• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2022

16:20

OVO JE SAMO MIHAJLOVIĆ MOGAO! Svet će zauvek pamtiti njegov het-trik iz slobodnjaka! Magična levica (VIDEO)

printscreen

Fudbal

OVO JE SAMO MIHAJLOVIĆ MOGAO! Svet će zauvek pamtiti njegov het-trik iz slobodnjaka! Magična levica (VIDEO)

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler, trener i selektor Srbije Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini

Mihajlović je umro u bolnici u Italiji okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana. Tri godine se borio protiv leukemije, ali je nažalsot opaka bolest pokaza zube kada smo mislili da je pobedio. Zauvek je ugasila njegov život.

Siniša MIhajlović bio je vanserijski fudbaler, a specijalnost su mu bili slobodni udarci

Poznat je Siniša Mihajlović tokom cele karijere kao sjajan izvođač slobodnih udarac. Kako je Siniša postizao golove iz slobodnjaka može na fakultetima da se izučava. Retko je ko njegove udarce mogao da ukroti.

Tako je na jednom meču postigao tri gola iz slobodnih udaraca! Utakmica koju pamti cela Italija, a i Evropa . Bilo je to 1998. godine na meču protiv Sampdorije kada je napravio het-trik iz "slobodnjaka" i to na spektaklularan način. To je bilo neodbranjivo za golmana Fabricija Ferona.

Prvi pogodak dao je sa oko 20 metara, drugi je bio sa preko 25 metara, a treći sa slične udaljenosti kao drugi. Kod sva tri je golman Feron pokušao da interveniše, ali je to samo učinilo golove još lepšim. Mihina "levica" bila je nerešiva enigma.

 

 

Na klupi je sedeo čuveni Sven Goran Erikson koji ni sam nije mogao da veruje šta je Siniša uspeo. Pre Lacija Mihajlović je igrao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu i Sampdoriju, a posle toga nosio je dresove Lacija i Intera.

U trenerskoj karijera vodio je Siniša Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Milan, Torino, Sporting i reprezentaciju Srbije.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija