• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2023

15:33

Elon Mask KUPUJE Mančester junajted, ali ima žestoku konkurenciju?

AP Photo/Dave Thompson

Fudbal

Elon Mask KUPUJE Mančester junajted, ali ima žestoku konkurenciju?

Podeli vest

Elon Mask je navodno zainteresovan da kupi Mančester junajted.

Navijači Junajteda godinama su nezadovoljni vlasnicima i nadaju se da će konačno doći neko drugi umesto porodice Glejzer, koja je spremna da proda klub. Amerkanci za klub traže šest milijardi funti, dok drugi procenjuju Junajted na 4.5 milijardi funti.

Kako prenose britanski mediji, Mask pomno prati razvoj situacije, a prema tvrdnjama nekih izvora spreman je da uđe u trku. Smatra da je kupovina Junajteda prilika koju ne bi trebalo da propusti. 

Rok za podnošenje prijava je petak, a s obzirom na to da se radi o drugoj najbogatijoj osobi na svetu, prema Forbsu vredi 188.6 milijardi dolara, novac neće biti problem. O ovom se spekulisalo pre nekoliko meseci. Mask je tada na Tviteru pisao da će kupiti Mančester junajted, a onda sve demantovao.

Foto: AP/Photo

Elon Mask kupuje Mančester junajted


- Ne, ovo je šala koja dugo traje na Tviteru. Ne kupujem nijedan sportski klub. Ali, da kupujem, to bi bio Junajted, to mi je u detinjstvu bio omiljeni tim - poručio je tada Mask.

Porodice Glejzer konačno prodaje Mančester, a ko zna, možda se Maskovo mišljenje zaista promenilo, ali će imati žestoku konkurenciju. Junajted bi želeo da kupi i Džim Redklif (70) , najbogatiji čovek u Britaniji i veliki navijač "đavola", koji je trenutno vlasnik Nice.

- Ako je klub na prodaju, Džim je definitivno potencijalni kupac. Kad bi tako nešto bilo moguće, bili bismo zainteresovani, sa dugoročnim planom vlasništva. Nije ovde u pitanju novac, Džim gleda šta može da se uradi ovde. Znajući koliko je klub važan gradu, on oseća da je vreme za reset - rekao je portparol Džim Redklif pre nekoliko meseci.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija