će učestvovati 48 reprezentacija.

Venger nagovestio je da se razmatraju tri različite varijante po kojima bi bilo igrano naredno SP.

- Još nismo odlučili, ali razmišljamo o tome šta bi bilo najbolje. Da li će biti 16 grupa sa po tri reprezentacije, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest grupa od po četiri ekipe... Pobednici ta dva takmičenja bi igrala finale, koje bi odlučilo svetskog šampiona. Očekujem da će konačna odluka biti doneta naredne godine - rekao je Venger.

Foto: Reuters

Arsen Venger

Mundijal 2026. biće održan u Meksiku, SAD i Kanadi, a to će biti prvi put u istoriji da se Svetsko prvenstvo igra u tri države.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija