• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2023

14:10

JUVENTUS JE GODINAMA "VARAO" NA TRANSFERIMA, A SADA SU NAPOKON UHVAĆENI! Anonimus iz Serije B krivac ZA SVE!

Tanjug/AP

Fudbal

JUVENTUS JE GODINAMA "VARAO" NA TRANSFERIMA, A SADA SU NAPOKON UHVAĆENI! Anonimus iz Serije B krivac ZA SVE!

Podeli vest

Italijanski napadač Andrea Favili bio je povod zbog kog je pokrenuta istraga nakon koje je Juventus kažnjen sa oduzimanjem bodova u Seriji A

Pre više od decenije Juventus je zbog "Kalčopolija" izbačen u Seriju B. Za mnoge bi to bila dovoljna opomena da više sumnjivih poslova nema, ali ne i za Staru damu. Nastavili su u Torinu da "mute", nekoliko godina su vešto izbegavali sudar sa zakonom, a onda je stigla surova kazna. 

Najtrofejniji italijanski klub  kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog afere nazvana "Plusvalenca" pošto je istraga utvrdila da su prethodnih godina transferima na nezakonit način stekli kapitalnu dobit. Stara dama pronašla je rupu u sistemu koju je koristila da sredi knjige i ostvari prednost u odnosu na ostale članove Serije A. 

Sistem je potpuno jasan, a evo i plastičnog primera. Juventus kupi igrača za 20 miliona, da mu ugovor na pet godina i to se u knjigama rasteže na broj godina ugovora. Za početak, Stara dama je dužna samo četiri miliona, a ukoliko ga posle dve sezone prodaju za 30 miliona, kapitalna dobit je 22 miliona...

Mnogo puta je to polazilo za rukom Juventusu, ali se čini da ih je priča oko Andree Favilija potpuno "izdala". Nemojte se čuditi što nikada niste čuli za njega, razlog je što nikada nije zaigrao za Staru damu, a trenutno je član Ternane u Seriji B. 

 

 

On je 2018. godine doveden u Juventus kako bi se "ispeglale" knjige nakon dolaska Kristijana Ronalda. Stara dama je tada za Portugalca istresla 100 miliona, a nekoliko dana kasnije u Torino je stigao Favili iz Askolija. Navodno, Juventus je bio oduševljen njegovim učinkom i 13 datih golova tokom dve sezone. Plaćen je Favili 6.800.000 evra, a mesec dana kasnije je Đenova dala pet miliona za njegovu pozajmicu!? 

Nakon sezone u kojoj je Favili bio četvrti napadač Đenove, i kada je odigrao samo 163 minuta zbog povrede, klub koji je upravo ispao u drugu ligu odlučio je da ga kupi za sedam miliona evra. Tako je Favili pokrio ozbiljan deo budžeta i ispeglao knjige Juventusa koje su u to vreme bile sporne. 

Foto: Tanjug/AP

Poznat je slučaj sa Rolandom Mandragorom koji je u Seriji A imao status igrača za menjažu. Italijan je na svakih šest meseci menjao klub, malo Juventus, malo Udineze pre nego što se napokon oslobodio toga u ispeo da potpiše za Fiorentinu. 

Juventus je uhvaćen, a ukoliko čelnici Serije A nastave da kopaju po knjigama Stara dama bi mogla da dobije još obziljniju kaznu. Setimo se samo transfera Miralema Pjanića u Barselonu. Tada je iskusni vezista prodat za ogromne pare, a zapravo se radilo o "razmeni" za Artura Mela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
teodor

pre 1 godinu

E, kad Srbija bude kao Italija onda ce jedan klub leteti u petu ligu a ne da ce mu oduzeti samo tih 15 bodova! Godinama jedan klub ima nepojmljive minuse u finansijskim bilnsima , ali kupuje kao pijan na evropskom buvljaku fudbalskom! Dodje vreme sve se preokrene....!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17