• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2023

19:10

NEKADA JE BILO PRAVO BOGATSTVO, A SADA JE SIĆA! Mijatovićev transfer u Real plaćen "sitnišom", DANAS SE IZDVAJAJU OGROMNE SUME, A DA LI SU REZULTATI BOLJI?

printscreen

Fudbal

NEKADA JE BILO PRAVO BOGATSTVO, A SADA JE SIĆA! Mijatovićev transfer u Real plaćen "sitnišom", DANAS SE IZDVAJAJU OGROMNE SUME, A DA LI SU REZULTATI BOLJI?

Podeli vest

Novčana vrednost transfera vrhunskih igrača iz godine u godinu sve je veća

Davne 1996. godine, transfer tadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, Peđe Mijatovića bio po količini izdvojenog novca drugi u Laligi.

Real Madrid je platio Valensiji 6.750.00 evra kako bi u svoje redove doveo ovog sjajnog napadača, a ispred njega je bio samo transfer Ronalda za kojeg je Barselona izdvojila 13.500.00 evra.

Predrag Mijatović je ovo poverenje višestruko opravadao, sa "kraljevskim klubom" je iste godine osvojio domaći šampionat, a sledeće sezone su trijumfovali u Ligu šampiona i to pogotkom Peđe Mijatovića.

NEKAD I SAD

Transferi fudbalera iz godine iznose sve više novca. Primera radi, Predrag Mijatović je u Real Madrid  došao već dokazan igrač španskog prvenstva.

Pre transfera je proglašen za najboljeg stranog igrača u ligi kao fudbaler Valensije, a u toj sezoni je postigao 28 golova, pre toga je imao dva sjajne godine sa "slepim miševima"

Foto: Starsportphoto

Predrag Mijatović

Pre nekoliko dana Čelsi je platio za mladog Ukrajinca Mihajla Mudrika 100 miliona evra.  Zanimljivo je da su  se dugo borili sa velikim rivalom Arsenalom za njega.

Mora se priznati da je Mudrik daleko slabije ime od Peđe Mijatović u to vreme, a može se navesti dosta sličnih primera.

LUKA JOVIĆ

U junu 2019. godine, srpski internacionalac je prešao iz Ajntrahta i Real Madrid u transferu vrednom 60.000.000 evra.

Ipak, Luka Jović ni posle tri sezone nije uspeo da snađe u Madridu, a ovog leta je prešao u italijansku Fiorentinu.

Foto: Tanjug

Luka Jović

Za provedenu vreme među "kraljevićima", Jović je postigao samo tri pogotka.

Ponovo se vraćamo na Mijatovića koji je u Realu odigrao sezonu manje, a postigao je 31.  gol.

MANČESTEROVA SAPUNICA OKO POGBE

Pol Pogba je nekada važio za jednog od najtalentovanijih igrača Mančester junajteda, ipak 2012. godine mu nije produžen ugovor, te je tako prešao u Juventus bez obeštećenja.

Četiri sezone kasnije, "crveni đavoli" su upravo za ovog igrača izdvojili 105.000.000 evra kako bi ga vratili nazad.

Foto: reuters

Pol Pogba (u sredini)

Ipak, ova priča se nije završila najbolje za slavnog engleskog velikana koji je prošlog leta ponovo napustio tim.

Da stvar bude još gora, on se vratio u Juventus, a transfer je ponovo bio bez obeštećenja.

BUDUĆNOST FUDBALA 

Agenti jednog od trenutno najboljih fudbalera Erlinga Halanda tvrde da će Norvežanin biti prvi fudbaler čija će cena iznositi milijardu evra.

Svojevremeno su transferi Gereta Bejla u Real Madrid, a zatim Nejmara  u PSŽ, a sada se čeka još veća detonacija.

Foto: reuters

Nejmar

Bejlov transfer je iznosio 100.000.000, dok su sveci za Nejmara izdvojili 222.000.000 evra što je još uvek najskuplji transfer u istoriji fudbala.

Foto: Reuter/Pablo Morano

Geret Bejl

Da se ponovo vratimo na 1996. godinu kada je tada napravljen rekord, pošto je Njukasl za tadašnjeg najboljeg strelca Premijer lige izdvojio skoro 17 miliona evra.

Od tada, do sada mnogo se promenilo, klubovi koji se bore za opstanak u eltinim rangovim često izdvajaju tolike svote za pojačanja.

Ostaje pitanje, kakvi megalomanski transferi očekuju u budućnosti i ko će biti glavni akteri tih priča.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija