• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2023

08:20

PO ANTOLOGIJSKIM IZJAVAMA ĆE SVET PAMTITI ĆIRU! Blažević je često umeso da NASMEJE svet do SUZA! Ovo su neke od NJIH!

beta

Fudbal

PO ANTOLOGIJSKIM IZJAVAMA ĆE SVET PAMTITI ĆIRU! Blažević je često umeso da NASMEJE svet do SUZA! Ovo su neke od NJIH!

Podeli vest

Hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle teške borbe sa karcinomom

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević se proslavio u fudbalskom svetu, kao neko koji je svojim izjavama umeo da nasmeje ljude do suza.

Najviše je pričao o fudbalu i se*su, a mnoge njegove rečenice postale su antologijske.

Izdvajamo neke od njih, kojima je Ćiro ušao u istoriju.

- Zlato moje, prehladio sam se, sreća da se nisam upiškio - odgovorio je tada Miroslav Blažević, na pitanje novinara zašto je skakutao pored klupe.

- Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to - izjavio je svojevremeno u Portugalu.

- Tajna je tajna dok je slučajno ili možda ne, ne sazna Ćiro Blažević. Tada ona postaje senzacija - istakao je Ćiro u momentu kada su mu u Dinamu rekli da Mandžukić ide u Mančester siti za 22.000.000 evra.

- On je toliko levak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus - prokomentarisao je Blažević za Šveđanina Kalstroma tokom utakmice Skandinavaca protiv Engleske.

- 6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7:0 je posebna blamaža - posle pobede Argentine nad Srbijom i Crnom Gorom.

Foto: beta

 

Pošto su Hrvati postali treći na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine, a publika mu krenula da skandira "Ćiro, majstore!". Tada je izjavio:

- Drago mi je što više nisam homoseksualac.

- Najveći porok mi je pi*ka. Vagina je, da budem malo kulturan, čudna stvar. Zbog nje su se ratovi vodili, glave gubile. Dok ne dođe do tog parčeta mesa, čovek hoće da poludi. Posle konzumacije obično se pokaje. Zato je nastala i ona narodna "posle je*anja nema kajanja".

- Majka mi je želela da budem sveštenik. Poslušam je i odem u manastir. Tamo sam sreo prelepu sestru, Aurora se zvala. Kad sam je spazio, sunce ti je*em, hašimaga (asocijacija za muški polni organ) je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira. Kažem sebi, Ćiro, ovo nije posao za tebe, svaki dan moraš da pariš oči i sekiraš k…. i ne smeš da j…. Pobegao sam iz manastira.

- Potentni muškarci moraju da šaraju sa strane. To im je jedna vrsta treninga za utakmicu sa ženom. Da li ima goreg posla nego j….. svoju ženu i brojati tuđ novac? Jedite svaki dan pasulj, pa da vidimo hoće li vam dosaditi.

- Lud sam za umetničkim slikama. Volim žene i na platnu. Sine, kad sam bio mali bio sam siromašan. Sad, eto, nešto imam pa se pomalo kur*im.

- Slabije, je*o te život, ne može ni Ćira sve - odgovorio je Blažević na pitanje da li voli alkohol.

Pored stotina duhovitih izjava i psovki u karijeri Ćire, jedna se posebno pamti i prepričava toliko da je postala gotovo kultna.

Foto: Tanjug

 

Bilo je to 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, gde je kao selektor ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri.

Jedan od novinara pokušao je tokom konferencije verovatno da izvuče neku senzaciju pred meč Hrvatske i Argentine, pa je upitao Ćiru da li bi menjao Šukera za Batistutu, na šta mu je ovaj odgovorio:

- Ni Zvone (Boban), ni ja, ne bi dali Šukera za deset Batistuta!

A kada je smeh već počeo da se prostire salom, pogledao je u Bobana i u svom stilu dodao:

- J**o te Batistuta… - a Ćirina reakcija je izazvala gromoglasan smeh svih prisutnih u sali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija