• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2022

19:00

ŽIRU JUNAK FRANCUSKE, A KEJN U ZEMLJU DA PROPADNE! Epski sudar gromada! TRIKOLORI U POLUFINALU, ENGLEZI PRAVAC - OSTRVO! (VIDEO+FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

ŽIRU JUNAK FRANCUSKE, A KEJN U ZEMLJU DA PROPADNE! Epski sudar gromada! TRIKOLORI U POLUFINALU, ENGLEZI PRAVAC - OSTRVO! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Reprezentacija Francuske pobedila je Englesku 2:1 (1:0) u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Kataru i u polufinalu će se sastati sa Marokom.

Kakva luda utakmica! Na kraju, trikolori idu među četiri najbolje reprezentacije sveta, a Englezi - kući!

Agresivan početak obe reprezentacije, ipak, za nijansu opasniji bili su trikolori. Odmah na startu pokušao je Mbape, ali je njegov udarac bio izblokiran, a onda i Žiru. Na drugoj strani u šansi se našao Foden. Činilo se da je Albion nekako sporije ušao u meč, a u 17. minutu - bomba! Franczi dolaze u vođstvo brutalnim golom Čuamenija sa nekih 25 metara. Šokirao je i golmana Engleza Pikforda koji ništa drugo nije mogao da uradi osim da izvadi loptu iz mreže.

ENGLESKA - FRANCUSKA 1:2 (0:1)

Stadion: Al Bajt. Kapacitet: 68.000. Sudija: Vilton Sampajo (Brazil). Strelac: Kejn u 54. minutu iz jedanaesterca za EngleskuČuameni u 17. minutu i Žiru u 78. minutu za Francusku. Žuti kartoni: Ernandes, Grizman, Dembele (Francuska)

ENGLESKA (4-3-3): Pikford – Voker, Stouns (od 90+8. Griliš), Megvajer, Šo – Rajs, Belingem, Henderson (od 79. Maunt) – Saka (od 79. Sterling), Kejn, Foden (od 85. Rašford).

FRANCUSKA (4-3-3): Loris - Kunde, Varan, Upamekano, T. Ernandez – Čuameni, Rabio, Grizman – Dembele (od 79. Koman), Žiru, Mbape.

Primljeni gol izgleda motivisao je izabranike Gareta Sautgejta da ozbiljnije krenu ka golu Lorisa, a tako je i bilo. Krenuli su Kejn i društvo svim silama na Petlove. Već u 20. minutu Luk Šo je pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je završila u rukama Lorisa. U 22. minutu Kejn je izašao jedan na jedan sa golmanom Francuske koji je odbranio šut kapitena Albiona.

U 25. minutu Kejn je bio u kontaktu sa Upamekanom, na liniji kaznenog prostora, ali - NIŠTA OD PENALA, potvrda je stigla i iz VAR sobe. Pet minuta kasnije velika gužva u petercu Lorisa, ali je neko iz odbrane trikolora otklonio opasnost. Francuzi su se čini se povukli i ostavili Engleskoj prostora, koji su koristili i pretili izjednačenjem, do koga u prvom delu utakmice nije došlo.

U 47. minutu engleski tim je imao šansu preko Džuda Belingema, ali je njegov udarac odbranio Loris. U 52. minutu dosudjen je jedanaesterac za Englesku, nakon što je Čuameni oborio Bukaja Saku u kaznenom prostoru.

Foto: Tanjug/AP

Kejn je u 54. minutu iskoristio penal, pošto je saigrača iz Totenhema golmana Lorisa poslao u suprotnu stranu. Kejn je tako izjednačio rekord Vejna Runija po broju golova za reprezentaciju Engleske i sada obojica imaju po 53.

Engleski tim je posle toga napadao, imao inicijativu, prvo je u 60. minutu pokušao Saka, a dva minuta kasnije i Kejn, ali je Loris bio uspešniji. U 69. minutu dobru šansu imao je i Hari Megvajer, ali je za malo poslao loptu pored stative.

Na drugoj strani u 76. minutu Žiru je iz blizine šutirao, ali je Pikford dobro odbranio i poslao loptu u korner. Žiru je odmah posle toga postigao gol. Bio je viši u skoku od Megvajera posle centaršuta Grizmana i glavom poslao loptu u mrežu.

Foto: Tanjug/AP

U 82. minutu dosudjen je novi jedanaesterac za Englesku, pošto je Teo Ernandes srušio Mejsona Maunta pred golom. Ponovo je šutirao Kejn, ali je u 84. minutu loptu poslao visoko preko gola.

Engleska je posle toga pokušavala da izjednači, u 88. minutu Maunt je šutirao preko gola, a u drugom minutu nadoknade pokušao je i Luk Šo, ali je njegov udarac francuski golman odbranio i izbacio loptu u korner.

Poslednju šansu na utakmici imala je Engleska, u 10. minutu nadoknade Markus Rašford pokušao je iz slobodnog udarca, ali je loptu poslao preko gola.

Kapiten Francuske Ugo Loris je večeras odigrao 143. utakmicu za reprezentaciju i postao rekorder po broju nastupa za državni tim.

Francuska će u sredu u polufinalu igrati protiv Maroka, koji je ranije danas pobedio Portugal sa 1:0.

U drugom polufinalu u utorak igraju Hrvatska i Argentina.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+8. minut - Poslednja šansa za Englesku. Slobodan udarac za Rašforda sa nekih 18 metara, nema gola, kraaaaaaaaaaaaaj!!!!!!!

90. minut - Igraće se još osam minuta!

84. minut - NEMA GOLAAAAAAAAAAAA! AU, ispašće tragičar Hari Kejn!!! Uhvatio je kraći zalet, raspalio po lopta a ona je otišla preko gola!!! 

81. minut - Maunt je bio u duelu sa Ernandesom u šesnaestercu. Penal? VAR KAŽE JESTE! Novi penal za Engleze!

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Na perfektran centaršut Grizmana Žiru trese mrežu Pikforda!!

77. minut - Kakav promašaj Žirua! Zicer! Pikford brani nemoguće! 

72. minut - Nastavljaju Englezi sa napadima, Šo je sa leve strane poslao loptu u peterac, natrčao je Saka, šutirao, ali je lopta otišla pored leve stative.

70. minut - Umalo da Megvajer bude heroj Engleske, umalo preokret! Centaršut sa desne strane, Megvajer gađa glavom, lopta "kači" stativu!

Foto: Tanjug/AP

66. minut - Posle primljenog gola Francuzi su preuzeli inicijativu, isto kao i Englezi u prvom delu meča. 

60. minut - Saka prolazi kroz odbranu Francuza, ali je ostao bez snage pre šuta. Loris lako brani!

55. minut - Rasplamsala se borba posle izjednačenja Kejna. Pevci su imali odličnu šansu, minut posle primljenog gola. Rabiot je šutirao sa ivice šesnaesterca. Pikford brani.

54. minut - GOOOOOOOOOOOL! Kejn cepa mrežu sa penala 1:1! Čak i da je Loris pročitao u koju stranu će kapiten Engleske da šutira ništa ne bi mogao da uradi jer je šut bio topovski! 

52. minut - Penal za Englesku! Strelac vodećeg gola za Francuzee Čuameni je oborio Saku, a sudija Sampajo je pokazao na belu tačku!

47. minut - Šo je imao problema sa kontrolom lopte, ali je ipak uspeo da asistira Belingemu, koji šutira, a lopta odlazi tik iznad prečke.

46. minut - Utakmica je nastavljena

PRVO POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Četiri minuta nadoknade vremena...

39. minut - Kilijan Mbape preti Englezima! Bio je to šut iz okreta, ali lopta je otišla visoko preko gola.

35. minut - Utisak je da su se Francuz povukli posle datog gola, a Englezi bi što pre da izjednače.

30. minut - Nasrću Englezi, uuuuuuu opasna gužva u petercu Lorisa, ipak, defanzivci "trikolora" otklanjaju opasnost.

Foto: Tanjug/AP

25. minut - Kejn traži penal, gleda se VAR...  Kejn je bio u kontaktu sa Upamekanom, na liniji kaznenog prostora, ali - NIŠTA OD PENALA, potvrda stiže iz VAR sobe

 

22. minut - Opasno je pred francuskim golom, Kejn je izašao jedan na jedan sa golmanom Lorisom, koji je odbranio šut napadača Albiona.

Foto: Tanjug/AP

20. minut - Slobodan udarac za Engleze na nekih 18 metara od gola. Luk Šo je šutirao preko Harija Megvajera u živom zidu, pravo u ruke Uga Lorisa.

17. minut - GOOOOOOOOOOL! Franuska vodi 1:0, kakva bomba Čuamenija! Precizan udarac sa preko 20 metara! Šokiran je bio i golman Pikford koji ništa nije mogao da uradi, osima da izvadi  loptu iz mreže.

11. minut - Francuzi su napali po desnoj strani, lopta je ubačena u šesanaesterac, Žiru je zahvatio glavom, ali bilo je to teško za njega. Pikford hvata bez problema.

Foto: Tanjug/AP

10. minut - Centrirao je Grizman iz kornera na prvu stativu, ali je defanzivac Engleske odlično intervenisao

4. minut - Napali su od samog starta Englezi i Francuzi. Prvo je pokušao Mbape, koji je izblokiran, a onda i Foden

1. minut - Utakmica je počela

UŽIVO:

 

19:55 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Francuska 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija