• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2022

08:09

LEGENDA REKLA SVOJE! Selektorovim venama mora da teče BRAZILSKA krv! Haos nakon ELIMINACIJE sa Mundijala...

reuters

Fudbal

LEGENDA REKLA SVOJE! Selektorovim venama mora da teče BRAZILSKA krv! Haos nakon ELIMINACIJE sa Mundijala...

Podeli vest

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo smatra da bi dolazak stranog trenera na klupu reprezentacije bilo nepoštovanje prema domaćim stručnjacima

Odlazak Titea sa mesta selektora Brazila otvorio je brojna pitanja vezana za reprezentacija. Karioke već nekoliko dana užurbano rade na angažovanju njegovog naslednika, a čini se da će taj zadatak biti znatno teži od očekivanog budući da je jedan od najboljih igrača svih vremena - Rivaldo, digao glas protiv odluka Fudbalskog saveza. 

Pri "pik" čelnika Saveza bio je trener Mančester sitija - Pep Gvardiola. Ipak, čini se da je Španac u ovom momentu nedostižan Brazilcima, ali je njegovodo dovođenje u vezu sa reprezentacijom otvorilo pitanje da li je vreme za selektora stranca. Podelilo je to brazilsku javnost, a svoj stav izneo je i legendarni Rivaldo. 

- Ne slažem se sa idejom o angažmanu stranca za selektora, mislim da je to nedostatak poštovanja prema brazilskim trenerima. Verujem da imamo trenere koji su u stanju da preuzmu reprezentaciju Brazila u ovom trenutku i da urade dobar posao, kao što su: Rožerio Seni, Fernando Diniz, Kuka, Renato Gaučo i Dorival Žunior. Dovođenje stranog selektora nije garancija da ćemo biti prvaci sveta. Pogotovo jer, da je izvesno, verujem da bi inostrani selektor voleo da bude svetski šampion sa svojom zemljom i da obraduje svoju naciju, kojoj je trofej svakako potrebnija nego Brazilu, jer smo samo mi pet puta osvajali tron - napisao je Rivaldo putem društvenih mreža. 

Foto: ap photo

Brazilci su najtrofejnija nacija kada je reč o Svetskim prvenstvima buduću da su pet puta dizali trofej Žila Rimea. Ipak, poslednji put je Selesao bio šampion planete 2002. godine kada su savladali Nemačku. Upravo Rivaldo bio je deo reprezentacije koja je pobedila Pancere u velikom finalu te nema sumnje da se njegova reč u Brazilu mnogo poštuje. 

- I stranci su nesumnjivo veoma dobri treneri, ali Selesao je naš, nacionalni i njime mora upravljati neko kome venama teče brazilska krv. Najvažniji su igrači, moramo im pomoći, ohrabriti ih i podići im samopouzdanje jer imamo lepu generaciju na putu i ​​bazu sa iskustvom. Svetsko prvenstvo je kratak turnir i pobeđujete ili gubite u malim detaljima - podvukao je Rivaldo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija