• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2022

09:19

NEMCI NE PRAŠTAJU! Počela seča, Birof prva žrtva kraha u Kataru!

AP/Photo

Fudbal

NEMCI NE PRAŠTAJU! Počela seča, Birof prva žrtva kraha u Kataru!

Podeli vest

Fudbalski savez Nemačke (DFB), nakon ispadanja reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Kataru, raskinuo je ugovor sa sportskim direktorom Oliverom Birofom

Birof je 18 godina bio menadžer tima DFB, a vrhunac karijere bila je titula svetskog prvaka 2014. godine.

Pojedine odluke nisu se pokazale ispravnim, za šta preuzima odgovornost, saopštio je Birhov u ličnom saopštenju nakon dogovora o raskidu ugovora. Za ovu nedelju zakazan je sastanak najviših funkcionera DFB, na kojem će biti analiziran debakl iz Katara.

- Moj rad je uvek bio vođen uverenjem da treba da pružim sve od sebe za Savez i reprezentacije. Utoliko me više boli izdanje reprezentacije na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru. Zato ne odlazim bez potrebne samokritike. U protekle četiri godine nismo uspeli da nadogradimo prethodne uspehe i da navijačima damo razlog da ponovo slave. Neke odluke u koje smo verovali nisu se ispostavile kao ispravne. Niko se zbog toga ne kaje više od mene. Preuzimam odgovornost za to - istakao je nekadašnji ofanzivac.

Birof je 2004. godine preuzeo novoformiranu funkciju menadžera reprezentacije, a 2018. postao je direktor reprezentacija i akademije. Tokom njegovog perioda u Savezu Nemačka je osvojila svetsku krunu 2014. godine, međutim na naredna dva mundijala doživljavala je neuspehe i ispadala već u grupnoj fazi.

Foto: reuters

Oliver Birof dobio otkaz

S obzirom na to da je Birof platio glavom neuspehe Pancera, po svemu sudeći će selektor Nemačke Hans Diter Flik ostati na aktuelnoj poziciji sa koje će predvoditi selekciju koja će novi pravi izazov imati pred domaćom publikom 2024. godine na Evropskom prvenstvu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija